I Obami poslato preteće pismo

Američke vlasti su presrele preteće pismo upućeno Obami, slično pismima koja su poslata gradonačelniku Njujorka Blumbergu i lobiju za kontrolu oružja.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

09:24

Default images

Pisma sa otrovnom supstancom ricinom poslata su prošle nedelje Blumbergu i lobiju za kontrolu oružja MAIG koji Blumberg podržava, saopštila je Tajna služba.

Pisma su sadržala anonimne pretnje zbog rasprave o regulativama o vatrenom oružju u SAD i prvi testovi su ukazali na prisustvo ricina.

Zvaničnik Tajne službe je rekao da je pismo poslato u Belu kuću bilo slično, ali nije izneo druge detalje. Bela kuća je pismo predala Združenoj specijalnoj jedinici FBI-ja za terorizam, kazao je neimenovani zvaničnik Tajne službe.

Vlasti su proteklih nedelja presrele nekoliko pisama sa ricinom. Everet Dučke iz Tupela u Misisipiju prošlog meseca je optužen za slanje pisama sa otrovom Obami i drugim zvaničnicima. On se tereti za proizvodnju i posedovanje ricina i pokušaj upotrebe tog otrova kao oružja, navodi američko ministarstvo pravde.

Vlasti su, takođe, presrele pismo poslato senatoru Rodžeru Vikeru iz Misisipija. Rezultati preliminarnih analiza su pokazali da je u njemu bio ricin, prenosi Rojters.

Federalne vlasti su prošle nedelje uhapsile Metjua Rajana Bukea (37) iz države Vašington, zbog sumnje da je poslao pismo s ricinom američkom okružnom sudiji u Spokejnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: