Buhina žena sudu rekla ko je pretio

Ivana Tulović, žena Ljubiše Buhe Čumeta, nabrojala je ko je sve pretio njenom tadašnjem dečku Branku Jevtoviću Jorgi, na suđenju Luki Bojoviću.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 29.05.2013.

00:42

Default images

Nakon više pokušaja suda da je pronađe na kućnoj adresi, Ivana Tulović došla je u sud, optužujući prijatelje Svetlane Ražnatović da su pretili smrću njenom tadašnjem dečku Branku Jevtoviću Jorgi.

Ona tvrdi da je od pokojnog Jevtovića čula da pretnje dobija zbog neisplaćenih dugovanja za transfer fudbalera Nikole Lazetića. Na sledeće suđenje biće pozvano više svedoka, među kojima su Lazetić i Ražnatovićeva.

Supruga Ljubiše Buhe, prvog srpskog svedoka saradnika, rekla je da je između Svetlane Ražnatović i Branka Jevtovića izbio sukob, zbog neisplaćenog transfera fudbalera Nikole Lazetića. Kako je rekla, Jevtović joj je preneo da su on i Željko Ražnatović imali dogovor da Lazetića prodaju za osam miliona maraka, da on pare nije dobio i da je pokušao da ih naplati od Svetlane Ražnatović, koja je nakon ubitstva supruga preuzela vođenje FK Obilić.

"Branko mi je pričao da je više puta zvao Svetlanu Ražnatović, ali da su se umesto nje javljali drugi ljudi, među kojima su bili i Borislav Pelević, Milorad Ulemek, Dragiša Binić, Lidija Ocokoljić, a jednom i Luka Bojović... Pričao mi je da su mu pretili da ne zove, ili će proći kao njegovi drugari. Sve pretnje svodile su se na ‘bićeš ubijen’...", kazala je ona danas u sudu.

Svedočenje Ivane Tulović bilo je razlog da sud prihvati ranije predloge odbrane da 24. juna, za kada je zakazan nastavak suđenja, sasluša fudbalera Nikolu Lazetića, pevače Svetlanu Ražnatović i Ivana Gavrilovića i još dvoje svedoka.

Tokom dvočasovnog svedočenja Ivana Buha i advokati odbrane ušli su u verbalni sukob, tokom koga su razmenjene i teže reći. Sud je više puta reagovao, a Ivana Tulović je zbog nepoštovanja suda kažnjena sa 100.000 dinara i udaljavanjem iz sudnice. Ivana Tulović je zbog rasprave i oštrih reči koje je razmenila s advokatom Luke Bojovića, Borivojem Borovićem, koji brani Luku Bojovića, kažnjena sa 100.000 dinara i udaljena je iz sudnice. Ona je u jednom trenutku, kako prenose agencije, Borovića nazvala "pavijanom".

Izoseći primedbe na svedočenje Ivane Buhe, Borović je rekao da ona omalovožava sud i da je izmenila svoj iskaz iz istrage, odnosno da je "peglala izjave sa bratom ubijenog, Petrom Jeftovićem", koji je u ponedeljak svedočio.

Ivana Buha je na to oštro reagovala i istakla da je advokat vređa, nakon čega joj je sud izrekao kaznu od 20.000 dinara.

Posle prve izrečene kazne, dok je Borović iznosio prigovore na njeno svedočenje, Ivana Buha je rekla da ponovo počinje "marketing i EPP advokata", posle čega joj je sud povećao kaznu na 100.000 dinara.

Borović je kazao da svedočenje Ivane Buhe dokazuje da iza nje stoji vlast i da je njen iskaz lažan, izmišljen i improvizovan, sa čim su se saglasila i druga dva branioca Luke Bojovića, advokati Radoslav Ognjanović i Branislav Tapušković.

Danas je nastavljeno suđenje članovima"zemunskog klana" odbeglog Luke Bojovića, kome se sudi u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu za više ubistava i pokušaja ubistava.

Specijalni sud u Beogradu naložio je u ponedeljak da se supruga Ljubiše Buhe Čumeta danas privede na suđenje, jer je tog dana, ali i u nekoliko prethodnih navrata, izbegla da primi poziv za svedočenje.

Osim Bojovića, u ovom procesu optuženi su i Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić. Oni se terete, osim za ubistvo Jeftovića, i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapšeni prošle godine u februaru u Valensiji i od tada su u ekstradicionom pritvoru u Španiji, gde čekaju ekstradiciju Srbiji, koja će se, međutim, dogoditi tek nakon okončanja postupka koji se protiv njih vodi u Madridu.

Na optuženičkoj klupi nalaze se samo Kalinić i Simović, a suđenje se iz bezbednosnih razloga održava u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora.

Na početku suđenja u oktobru 2011. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje “zemunskim klanom”.

Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbeglim članovima zemunskog klana pomagao pri skrivanju, obezbedivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima su i mnoga ubistva.

Milisavljević je u odsustvu osuden na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đindića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora.

Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

Njegov rođeni brat Nikola, koji zvanično nije imao veze sa kriminalom, ubijen je 29. aprila u centru Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: