Četvoro mrtvih u oblasti Kavkaza

Policija je u oblasti severnog Kavkaza, ubila dvojicu islamističkih ekstremista, pošto je jedan od njih bacio granatu na grupu policajaca,

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

23:27

Default images

Još dvoje ljudi poginulo u razmeni vatre, objavio je Interfaks.

Oba incidenta dogodila su se u pokrajini Dagestan, koja je postala centar nasilja ekstremista, koji žele da uspostave islamsku državu u severnom Kavkazu.

U gradu Hasavjurt, trojica policajaca preneta su u bolnicu, pošto su na njihovu patrolu dvojica muškaraca otvorila vatru, ispalila granatu i pobegla, tokom rutinske provere dokumenata.

Napadači su se zatim sakrili u obližnjoj školi, a ubijeni su kada su se opirali hapšenju, preneo je Rojters.

Tokom incidenta, jedan zaposleni u školi umro je od srčanog udara.

U međuvremenu, u oblasti Gubden, udaljenoj oko 100 kilometara, u pucnjavi su poginuli jedan ekstremista i jedan policajac.

Prema mišljenju organizacija za zaštitu ljudskih prava, nasilje u većinski muslimanskom severnom Kavkazu rezultat je religijskih sukoba, ali i nezadovoljstva zbog korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: