Subota, 04.05.2013.

15:27

Kajenge: Nisam obojena, ja sam crna

Prva crna ministarka u Italiji reagovala je na izjavu jednog zvaničnika iz italijanske stranke Liga za sever koji je rekao da je ona član "bongo bongo vlade".

Izvor: B92

Default images

Političar koji je to izjavio istovremeno je i evropski parlamentarac.

Konzervativna Italija sa velikom pažnjom pratila je obraćanje prve crne ministarke Sesil Kajenge, doktorke poreklom iz Konga, koja je izjavila da Italijani nisu rasisti, već da među njima ima onih koji ne poznaju druge kulture.

"Nisam obojena - ja sam crna. Jako je važno to da kažem. Vrlo ponosno to kažem. Moramo da srušimo zidove. Kad ne znate druge, raste skepticizam, raste i diskriminacija. U ovom trenutku, ono što je identifikovano kao rasizam bazirano je na nepoznavanju drugih kultura. Imigracija je u stvari bogatstvo, a razlike su resurs", rekla je Kajenge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: