Uskršnji prijem kod Karađorđevića

Prinčevski par Karađorđević organizovao je tradicionalni vaskršnji prijem za decu bez roditeljskog staranja, romsku i decu sa invaliditetom.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

16:49

Default images

Mališani su po lepom danu uživali u gostoprimstvu Belog dvora i kraljevske porodice, okruženi paketima, igračkama i slatkišima.

Princeza Katarina izjavila je da je za ovu decu najvažnije da osete ljubav, pažnju i da im bude pružen trenutak radosti, naročito u vreme praznovanja uskrsnuća Isusa Hrista.

“Ja sam uvek zabrinuta da li ima dosta igračaka za našu decu. To je, kako ja osećam, vrlo bilo važno da naša deca dođu ovde, oni prvo imaju našu ljubav. Oni su bez ljubavi, nemaju ništa u životu. I šta radimo moj suprug i ja, naša porodica, je dođem iz ljubavi za našu deca, oni su naša budućnost”, poručila je princeza Katarina.

Uskršnji prijem kod kraljevske porodice tradicionalno organizuje Fondacija princeze Katarine, uz pomoć mnogih prijatelja i saradnika.

Već trinaest godina oko hiljadu dečaka i devojčica dolazi u Beli dvor za najveće hrišćanske praznike.
Prestolonaslednik Aleksandar na uskršnjem prijemu (Beta)
Prestolonaslednik Aleksandar im je i ove godine poželeo toplu dobrodošlicu i lep provod u njihovom domu.

“Svake godine imamo decu iz cele Srbije koja dolaze ovde, kako je moja supruga rekla za Božić takođe i za Uskrs. I to je vrlo važno, oni znaju da oni imaju prijatelje ovde na dvorskom kompleksu i imamo mnogo ljubavi za malu decu”, naveo je on.

Prijemu je prisustvovao i episkop hvostanski Atanasije, koji je pozdravio decu, govorio im o Uskrsu i objasnio značaj ovog velikog praznika.

Posle zvaničnog prijema i dodele paketića deca su se uputila u potragu za uskršnjim jajima u parku ispred Belog dvora. Njihova kraljevska visočanstva kažu da ih, pored humanitarnog značaja, ovakve manifestacije podsećaju na neko drugo vreme kada je cela porodica bila na okupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: