Nova većina u Dimitrovgradu

U Dimitrovgradu je potpisan koalicioni sporazum o formiranju nove skupštinske većine i preuzimanju lokalne vlasti.

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2013.

18:02

Default images

Novu većinu čine Odborničke grupe "Zajedno za Srbiju - LDP" sa osam, "DPB - URS" sa šest, Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije s po dva mandata i jedan odbornik Liberalnodemokratske partije.

Do sada su većinu činili Demokratska stranka sa 13, Socijalistička partija Srbije i Grupa građana "Pravda i solidarnost" s po dva mandata i Partija Bugara u Srbiji sa jednim mandatom.

Početkom marta je došlo do rascepa u DS-u. Tada je osam od 13 odbornika napustilo DS i prišlo Inicijativnom odboru Zajedno za Srbiji.

Većina novih koalicionih partnera kaže da se na takav korak odlučila jer je stanje u Dimitrovgradu veoma teško, a dosadašnja vlast nije preduzela ništa da opština pre svega ekonomski ojača.

Koalicionim sporazumom predviđeno je da novi predsednik opštine bude Nebojša Ivanov sa liste "DPB - URS", a njegov zamenik Zoran Petrov iz Odborničke grupe "Zajedno za Srbiju - LDP".

S iste liste bi trebalo da bude i predsednik Skupštine opštine - Dragan Mančev, dok će njegova zamenica biti odbornica LDP Emilija Nikolov.

Nebojša Ivanov, kandidat novoformirane Koalicije za predsednika opštine, istakao je da će Dimitrovgrad dobiti odgovornu vlast čiji su prvi zadaci provera rada svih javnih preduzeća, stvaranje ambijenta za dovođenje investitora i suzbijanje korupcije.

Nova skupštinska većina očekuje da sednica SO bude najkasnije do 23. aprila, kada će se zvanično promeniti vlast u Dimitrovgradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: