Slavlje zbog smrti Margaret Tačer

Nekoliko stotina protivnika politike bivše britanske premijerke Margaret Tačer okupilo se danas u centru Londona kako bi proslavilo njenu smrt.

Izvor: B92

Subota, 13.04.2013.

21:14

Default images

Najoštriji kritičari bivše premijerke najavljivali su današnji protest na Trafalgar skveru pošto je Magaret Tačer preminula u ponedeljak u 88. godini.

Velika Britanija je duboko podeljana oko političkog nasledja Magaret Tačer, pošto joj desnica pripisuje zasluge za oživljavanje britanske ekonomije i pobedu nad Argentinom oko Foklandskih ostrva, dok je levica kritikuje zbog njenog odnosa prema sindikatima i nezainteresovanoisti za radničku klase.

Posle smrti Margaret Tačer, na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja kako bi se pesma "Ding-Dong! Veštica je mrtva" (Ding-Dong! The Witć Is Dead) koju peva Džudi Garland u filmu "Čarobnjak iz Oza) iz 1939. godine, dovela na prvo mesto britanske liste singlova.

Bi-Bi-Si je najavio da sutra tokom emitovanja zvanične liste neće pustiti celu verziju pesme, ali da će preneti vest kako se ona pojavila uz kratki spot.

Nekoliko stotona njenih protivnika danas se po kiši okupilo na prostoru izmedju spomenika admiralu Nelsonu i Nacionalne galerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: