Dačić na sednici SB UN o Kosovu

Premijer Srbije Ivica Dačić predvodiće delegaciju Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN danas u Njujorku, a prisutan će biti i šef diplomatije Ivan Mrkić.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

00:14

Default images

Sednici će prisustvovati i premijer Kosova Hašim Tači, a generalni sekretar svetske organizacije Ban Ki Mun podneće redovan tromesečni izveštaj.

Tači i Dačić odlaze u Njujork iz Brisela, gde je u sredu održana sedma runda dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Posle celodnevnih razgovora, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, dogovor nije postignut, ali je ocenjeno da ima napretka. Eštonova je izrazila uverenje da će, posle konsultacija, zaključno rešenje biti nađeno na završnom sastanku 2. aprila.

Tači je rekao da narednih dana očekuje rešenje za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, "pre svega u severnoj Mitrovici". Dačić je istakao da još postoje razlike i da ne može da kaže ni da je dogovor blizu, ni da je daleko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: