Spaseni rudari u Poljskoj

Poljske spasilačke službe izvukle 19 rudara koji su osam sati bili zarobljeni u rudniku pošto se posle sinoćnog zemljotresa rudnik urušio, javlja BBC.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 20.03.2013.

07:49

Default images

Spasilačke ekipe prokopale su tunel da bi došle do rudara i izvukle ih na površinu, izjavio je za Rojters Darijus Viborski, portparol kompanije KGHM, koja upravlja rudnikom i dodao da su svi rudari živi.

"Spasioci si uspeli da prokopaju otvor kroz koji rudari jedan po jedan izlaze", rekao je Viborski.

On je izjavio da je u ovom trenutku teško reći u kakvom su stanju rudari i da su u toku lekarski pregledi.

Do urušavanja rudnika došlo je nakon zemljotresa koji je pogodio region Šlezije, na jugozapadu Poljske, u kome se nalazi rudnik sinoć u 22.09 sati po lokalnom vremenu i tada su radnici na površini izgubili na nekoliko sati komunikaciju sa onima koji su ostali zarobljeni u rudniku.

Rudnik Rudna se nalazi oko 400 kilometara jugozapadno od prestonice Poljske u regionu Šlezije nedaleko od granice Poljske s Nemačkom i Češkom Republikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: