Jemen: Oteti student moli za život

Austrijski student Dominik Nojbauer (26), koji je u decembru otet u Jemenu, pojavio se na snimku na Jutjubu s puškom uperenom u glavu.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2013.

12:29

Default images

Nojbauer je na snimku rekao da će ga otmičari ubiti ako za nedelju dana ne bude plaćena otkupnina koju otmičari traže.

Dok mu je puška bila uperena u glavu Dominik je rekao da mu je zdravlje dobro i zamolio je jemensku i austrijsku vladu i Evropsku uniju da otmičarima daju ono što traže ili će ga ubiti sedam dana od objavljivanja ove poruke.

"Mama, tata, Lukas, Anđela, volim vas više od svega", rekao je austrijski student, koji je, prema pisanju "Hafington posta", otet zajedno s parom iz Finske u središtu grada Sanaja 21. decembra 2012.

Jemenska vlada izvestila je ranije da su oteti student i par iz Finske prodati članovima Al-Kaide i da su premešteni u grad Al-Manaseh.

"Ovo je prvi znak da je Nojbauer živ", rekao je portparol austrijskog Ministarstva spoljnih poslova i dodao da su u kontaktu s jemenskim vlastima i finskom vladom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: