Oproštaj japanskog ambasadora od BG

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki priredio je oproštajni prijem povodom završetka mandata, kome je prisustvovao i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2013.

22:43

Default images

Sumirajući svoj četvorogodišnji mandat u Beogradu, japanski ambasador je rekao da je on bio uspešan pošto je, kako je podsetio, poslednjih godina unapređena kulturna saradnja, odobren kredit za poboljšanje rada Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu i organizovana prva poseta predsednika Srbije 2011. godine.

Predsednice skupštine takođe je posetila Japan i doneta je odluka o ukidanju japanskih viza za građane Srbije, naveo je ambasador Cunazaki.

"Mogao bih da kažem da sam tokom svog mandata postigao nešto i veoma mi je drago zbog toga", izjavio je Cunozaki Tanjugu.

Japanski ambasador je još jednom izrazio zahvalnost građanima Srbije što su posle razornog zemljotresa u Japanu 2011. godine iskazali solidarnost i saosećanje s japanskim narodom i prikupili velika novčana sredstva za pomoć žrtvama te katastrofe.

On je izrazio žaljenje što se njegov četvorogodišnji mandat završava i što mora da napusti Srbiju u kojoj je, kako je rekao, stekao puno prijatelja, ali je istovremeno napomenuo da mu je drago što odlazi sa veoma lepim uspomenama i što je Srbija bila poslednja stanica u njegovoj diplomatskoj karijeri.

Prijemu u rezidenciji ambasadora Japana prisustvovali su i brojni predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz kulturnog, političkog i javnog života Srbije.

Cunozaki je na dužnost ambasadora Japana u Srbiji stupio 2009. godine, a zbog zasluga u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Japana, dobitnik je Ordena srpske zastave drugog stepena 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: