Najavili skidanje ćiriličnih tabli

Brojni članovi Štaba za odbranu Vukovara spremni su da, po cenu prekršajne ili krivične odgovornosti, dobrovoljno skidaju najavljene ćirilične table u Vukovaru.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

20:45

Default images

To je najavljeno iz ove grupacije 22 veteranska udruženja, nakon najave da će biti uvedeni dvojezični i dvopismeni natpisi.

Kako su naveli u saopštenju upućenom javnosi i organima izvršne vlasti, "poduži je spisak veterana Vukovara, zatvorenika srpskih koncentracionih logora, hrvatskih ratnih vojnih invalida, dece poginulih i nestalih hrvatskih branilaca i roditelja poginulih i nestalih branilaca koji su izrazili želju da dobrovoljno skinu najavljene ćirilične natpise i table".

Oni smatraju da je neshvatljivo da "premijer Zoran Milanović odustaje od interesa većinskog hrvatskog naroda, da odustaje od istine o hrvatskoj novijoj istoriji i da prodaje ponos i žrtvu za samo desetak hiljada glasova vukovarskih Srba".

"Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, svestan da mu Hrvati Vukovara više nikad neće dati poverenje i birati ga za gradonačelnika, svesrdno pomaže svom stranačkom šefu i putem kontrolisanih medija pokušava da kreira mišljenje javnosti kako bi skinuo bar malo sramote sa svoje ličnosti i svog imena", navodi se u saopštenju.

Hrvatska veteranska udruženje tvrde i da je "javna tajna u Vukovaru i ostalom delu hrvatskog Podunavlja da mladići srpske nacionalnosti organizovano i planski odlaze na vojnu obuku u vojne ili paravojne kampove u Srbiji i smatraju da će politika dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru takvim militantnim grupama biti dodatni motiv za daljnje nacionalističko-šovinističke planove i aktivnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: