"SNS ne stoji iza prljave kampanje"

Premijer Ivica Dačić kaže za Rojters da SNS ne stoji iza pokušaja njegove diskreditacije dovođenjem u vezu sa Rodoljubom Radulovićem, članom klana Darka Šarića.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 02.02.2013.

22:51

Default images

Dačić je rekao da sa Vučićem radi "u potpunom skladu" , odbacivši bilo kakvu tvrdnju o učešću SNS u prljavoj kampanji koja se vodi protiv njega.

"Ovo je napad na jedinstvo vlade i pokušaj određenih snaga da iznude vanredne izbore u trenutku kada vlada ima mnogo važnijih pitanja kojima treba da se bavi", smatra on.

"Mi verujemo da je SNS je potpuno kredibilan partner i želim da naglasim da postoji jedinstvo unutar vlade", dodao je premijer.

Dačić se tako distancirao od komentara koje je ranije danas Rojtersu dao neimonavni visoki funkcioner socijalista, rekavši da iza prljave kampanje protiv premijera i lidera SPS stoje naprednjaci.

Dačić je ranije večeras, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da pokušaj da se diskredituju i on i vlada njegovim dovođenjem u vezu sa Radulovićem nije uspeo. On je potvrdio da se nekoliko puta susreo sa Radulovićem, ali da je u tom trenutku imao samo policijske informacije na osnovu takozvane Bele knjige, kojom Radulović nije bio označen kao pripadnik kriminalnog klana. On je dodao da su podaci o tome arhivirani kako bi bili upotrebljeni kao sredstvo političke ucene kada za to dođe vreme.

Takođe, naglasio je i da ne postoji nijedan razlog za raspisivanje vanrednih izbora tokom 2013. godine.

Novinarima, koji su prisustvovali konferenciji u sedištu SPS-a u Beogradu, nije bilo dozvoljeno da Dačiću postavljaju pitanja, tako da nije do kraja objasnio šta je, na primer, pričao sa Radulovićem tokom tih susreta.

Pre konferencije, Predsedništvo SPS-a je održalo sednicu kako bi zauzelo stav povodom pisanja medija o kontaktima svog lidera sa članovima Šarićevog klana.

U međuvremenu oglasio se i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, rekavši da rad tužilaštva na slučaju "Šarić" nije završen i da će tužilaštvo bez medijskih najava posao do kraja obaviti profesionalno.

Direktor policije Milorad Veljović nije želeo da komentariše optužbe Dačića da ga policija nije obavestila da je Rodoljub Radulović član Šarićevog klana.

"Neću, nemojte, ne želim da komentarišem uopšte ništa. Ni vezano za ovo, niti bilo šta. Ništa to danas ja neću komentarisati niti sam komentarisao bilo kada", rekao je Veljović agenciji Beta.

Podsetimo, Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije navela je u svom izveštaju od 13. januara 2012. godine, u koji je B92 imao uvid, da je utvrđena "interesantna" veza između Branka Lazarevića, tadašnjeg šefa Dačićevog kabineta i pojedinih članova Šarićeve kriminalne grupe - Zorana Ćopića i Radovana Štrpca.

Dačić je tada rekao da je to "nameštaljka", koja nema veze sa Lazarevićem, već sa njim. Takođe, istakao je i da je o tome razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade i liderom SNS Aleksandrom Vučićem i da nikada nije dobijao informacije državnih službi koje su proveravale Lazarevića.

Ubrzo potom i Lazarevićev advokat demantovao je tvrdnje da je Lazarević povezan sa Šarićevim klanom.

Branko Lazarević nije šef Dačićevog kabineta od 2010. godine. On je iz MUP-a prešao u diplomatiju i sada radi kao savetnik ambasadora u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

265 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: