Šapić: Odluke stranke se poštuju

Aleksandar Šapić, čaln predsedništva DS, kaže za B92 da je Predsedništvo stranke donelo o dluku o Petroviću i Jeremiću i da tu više nema polemike.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2013.

12:04

Default images

Podsetimo, lider DS Dragan Đilas je juče saopštio da je pokrenuo disciplinski postupak protiv svih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora te partije- da članovi bivše vlade vrate poslanički mandat, što je Dušan Petrović odbio, dok se čeka odluka Vuka Jeremića. Demokrate su istovremeno raspustile 30-tak odbora svoje stranke, zbog loših rezultata na prošlim izborima.

S druge strane, Petrović je izjavio da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz DS izjasniti kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe i optužio Đilasa da, umesto debate o suštinskim državnim pitanjima, nastoji da iz DS protera drugačije političko mišljenje.

Gostujući u Vestima TV B92 Šapić je rekao da nakon jučerašnjeg sastanka vrha DS-a ta stranka više nema vremena da se bavi unutarstranačkim pitanjima, jer je krajnje vreme da počne da se bavi drugim važnim stvarima zbog kojih su ih građani birali.

Prema njegovim rečima, licemerno je da danas o demokratiji unutar DS pričaju oni koji su učnili da u prethodnih osam godina te demokratije nema.

Prema rečima Šapića, aktuelni predsednik DS danas ima daleko manja ovlašćenja nego što ih je ikada imao i to upravo na insistiranje aktuelnog lidera demokrata, a u DS "danas sigurno postoji najveća demokratija u poslednjih 10 godina".

Najviši organi demokrata doneli su određenu odluku i oni koji se sa tom odlukom ne slažu mogu da izađu iz stranke ili da je prihvate bez obrzira šta o njoj misle, ističe Šapić. "Imamo situaciju da se određeni ljudi ne slažu sa određenim odlukama DS i u tom slučaju automatski sami sebe iz nje isključuju.
Tako da ja zaista ne vidim tu bilo šta nejasno", kazao je Šapić i dodao:

"Petrović je izašao na GO i rekao da on neće vratiti poslanički mandat", a dalja procedura je da "onaj ko nepoštujuje odluku najvišeg organa stranke ne može više da bude član DS", dodao je on.

Kada je reč o slučaju Vuka Jeremića, koji trenutno obavlja funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN, Šapić je rekao da se za dan dva očekuje njegovo izjašnjavanje o vraćanju mandata u Skupštini, a kada se bude znalo za šta se on izjasnio, u skladu s tim će uslediti i reakcija stranke.

Šapić je još rekao i daće plan DS o izasku zemlje iz krize biti gotov do februara, kao što je to ranije i najavljneo. Prema njegovim rečima, radi se o planu koji je drugačiji od ostalih jer se prvi put neko bavi dugoročnom politikom izlaska iz kize, dok se do sada razmišljalo samo od izbora do izbora.

DS ima vrsne stručnjake iz više oblasti i oni će ponuditi kompletan plan izvlačenja zemlje iz krize, zaključio je Šapić i dodao da će se plan demokrata skoncentrisati na tri oblasti: obrazovanje, energetika i poljoprivreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: