"Đilasova politika revanšistička"

Član DS Dušan Petrović izjavio je da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz DS izjasniti kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2013.

20:21

Default images

"Lider DS Dragan Đilas vodi revanšističku unutarstranačku politiku, umesto da predloži jasnu politiku stranke, i zbog toga traži moje isključenje iz DS. Umesto debate o suštinskim državnim pitanjima Đilas nastoji da iz DS protera drugačije političko mišljenje i zahtev za otvorene diskusije", rekao je Petrović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Đilas, koji je bio prvi na izbornoj listi DS na parlamentarnim izborna na kojoj su bili i svi članovi prethodne vlade, treba da objasni građanima Srbije da li ih je u predizbornoj kampanji obmanjivao pozivajući ih da glasaju za tu listu.

"Predložio sam Demokratskoj stranci politiku preuzimanja inicijative za sprovođenje ustavnih promena, koje bi suštinski decentralizovale Srbiju i dovele do toga da centralna Srbija, Vojvodina i Beograd imaju istovetne nadležnosti i institucije", dodao je on.

Lider demokrata saopštio je ranije posle sednice Predsedništva u Despotovcu da je u skladu sa Statutom stranke pokrenuo disciplinski postupak protiv svih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora DS i da očekuje da organi stranke isključe Petrovića ukoliko on ne bude želeo da vrati poslanički mandat.

"Onaj ko ne poštuje odluke Glavnog odbora, taj se sam isključio iz DS, a sve ostalo je tehnika. Informisao sam Predsedništvo da sam u skladu sa Statuom pokrenuo disciplinski postupak, odnosno zahtevao od organa stranke da ga pokrenu za sve one koji ne poštuju odluke GO DS", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: