Berluskoni: Potreban sam vam

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni pojavio se na televiziji, treći put u proteklih nekoliko dana, da objavi svoj povratak u politički život.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2012.

23:09

Default images

"Potreban sam vam, a ja uvek pomažem ljudima u nevolji", rekao je Berluskoni (76) u dužem intervjuu za "Rai Uno" pred predsedničke izbore koji se ocekuju u februaru.

Berluskoni, koji je bio premijer tri puta u protekle dve decenije, kazao je da ukoliko Italija nastavi sadašnjim kursom, "imaćemo tri miliona nezaposlenih, vlada će morati da podigne poreze i naći ćemo se poput Grčke, na ivici građanskog rata".

Milijarder, čiju su političku karijeru pretili brojni skandali, ponovio je kritike merama štednje koje je uveo Mario Monti, tehnokrata koji je došao umesto Berluskonija na mesto premijera u novembru 2011. nakon panike na finansijskim tržištima.

"Situacija se pogoršala sa politikom štednje", rekao je Berluskoni u večernjem šou "Porta a Porta", čiji je domaćin bio njegov prijatelj Bruno Vespa, preneo je AFP.

Berluskoni, koji je početkom meseca najavio povratak u politiku, smatra da Italijanima nije dosadio.

"Dokazaćemo to na izbora. Dobio sam hitne pozive da ne dozvolim da se situacija pogorša u zemlji koju volim", istakao je Berluskoni.

Medijski magnat, u čijem se vlasništvu nalaze tri privatne TV stanice, rekao je da je njegovo pojavljivanje na televiziji podiglo rejting njegovoj partiji Narod slobode za četiri procenta, ali priznao da se pred njom nalazi "dug put".

Popularnost te partije pala je na oko 15 odsto, prema anketama javnog mnjenja, u odnosu na 38 odsto koliko je imala kada je Berluskoni počeo treći mandat 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: