Dačić: Potvrđeno državno jedinstvo

Na sastanku državnog vrha još jednom potvrđen jedinstveni državni pristup svim temama, kaže Ivica Dačić. Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 17.12.2012.

07:20

Default images

"Na sastanku državnog rukovodstva još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama sastanka, u vezi državne politike o Kosovu i Metohiji, o daljem toku evropskih integracija i o ciljevima ekonomske politike", izjavio je Dačić Tanjugu.

Dačić je kazao da je, posle tog sastanka, sa liderom SNS Aleksandarom Vučićem dugo razgovarao o daljim potezima Vlade Srbije o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

"Između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima. Ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi država i narod nameće neophodnost jedinstva i političke stabilnosti, čemu su obe stranke spremne da pruže najveći doprinos, kako bi Vlada Srbije imala kapacitet da realizuje svoje ciljeve u daljim reformama društva, pronalaženju održivog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, nastavku evropskog puta, ekonomskom oporavku i odlučnoj borbi protiv kriminala i korupcije", rekao je Dačić.

Na sastanku državnog vrha u vili "Bokeljka", koji je počeo juče oko 18 sati i trajao više od četiri sata, učestvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić.

Učestvovali su i potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i ministar rada Jovan Krkobabić, ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, šef tima za tehnički dijalog s Prištinom Dejan Pavićević. Učesnicima sastanka se pridružio i direktor Srbijagasa i funkcioner SPS Dušan Bajatović.

Odvojeni sastanak Dačića i Vučića, koji je u vili "Bokeljka" trajao više od tri sata, počeo je po završetku sastanka državnog vrha i trajao je do 02.30 sati rano jutros.

Đorđević: S platformom se kasni

Nenad Đorđević iz Centra za nenasilni otopor ističe da je važno da se, u okviru usaglašavanja državne platforme, usaglase stavovi svih partija kako se pregovaračkom timu, kada bude pregovarao, ne bi vezale ruke. Ipak, on kaže i da Srbija kasni s platformom.

“Mislim da kasnimo, s obzirom na to šta je do sada postignuto u razgovorima dva premijera. Vidim i da su dogovoreni i oficiri za vezu, u Beogradu i Prištini, što je otvoren put ka takozvanoj normalizaciji odnosa. Dakle, ako s te strane gledamo, onda sigurno kasnimo. Ali, ako pogledamo s druge strane, platforme koje su se donosile svih ovih godina, one jesu jedan deklarativni dokument, ali nisu operativni dokument", kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, Srbija je možda više očekivala neki akcioni plan iz kog bi jasno proizlazilo koji su naredni koraci kada je reč o Kosovu, odnosno koje su aktivnosti predsednika, vlade i medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: