Ponedeljak, 17.12.2012.

07:20

Dačić: Potvrđeno državno jedinstvo

Na sastanku državnog vrha još jednom potvrđen jedinstveni državni pristup svim temama, kaže Ivica Dačić. Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.

Izvor: B92

Daèiæ: Potvrðeno državno jedinstvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 11 godina

Nismo mi tamo neka Nikaragva,(sećate se ko je to kazao i kojim povodom) koja, uzgred, ima Ustav iz 1854. koji još uvek važi i nije menjala granice, zastavu, grb a ni himnu od te iste 1854. a promenila je u međuvremenu stotinak Vlada, Režima, Pučista i čega sve još...

Milošević = Toma = Kralj Ibi (ko zna sadržaj pozorišnog komada lako će povući paralelu)

cist racun

pre 11 godina

Ovako kako je narodu prikazano,ispada da to nije granica,da to nisu carinici,da to nije ambasador...ali zivot demantuje.Srbija jednostavno ne sme ovaj problem i ovako ozbiljna pitanja, resavati brzo i preko noci,pogotovo sto ti ustupci na koje pristajemo,po njima se vide... kao nase odustajanje od sopstvene drzavnosti nad Kosovom.Pa onda to tako mogu shvatiti i ostale drzave koje ih jos nisu priznale.Ovaj problem nije jednostavan i predstavlja azdaju sa mnogo glava, koja bljuje vatru na nas sa svih strana. Na Kosovu bi kako veliku srpsku istorijsku bastinu, versku,kulturnu,rudnu ,imovinsku..treba zastiti i traziti pomoc od medjunarodne zajednice,za to..Imovina se ne bi trebalo tek tako,pa ni privremeno prepustati njima a da se ne vidi koliki je ciji udeo u toj imovini.Sto se tice severnog dela ,treba ga zastititi i ne dozvoliti integraciju sa ostatkom Kosova,jer je tu vecinski srpski narod a i da se proterani Srbi mogu slobodno negde vratiti,a ne da zive po azilima u Srbiji i po svetu.Ne pokrecuci to pitanje pred svetskom javnoscu,moze nam se desiti i da je ono malo sto je ostalo nedevastiranih istorijskih spomenika nestane a samim tim i trag naseg bitisanja na toj teritoriji.Ne treba im dozvoliti da gazduju nasom imovinom na celom Kosovu, bez kontrole ,tako i dobiti, koja moze da proistekne iz koriscenja istih.Svet priznaje imovinska prava a prema tome mora i nasa.Sve drugo bi bilo cista demagogija ili jos gore pljacka...

Kićan

pre 11 godina

Dačić je kontra inicijacijama preobražen iz komuniste u presvučenog demokratu. On je preobražen iz predsednika Komunističke omladine do izopštenog člana SPS, kada ga je Sloba izbacio iz partije u kvazi demokratu. Koji je to salto mortale? Katolički inženjeri tako to rade i takve im osobe trebaju za Kargo kult! Ivica je kontra inicijacijskim obradama doveden u stanje da veruje u Horizontalno-u sistem vrednosti ispod pjasa, nagonskoj svesti čoveka. Ivica javno izjavljuje da on vruje u“zemaljsku Srbiju, a ne u nebesku“, Ivica kaže da on zna šta je „dobro za njega“ kad se dobro, dobro najede i još kaže saradnicima iz SPS da “ za ovo vredi živeti“!

Srbija - zemlja bez buducnosti

pre 11 godina

Snimak ispred kapije vile Bokeljka, crne limuzine, jedinstvo, drzavni vrh, potpuno jedinstvo u svim pitanjima, drzavna politika, razgovori, predsednici, ministri, vizija i nada.
U isto vreme u svim drugim delovima zemlje kriza, narkomanija, alkoholizam, nemoral, nasilje, kriminal, prostitucija, glad, beda, strah, neuroze i psihoze, laz, laz, laz.

Dejan

pre 11 godina

E,bas mi je drago sto ste tako slozni.Da podsetim da si(Dačiću)i sa Borisom igrao basket,da te je ~gotivio kao klinca iz kraja~.Suština je da prodajete Kosovo i Metohiju,da Vučić Eliot Ness neće da dira Dinkićeve prljavštine,vašu Galeniku,kontakte sa Šarićima...Tanka je priča ovo s Miškovićem,nigde dokaza...Kada budete prodavali KiM pašće par velikih hapšenja i nikom ništa.Hleba i igara za opljačkani narod i naciju bez perspektive.

ljubo

pre 11 godina

O boze dosta vise! Koliko dugo vec spremate tu "platformu" za KiM? Zar je nas narod toliko izgubio pamet da nas tako mozete lagati? Izgleda! To nije nista sem najprostiji eufemizam, laz i propaganda. Samo se cuje: "Uskoro plan sa KiM! Uskoro plan za industriju! Uskoro plan protiv korupcije!" Izgleda nista od toga.
4 sata su im trebala da potvrde jedinstvo? Ako vam za to treba 4 sata, koliko vreme vam treba da sredite pruge, sela, gasifikaciju, kanalizaciju po selima? Nezeposlenost? Korupcija?... Jadni smo vi sa takvom rukovodstvom.... :-((

meda

pre 11 godina

Ovo nije jedinstvo što vi govorite već diktatura onoga što Vi hoćete i što smatrate da treba . Na žalost , sve se pretvara u farsu i lepo odradjenu pripremu za komediju kojoj će mo se smejati za dva meseca. Em hapsite nesumice ( isključivo zbog političkih poena) em još i tražite da vam Mišković kaže koga je finansirao, s obzirom da Vi imate predpostavke bar za 20-ak političara ali na žalost nemate dokaze pa sad tražite da Vam Mišković pomogne. Da li to znači da Mišković treba da postane zaštićeni svedok protiv političara koji su korumpirani ili da mu ako svedoči obezbedite lep život u Rusiji ili ste se zaleteli suviše pa ste sada u ćorsokaku? Ako nedokažete krivicu Miškoviću šta će onda biti? Ko će snositi posledice ? Neki referent kojeg će te izvući iz nekog podruma ili će te to biti Vi? A možda se i priprema scenario u kome će gospodin Vučić reći: " Eto ja sam hteo da pohapsim tajkune ali mi stalno podmeću noge i neko me sprečava u tome pa zbog toga rušimo vladu i tražimo nove izbore". Meni ovaj zadnji scenario nekako deluje najrealnije .

karington

pre 11 godina

Kosovo je Srbija! To je jedini ispravan I moguc stav koji bi trebala da ima I Vlada Republike Srbije I predsednik drzave. Sve ostalo je nepostovanje Ustava nase zemlje.

Stevka

pre 11 godina

aha, vazno da ste vi slozni a to oko cega ste slozni nije bitno jeli. pa sto ne kazete narodu koja je vasa politika, vasi ciljevi. slozni ste oko kosova. ali sta planirate sa kosovom? dali ga se definitivno odricete ili smatrate da je kosmet neotudjivi deo srbije`? a i oko evrope. dali evropa i dalje nema alterantivu, sto bi znacilo, da cemo i dalje da ispunjavamo sve uslove i zelje brisela pa nek kosta sta kosta.

MX

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno zasto je potrebno da se sastaju nocu, na nekom tajnom mestu, svi u svojim skupim automobilima. Zar to ne moze da se raspravlja danju? na Vladi? u skupstini? sa konferencijom za novinare... cemu ta tajnost? Zasto je to samo za neke usi? Mnogo je tezak posao u Srbiji ustanoviti institucije. Zbunjeni Srbi jednostavno ne bi znali ciju sliku da drze na zidu? Mislim, ko je taj Skupstina? Uramite Srbi, sliku zgrade skupstine pa je drzite na zidu ako vam je 'liderstvo' 'jaka ruka' i 'vodja' preko potreban za vasu sobnu dekoraciju. Zaklinjite se pred slikom parlamenta (i vaseg sveca) a ne monarha, vodja ili pojedinaca....

milan

pre 11 godina

I zato ste morali navrat-nanos da se sastanete uvece da bi vase jedinstvo potvrdili, pa vi nas bas drzite za budale. Uzgred budi receno platforma koja je danas trebala da se objavi jos uvek je nema jeli Dacicu-Vucicu to dokaz vase sloge?

nidža

pre 11 godina

Ovo su ohrabrujuće vesti: jedinstvo kako državnog vrha tako i mnogobrojnih stranaka (posebno vladajuće koalicije) veoma je bitno. Samo tako i nacija može očekivati smislene i državotvorne poteze vlasti.
A tri su težišna pitanja oko kojih mora biti jedinstva: Kosovsko pitanje, borba protiv korupcije i oporavak posrnule ekonomije.

Radiša

pre 11 godina

U pitanju je pseudo elita, a ne državni vrh Srbije! Pseudo elita je dovedena na vlast putem tzv.“izbori“ (Čitaj: Cirkus koji su smislili katolici za sluđivanje masa“). Sa nam upravlja američka ambasada, koja je pod dirigentskom palicom katoličkih jzuita iz Vatikana. Kakva „platforma“ o Kosmet? Jkosmet je Srbija! Ako je katolička krstaška alijansa NATO zaposela deo Srbije. OK! Ali mi ne smemo dozvoliti da pseudo eliti, o trošku drdžave i glanih ljudi gradi carinu i garični prelaz unutar Srbije. Neka Vatikan gradi carinu i granični prelaz! Mi ni, ni u pismu to ne smemo da radimo!. Naši će potomci kroz buduće vekove , ako Bog da sreće, srušiti u granicu i Kosmet vratiti u Srbiju!

ranoranioc

pre 11 godina

"počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros."
A zaspali su jiutros, a danas kad ostali rade oni spavaju- naopako!

Siniša BG

pre 11 godina

Znači, dogovorili ste se da Bajatović i dalje upropašćava Srbijagas - super. Gubitak Srbijagasa je preko 700 miliona evra, doguraće Bajatović do milijarde, to za njega nije nikakav problem. Čovek napravi tolike gubitke i vlada ga ponovo izabere za direktora, pa to je strašno. Zašto se stalo sa istragama oko Srbijagasa? Zašto ćutite o lošem poslovanju Telekoma? U Telekomu nikada nije bilo gore. Ma važno je da ste vi dobri drugari (što bi rekao Dinkić), ne napadate jedni druge...

Srba

pre 11 godina

Utvrdili su na tom sastanku (u vili!!??) ko je iz sadasnje vlasti nesto maznuo i proneverio. Cvrsto su se dogovorili da nece jedni druge da hapse i da ce krenuti u obracun sa politickim protivnicima. U tome se ogleda to jedinstvo.

bananica

pre 11 godina

Ova vlada ima dobre rezultate. To je cinjenica. Veliki su problemi sa kojima se Srbija suocava, ali bar sada imamo drzavni vrh koji ce postici dogovor I jedinstveno nastupiti u resavanju istih.

cvrca

pre 11 godina

Situacija na KiM nije ni malo naivna, pogotovo nakon poslednjih incidenata. Jasno je da medjunarodna zajednica priznaje nezavisnost nase Juzne pokrajine, ali je takodje jasno I da ne garantuje bezbednost Srbima na prostoru KiM. Ciji je to rezultat I ko je nesposobnoscu doveo do toga, potpuno je jasno. Nadam se da bar sada na vlasti u Srbiji imamo ljude koji su sposobni I reseni da pomognu.

Gabi

pre 11 godina

E, svaka čast! Hoće li neko od vas jedinstvenih da poradi nešto i na ekonomiji i nezaposlenosti, ili ćete nas maltretirati korupcijom i Kosovom. Koliko znam niste se tako dogovorili sa vašim glasačima. U kampanji niste pričali da vam je jedini zadatak Kosovo i korupcija i da građani mogu slobodno da pocrkaju od gladi, ili ja nisam dobro razumela vaš bogati vokabular!

vuksan

pre 11 godina

Poznato mi je to vase "jedinstvo dva metra pod zemljom" koje su moji poznanici iskusili 90-tih i eno ih tako ujedinjeni leze na grobljima.Stoga je u interesu ovog naroda da vase dve partije nikada ne budu"ujedinjene" jer delujete poput stetocina koje satiru sopstvenu naciju gurajuci ih u neke nove ratove i sukobe...daleko vam "lepa kuca" !!

el_mago

pre 11 godina

@(najvecu izdaju sprovode oni koji druge nazivaju izdajnicima, 17. decembar 2012 09:53)
Ono sto ti ne znas je da ne hapsi Vucic, pa tako ni ne moze da uhapsi nikoga, kao sto nije ON uhapsio ni Miskovica madjeg i starijeg nego je to uradila policija po nalogu tuzilastva za organizovani kriminal, a dalje u tekstu si se bicu blag nalupetao tako da to ni ne zelim da komentarisem.
Jos jednom aman ljudi NE HAPSI VUCIC, niti bilo koji funkcioner, niti recimo Dacic, zapamtite hapsi policija i to po nalogu tuzilastva a po prikupljenim dokazima, da sad ne davim ali to vam je sustina kako funkcionise, a vi koji ne znate nemojte da pisete ono sto nije vas fah.
Ono sto radi Vucic je to da je rekao tuziocima i policiji da rade po pravu i da svakog ali bukvalno svakog za koga imaju DOKAZE da ga tretiraju dalje po zakonu, to sto nije uhapsen recimo Beko ili bilo koja druga osoba ne znaci da nece biti kad i ako se skupe dokazi za neko krivicno delo.
Mi znamo za neke ljude ali nam trebaju dokazi, a to je nekada jako tesko pribaviti, ne mozete ljude da uhapsite i da drzite u pritvoru bez dokaza, to je kljucno i cim budete to shvatili bice vam lakse da shvatite kako mi radimo.
Iznenadicete se....

Jeremija Krstić

pre 11 godina

Reči starozavetnog proroka Jeremije (Gl. 50): "6. Narod je moj stado izgubljeno, pastiri njegovi zavedoše ga, te luta po gorama, ide s brda na humove, zaboravivši stan svoj. 7. Ko ih nađe, proždiraše ih, . . ".

lili

pre 11 godina

Sta ,Bajatovic dao rec da nece primati platu od 8.000 evra,nego 10.000 . Kada njemu odredite pritvor od 30 dana,poverovacemo da nesto radite.I kada do kraja proverite i izadjete u javnost kako se SPS finansirao i koliko je to odradio Bajatovic.Do tada zamajavate NAROD hapsenjem Privatnika a vi se medjusobno cuvate. PA STA ???

najvecu izdaju sprovode oni koji druge nazivaju izdajnicima

pre 11 godina

Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.
eufemizam - ono sto je potvrdjeno je da Vucic nece hapsiti kadar SPS-a, Milutina Mrkonjica Bekutu, Bajatovica, Skundrica, muza gdje Djukic Dejanovic i ostalu lopovsku bagru. Svi oni racunaju da je dovoljno lavovima baciti Miskovica da ga rastrgnu i zabave raju. Lavovi ce rastrgnuti i progutati Miskovica ali to za ovoliku besposlenu publiku nece biti dovoljno a za jedan rat koji bi tu istu publiku mogao zabaviti vise nemamo ni neprijatelja ni dzebane.

komunizam se rusi iznutra

pre 11 godina

Znaci, dogovorili ste se da neformalno priznate Kosovo. Socijalisti prvo izgube Kosovo, rasture zemlju u besmislenom ratu sa NATO paktom i onda sada priznaju Kosovo "na rate", svaki dan po malo. Mogli su to da urade i 1998-1999, sada bi imali daleko bolju Srbiju, vise naroda i dobara i daleko bolju perspektivu.
Na sledecim izborima glasacemo iskljucivo za one koji ce hteti da vas progone - neke Dveri, Obraz ili neke druge zatucane i krvolocne fasiste, to je prava mera odnosa prema ljudima vaseg mentalnog sklopa.

Siniša

pre 11 godina

Jedinstveno nas vodite u propast. Kosovo ste definitivno dali albancima, privreda ne radi, sve je više nezaposlenih, siromašnih, novih investicija nema(u ovoj godini je bilo samo 200 miliona investicija, užas), inflacija 13%, sve je poskupelo, za poslednja 3 meseca ste nas zadužili za 3 milijarde evra, kriminal u porastu, umesto decentralizacije dobili smo centralizaciju, od dobijanja datuma i EU nema ništa...Ja očekujem od naroda da bude JEDINSTVEN i izađe na ulice, dosta je bilo laži i prevara političara. Sve nam se ovo i dešava zbog toga što ćutimo.

gagathegreat

pre 11 godina

e sad još malo da rastegnu predstavu sa Miškovićem dok progutamo famoznu Platformu, granicu, ambasadora Kosova i ...(dopisati po potrebi)

SRBIN

pre 11 godina

jedino nije potvrdjeno jedinstvo za borbu protiv koriupcije i kriminala. Videcemo sta ce Vucic uraditi? sigurno mu ja mali Sloba rekao da malo usporu i da nedira gde netreba

Dragan

pre 11 godina

Trebalo je da pricaju i zasto je SPS stao sa prekomponovanje vlasti, te s u koaliciji sa DS drze vlast u 2/3 Srbije. Valjda je i to jedinstvo?!

rigidni designator

pre 11 godina

Što volem ovu floskulu "potvrđeno državno jedinstvo".Kanda su oni do pola tri izjutra raspravljali da ne bude novih parlamentarnih izbora,pošto bi na njima najviše profitirali Vučić i S(vi)N(a)S(tol).Za Kosovo se njima brale,fućka.

GuC

pre 11 godina

Dobro, shvatili smo da su jako ozbiljni, shvatili smo da ih je bilo puno, da su namršteni odlučivali o našoj sudbini, shvatili smo da je svratio dule bajatović-deo "rukovodstva"....i da je bilo mnogo kasno kad su se rastali.
Nije jasno zašto su baš išli u "državnu vilu" i šta su odlučili?
Nije jasno zašto gradjani, o čijoj su sudbini odlučivali, opet pojma nemaju ŠTA i O ČEMU su odlučili!
Najboji deo mi je da je Dule , "svratio" na druženje...tugo moja.

ZoranNS

pre 11 godina

Svaki dan nas bombardujete infromacijama i koliko dlaka I gde imaju Dulić, Mišković i Đilas i na koju stranu češljaju, ali o Platformi o Kosovu ni reči. Toma i Vučić su imali spremnu Platformu još za vreme izbora. Pustite da policija i sudovi rade svoje, ali bi mi želeli da vidimo tu Platformu o Kosovu u novinama, šta sa Kosovom I šta sa Srbima tamo dole. I drago nam je da ste jedinstveni, ali to nam nije dovoljno.

Jovica

pre 11 godina

Kad je Srbija docekala da joj Vulin bude "drzavni vrh" onda ni smak sveta ne izgleda tako strasno...
A jedino jedinstvo koje postoji u vladi to je jedinstvo ministara u strahu da ih Vucic ne uhapsi. Ova vlada je fenomen po tome sto svi ministri u krokodilskom zagrljaju Aleksandra Vucica i svi koalicioni partneri plase dal ce biti uhapseni. Predmet istrage su:
NIS (Bajatovic)
GALENIKA (Slavica-Djukic Dejanovic)
PUTEVI (Mrkonjic)
NAC. STEDIONICA (Dinkic)
Kada je Dacic ulazio u vladu izjavio je “zasto samo da podrzavamo vladu, kada mozemo I da je vodimo” a danas se vidi da Dacic ne samo da ne vodi ovu vladu, vec da on i svi njegovi ministri cvikaju od zatvora i da na svaki Vucicev diktatorski ispad moraju da pokazuju "drzavno jedinstvo" ako nista drugo ovo je dobar humoristicki program...

milan

pre 11 godina

Dacicu a sto ste onda citavu noc morali da sedite kada ste samo morali da "potvrdite" to navodno jedinstvo ili ste se morali dogovoriti koga cete a koga necete da svrgnete sa vlasti.

novica 952

pre 11 godina

Iako Dačić izjavljuje da postoji potpuno jedinstvo SPS i SNS o svim temama kojima se dotiče vlada ovako dug sastanak do kasnih noćnih sati pokazuje da sve i nije baš tako, da postoje verovatno ozbiljna neslaganja i da je Vučić verovatno tražio jaču podršku SPS-a akciji borbe protiv korupcije i kriminala. SPS se delkarativno zalaže za ovu borbu ali je malo ima u konkretnim aktivnostima jer je ona bila u vlasti sa predhodnom koalicijom sa DS-om i iz tog perioda su upravo najviše problema i kriminalnih i korupcionaških afera koje Vučić pokušava da raspetlja. Odsustvo podrške SPS je vidljivo svima sa strane a možda se radi i o opstrukciji jer su neki visoki kadrovi SPS-a upravo umešani u te korupcionaške afere. kako naš narod kaže nisu oni Bajatovića zvali na " kolače " već da neke stvari o poslovanju Srbijagasa rasprave.

crni domino

pre 11 godina

Koje jedinstvo. Samo u okviru svojih partija. Pa i tu ima brloga!
SPS i ostali sateliti ima da aminuju stavove bivsih radikala, u suprotnom bice sutirani. Samo jedan bivsi radikal hapsi, preti i nasladjuje se nekakvim radom skruseno svojstvenom licnosti!
Kakvo drzavno jedinstvo, ne postoji drzava, postoji jedna zemlja bez granica, jedna hajducka vlast, jedna pokrajina na severu, jedna u Ustavu i postoji tezak populizam nepismene nacije koja luta izmedju sverca, laznog prava, sveopste korupcije i sistema koji ne funkcionise.
U ovakvom stanju nema jedinstva. I ovakvom stanju svaka vaska radi obaska!

Mile

pre 11 godina

Ovo valja sačuvati. Ulazimo u godinu kada će inflacija biti preko 15 odsto, kada će nezaposlenost da dostigne 33 odsto, kada će strane investicije biti na najnižem nivou u poslednjih 10 godina, kada će zemlja da bankrotira. Dačić će onda da proba da se ogradi i od Dinkića i od Vučića, ali... sačuvaćemo ovo za taj dan.

Rada

pre 11 godina

Samo napred, da korov ovog drustva nestane. Jurisnici LDP-a ce verovatno da pokusaju u svojim komentarima da obezvrede pre svega sebe pa sve ostale.

Potkova

pre 11 godina

Postoje li ljudi kojima jos uvijek nesto znaci sta ovaj kaze? Inace, jedan od rijetkih ljudi koji je u stanju da bude u kontradikciji sa samim sobom (u narodu poznato kao: cim zine slaze), u toku vrlo vrlo kratkog vremena.

Zoran

pre 11 godina

ne znam o kakvom jadnom državnom jedinstvu razgovarate, pravite račune bez krčmara. Okrenite se istini, a istina je ta, da kroz cca 10 godina, Srbije neće više biti na geografsko-političkim mapama Evrope i svijeta. Primjer iz istorije. Neke knjige pišu da je stanje pre pada Konstantinopolja bilo otprilike ovakvo kakvo je sad u Srbiji. Vizantije nema, niti će je ikada biti jer ne postoji živo sjećanje tog uslovno domicilnog stanovništva odnosno njihovih potomaka. Za razliku od Izraela, jevrejske države, koja nije postojala.... godina, a potom počela suvereno da vlada ne samo Izraelom nego cijelim Bliskim Istokom.
Dakle, vaspitajte djecu da je jednom bio jedan narod, i da su oni potomci toga naroda, koji je u više istorijskih trenutaka imao svoju državu, suverenitet.... svaka projekcija postojećeg stanja na blisku budućnost ide neminovno ka toj, budućoj, stvarnosti.

dada

pre 11 godina

ovom coveku nije za verovat ...kad budu poceli da se hapse ljudi iz SPS - a onda ce se njemu javiti problemi .E tada cemo videti ima li jedinstva a do tada neka spava mirno .Vucic ce svakako da radi na tome da ce neko iz SPS-a biti iza resetaka zato sto je stvarno taj neko to i zasluzio ...A onada sta .... videcemo

Jovica

pre 11 godina

Kad je Srbija docekala da joj Vulin bude "drzavni vrh" onda ni smak sveta ne izgleda tako strasno...
A jedino jedinstvo koje postoji u vladi to je jedinstvo ministara u strahu da ih Vucic ne uhapsi. Ova vlada je fenomen po tome sto svi ministri u krokodilskom zagrljaju Aleksandra Vucica i svi koalicioni partneri plase dal ce biti uhapseni. Predmet istrage su:
NIS (Bajatovic)
GALENIKA (Slavica-Djukic Dejanovic)
PUTEVI (Mrkonjic)
NAC. STEDIONICA (Dinkic)
Kada je Dacic ulazio u vladu izjavio je “zasto samo da podrzavamo vladu, kada mozemo I da je vodimo” a danas se vidi da Dacic ne samo da ne vodi ovu vladu, vec da on i svi njegovi ministri cvikaju od zatvora i da na svaki Vucicev diktatorski ispad moraju da pokazuju "drzavno jedinstvo" ako nista drugo ovo je dobar humoristicki program...

najvecu izdaju sprovode oni koji druge nazivaju izdajnicima

pre 11 godina

Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.
eufemizam - ono sto je potvrdjeno je da Vucic nece hapsiti kadar SPS-a, Milutina Mrkonjica Bekutu, Bajatovica, Skundrica, muza gdje Djukic Dejanovic i ostalu lopovsku bagru. Svi oni racunaju da je dovoljno lavovima baciti Miskovica da ga rastrgnu i zabave raju. Lavovi ce rastrgnuti i progutati Miskovica ali to za ovoliku besposlenu publiku nece biti dovoljno a za jedan rat koji bi tu istu publiku mogao zabaviti vise nemamo ni neprijatelja ni dzebane.

Siniša

pre 11 godina

Jedinstveno nas vodite u propast. Kosovo ste definitivno dali albancima, privreda ne radi, sve je više nezaposlenih, siromašnih, novih investicija nema(u ovoj godini je bilo samo 200 miliona investicija, užas), inflacija 13%, sve je poskupelo, za poslednja 3 meseca ste nas zadužili za 3 milijarde evra, kriminal u porastu, umesto decentralizacije dobili smo centralizaciju, od dobijanja datuma i EU nema ništa...Ja očekujem od naroda da bude JEDINSTVEN i izađe na ulice, dosta je bilo laži i prevara političara. Sve nam se ovo i dešava zbog toga što ćutimo.

dada

pre 11 godina

ovom coveku nije za verovat ...kad budu poceli da se hapse ljudi iz SPS - a onda ce se njemu javiti problemi .E tada cemo videti ima li jedinstva a do tada neka spava mirno .Vucic ce svakako da radi na tome da ce neko iz SPS-a biti iza resetaka zato sto je stvarno taj neko to i zasluzio ...A onada sta .... videcemo

Siniša BG

pre 11 godina

Znači, dogovorili ste se da Bajatović i dalje upropašćava Srbijagas - super. Gubitak Srbijagasa je preko 700 miliona evra, doguraće Bajatović do milijarde, to za njega nije nikakav problem. Čovek napravi tolike gubitke i vlada ga ponovo izabere za direktora, pa to je strašno. Zašto se stalo sa istragama oko Srbijagasa? Zašto ćutite o lošem poslovanju Telekoma? U Telekomu nikada nije bilo gore. Ma važno je da ste vi dobri drugari (što bi rekao Dinkić), ne napadate jedni druge...

komunizam se rusi iznutra

pre 11 godina

Znaci, dogovorili ste se da neformalno priznate Kosovo. Socijalisti prvo izgube Kosovo, rasture zemlju u besmislenom ratu sa NATO paktom i onda sada priznaju Kosovo "na rate", svaki dan po malo. Mogli su to da urade i 1998-1999, sada bi imali daleko bolju Srbiju, vise naroda i dobara i daleko bolju perspektivu.
Na sledecim izborima glasacemo iskljucivo za one koji ce hteti da vas progone - neke Dveri, Obraz ili neke druge zatucane i krvolocne fasiste, to je prava mera odnosa prema ljudima vaseg mentalnog sklopa.

ZoranNS

pre 11 godina

Svaki dan nas bombardujete infromacijama i koliko dlaka I gde imaju Dulić, Mišković i Đilas i na koju stranu češljaju, ali o Platformi o Kosovu ni reči. Toma i Vučić su imali spremnu Platformu još za vreme izbora. Pustite da policija i sudovi rade svoje, ali bi mi želeli da vidimo tu Platformu o Kosovu u novinama, šta sa Kosovom I šta sa Srbima tamo dole. I drago nam je da ste jedinstveni, ali to nam nije dovoljno.

rigidni designator

pre 11 godina

Što volem ovu floskulu "potvrđeno državno jedinstvo".Kanda su oni do pola tri izjutra raspravljali da ne bude novih parlamentarnih izbora,pošto bi na njima najviše profitirali Vučić i S(vi)N(a)S(tol).Za Kosovo se njima brale,fućka.

gagathegreat

pre 11 godina

e sad još malo da rastegnu predstavu sa Miškovićem dok progutamo famoznu Platformu, granicu, ambasadora Kosova i ...(dopisati po potrebi)

Srba

pre 11 godina

Utvrdili su na tom sastanku (u vili!!??) ko je iz sadasnje vlasti nesto maznuo i proneverio. Cvrsto su se dogovorili da nece jedni druge da hapse i da ce krenuti u obracun sa politickim protivnicima. U tome se ogleda to jedinstvo.

ljubo

pre 11 godina

O boze dosta vise! Koliko dugo vec spremate tu "platformu" za KiM? Zar je nas narod toliko izgubio pamet da nas tako mozete lagati? Izgleda! To nije nista sem najprostiji eufemizam, laz i propaganda. Samo se cuje: "Uskoro plan sa KiM! Uskoro plan za industriju! Uskoro plan protiv korupcije!" Izgleda nista od toga.
4 sata su im trebala da potvrde jedinstvo? Ako vam za to treba 4 sata, koliko vreme vam treba da sredite pruge, sela, gasifikaciju, kanalizaciju po selima? Nezeposlenost? Korupcija?... Jadni smo vi sa takvom rukovodstvom.... :-((

crni domino

pre 11 godina

Koje jedinstvo. Samo u okviru svojih partija. Pa i tu ima brloga!
SPS i ostali sateliti ima da aminuju stavove bivsih radikala, u suprotnom bice sutirani. Samo jedan bivsi radikal hapsi, preti i nasladjuje se nekakvim radom skruseno svojstvenom licnosti!
Kakvo drzavno jedinstvo, ne postoji drzava, postoji jedna zemlja bez granica, jedna hajducka vlast, jedna pokrajina na severu, jedna u Ustavu i postoji tezak populizam nepismene nacije koja luta izmedju sverca, laznog prava, sveopste korupcije i sistema koji ne funkcionise.
U ovakvom stanju nema jedinstva. I ovakvom stanju svaka vaska radi obaska!

SRBIN

pre 11 godina

jedino nije potvrdjeno jedinstvo za borbu protiv koriupcije i kriminala. Videcemo sta ce Vucic uraditi? sigurno mu ja mali Sloba rekao da malo usporu i da nedira gde netreba

Mile

pre 11 godina

Ovo valja sačuvati. Ulazimo u godinu kada će inflacija biti preko 15 odsto, kada će nezaposlenost da dostigne 33 odsto, kada će strane investicije biti na najnižem nivou u poslednjih 10 godina, kada će zemlja da bankrotira. Dačić će onda da proba da se ogradi i od Dinkića i od Vučića, ali... sačuvaćemo ovo za taj dan.

GuC

pre 11 godina

Dobro, shvatili smo da su jako ozbiljni, shvatili smo da ih je bilo puno, da su namršteni odlučivali o našoj sudbini, shvatili smo da je svratio dule bajatović-deo "rukovodstva"....i da je bilo mnogo kasno kad su se rastali.
Nije jasno zašto su baš išli u "državnu vilu" i šta su odlučili?
Nije jasno zašto gradjani, o čijoj su sudbini odlučivali, opet pojma nemaju ŠTA i O ČEMU su odlučili!
Najboji deo mi je da je Dule , "svratio" na druženje...tugo moja.

lili

pre 11 godina

Sta ,Bajatovic dao rec da nece primati platu od 8.000 evra,nego 10.000 . Kada njemu odredite pritvor od 30 dana,poverovacemo da nesto radite.I kada do kraja proverite i izadjete u javnost kako se SPS finansirao i koliko je to odradio Bajatovic.Do tada zamajavate NAROD hapsenjem Privatnika a vi se medjusobno cuvate. PA STA ???

milan

pre 11 godina

I zato ste morali navrat-nanos da se sastanete uvece da bi vase jedinstvo potvrdili, pa vi nas bas drzite za budale. Uzgred budi receno platforma koja je danas trebala da se objavi jos uvek je nema jeli Dacicu-Vucicu to dokaz vase sloge?

Potkova

pre 11 godina

Postoje li ljudi kojima jos uvijek nesto znaci sta ovaj kaze? Inace, jedan od rijetkih ljudi koji je u stanju da bude u kontradikciji sa samim sobom (u narodu poznato kao: cim zine slaze), u toku vrlo vrlo kratkog vremena.

vuksan

pre 11 godina

Poznato mi je to vase "jedinstvo dva metra pod zemljom" koje su moji poznanici iskusili 90-tih i eno ih tako ujedinjeni leze na grobljima.Stoga je u interesu ovog naroda da vase dve partije nikada ne budu"ujedinjene" jer delujete poput stetocina koje satiru sopstvenu naciju gurajuci ih u neke nove ratove i sukobe...daleko vam "lepa kuca" !!

Zoran

pre 11 godina

ne znam o kakvom jadnom državnom jedinstvu razgovarate, pravite račune bez krčmara. Okrenite se istini, a istina je ta, da kroz cca 10 godina, Srbije neće više biti na geografsko-političkim mapama Evrope i svijeta. Primjer iz istorije. Neke knjige pišu da je stanje pre pada Konstantinopolja bilo otprilike ovakvo kakvo je sad u Srbiji. Vizantije nema, niti će je ikada biti jer ne postoji živo sjećanje tog uslovno domicilnog stanovništva odnosno njihovih potomaka. Za razliku od Izraela, jevrejske države, koja nije postojala.... godina, a potom počela suvereno da vlada ne samo Izraelom nego cijelim Bliskim Istokom.
Dakle, vaspitajte djecu da je jednom bio jedan narod, i da su oni potomci toga naroda, koji je u više istorijskih trenutaka imao svoju državu, suverenitet.... svaka projekcija postojećeg stanja na blisku budućnost ide neminovno ka toj, budućoj, stvarnosti.

milan

pre 11 godina

Dacicu a sto ste onda citavu noc morali da sedite kada ste samo morali da "potvrdite" to navodno jedinstvo ili ste se morali dogovoriti koga cete a koga necete da svrgnete sa vlasti.

Gabi

pre 11 godina

E, svaka čast! Hoće li neko od vas jedinstvenih da poradi nešto i na ekonomiji i nezaposlenosti, ili ćete nas maltretirati korupcijom i Kosovom. Koliko znam niste se tako dogovorili sa vašim glasačima. U kampanji niste pričali da vam je jedini zadatak Kosovo i korupcija i da građani mogu slobodno da pocrkaju od gladi, ili ja nisam dobro razumela vaš bogati vokabular!

Dragan

pre 11 godina

Trebalo je da pricaju i zasto je SPS stao sa prekomponovanje vlasti, te s u koaliciji sa DS drze vlast u 2/3 Srbije. Valjda je i to jedinstvo?!

novica 952

pre 11 godina

Iako Dačić izjavljuje da postoji potpuno jedinstvo SPS i SNS o svim temama kojima se dotiče vlada ovako dug sastanak do kasnih noćnih sati pokazuje da sve i nije baš tako, da postoje verovatno ozbiljna neslaganja i da je Vučić verovatno tražio jaču podršku SPS-a akciji borbe protiv korupcije i kriminala. SPS se delkarativno zalaže za ovu borbu ali je malo ima u konkretnim aktivnostima jer je ona bila u vlasti sa predhodnom koalicijom sa DS-om i iz tog perioda su upravo najviše problema i kriminalnih i korupcionaških afera koje Vučić pokušava da raspetlja. Odsustvo podrške SPS je vidljivo svima sa strane a možda se radi i o opstrukciji jer su neki visoki kadrovi SPS-a upravo umešani u te korupcionaške afere. kako naš narod kaže nisu oni Bajatovića zvali na " kolače " već da neke stvari o poslovanju Srbijagasa rasprave.

Radiša

pre 11 godina

U pitanju je pseudo elita, a ne državni vrh Srbije! Pseudo elita je dovedena na vlast putem tzv.“izbori“ (Čitaj: Cirkus koji su smislili katolici za sluđivanje masa“). Sa nam upravlja američka ambasada, koja je pod dirigentskom palicom katoličkih jzuita iz Vatikana. Kakva „platforma“ o Kosmet? Jkosmet je Srbija! Ako je katolička krstaška alijansa NATO zaposela deo Srbije. OK! Ali mi ne smemo dozvoliti da pseudo eliti, o trošku drdžave i glanih ljudi gradi carinu i garični prelaz unutar Srbije. Neka Vatikan gradi carinu i granični prelaz! Mi ni, ni u pismu to ne smemo da radimo!. Naši će potomci kroz buduće vekove , ako Bog da sreće, srušiti u granicu i Kosmet vratiti u Srbiju!

ranoranioc

pre 11 godina

"počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros."
A zaspali su jiutros, a danas kad ostali rade oni spavaju- naopako!

Rada

pre 11 godina

Samo napred, da korov ovog drustva nestane. Jurisnici LDP-a ce verovatno da pokusaju u svojim komentarima da obezvrede pre svega sebe pa sve ostale.

Jeremija Krstić

pre 11 godina

Reči starozavetnog proroka Jeremije (Gl. 50): "6. Narod je moj stado izgubljeno, pastiri njegovi zavedoše ga, te luta po gorama, ide s brda na humove, zaboravivši stan svoj. 7. Ko ih nađe, proždiraše ih, . . ".

Srbija - zemlja bez buducnosti

pre 11 godina

Snimak ispred kapije vile Bokeljka, crne limuzine, jedinstvo, drzavni vrh, potpuno jedinstvo u svim pitanjima, drzavna politika, razgovori, predsednici, ministri, vizija i nada.
U isto vreme u svim drugim delovima zemlje kriza, narkomanija, alkoholizam, nemoral, nasilje, kriminal, prostitucija, glad, beda, strah, neuroze i psihoze, laz, laz, laz.

cvrca

pre 11 godina

Situacija na KiM nije ni malo naivna, pogotovo nakon poslednjih incidenata. Jasno je da medjunarodna zajednica priznaje nezavisnost nase Juzne pokrajine, ali je takodje jasno I da ne garantuje bezbednost Srbima na prostoru KiM. Ciji je to rezultat I ko je nesposobnoscu doveo do toga, potpuno je jasno. Nadam se da bar sada na vlasti u Srbiji imamo ljude koji su sposobni I reseni da pomognu.

MX

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno zasto je potrebno da se sastaju nocu, na nekom tajnom mestu, svi u svojim skupim automobilima. Zar to ne moze da se raspravlja danju? na Vladi? u skupstini? sa konferencijom za novinare... cemu ta tajnost? Zasto je to samo za neke usi? Mnogo je tezak posao u Srbiji ustanoviti institucije. Zbunjeni Srbi jednostavno ne bi znali ciju sliku da drze na zidu? Mislim, ko je taj Skupstina? Uramite Srbi, sliku zgrade skupstine pa je drzite na zidu ako vam je 'liderstvo' 'jaka ruka' i 'vodja' preko potreban za vasu sobnu dekoraciju. Zaklinjite se pred slikom parlamenta (i vaseg sveca) a ne monarha, vodja ili pojedinaca....

meda

pre 11 godina

Ovo nije jedinstvo što vi govorite već diktatura onoga što Vi hoćete i što smatrate da treba . Na žalost , sve se pretvara u farsu i lepo odradjenu pripremu za komediju kojoj će mo se smejati za dva meseca. Em hapsite nesumice ( isključivo zbog političkih poena) em još i tražite da vam Mišković kaže koga je finansirao, s obzirom da Vi imate predpostavke bar za 20-ak političara ali na žalost nemate dokaze pa sad tražite da Vam Mišković pomogne. Da li to znači da Mišković treba da postane zaštićeni svedok protiv političara koji su korumpirani ili da mu ako svedoči obezbedite lep život u Rusiji ili ste se zaleteli suviše pa ste sada u ćorsokaku? Ako nedokažete krivicu Miškoviću šta će onda biti? Ko će snositi posledice ? Neki referent kojeg će te izvući iz nekog podruma ili će te to biti Vi? A možda se i priprema scenario u kome će gospodin Vučić reći: " Eto ja sam hteo da pohapsim tajkune ali mi stalno podmeću noge i neko me sprečava u tome pa zbog toga rušimo vladu i tražimo nove izbore". Meni ovaj zadnji scenario nekako deluje najrealnije .

Dejan

pre 11 godina

E,bas mi je drago sto ste tako slozni.Da podsetim da si(Dačiću)i sa Borisom igrao basket,da te je ~gotivio kao klinca iz kraja~.Suština je da prodajete Kosovo i Metohiju,da Vučić Eliot Ness neće da dira Dinkićeve prljavštine,vašu Galeniku,kontakte sa Šarićima...Tanka je priča ovo s Miškovićem,nigde dokaza...Kada budete prodavali KiM pašće par velikih hapšenja i nikom ništa.Hleba i igara za opljačkani narod i naciju bez perspektive.

Stevka

pre 11 godina

aha, vazno da ste vi slozni a to oko cega ste slozni nije bitno jeli. pa sto ne kazete narodu koja je vasa politika, vasi ciljevi. slozni ste oko kosova. ali sta planirate sa kosovom? dali ga se definitivno odricete ili smatrate da je kosmet neotudjivi deo srbije`? a i oko evrope. dali evropa i dalje nema alterantivu, sto bi znacilo, da cemo i dalje da ispunjavamo sve uslove i zelje brisela pa nek kosta sta kosta.

zoran

pre 11 godina

Nismo mi tamo neka Nikaragva,(sećate se ko je to kazao i kojim povodom) koja, uzgred, ima Ustav iz 1854. koji još uvek važi i nije menjala granice, zastavu, grb a ni himnu od te iste 1854. a promenila je u međuvremenu stotinak Vlada, Režima, Pučista i čega sve još...

Milošević = Toma = Kralj Ibi (ko zna sadržaj pozorišnog komada lako će povući paralelu)

Kićan

pre 11 godina

Dačić je kontra inicijacijama preobražen iz komuniste u presvučenog demokratu. On je preobražen iz predsednika Komunističke omladine do izopštenog člana SPS, kada ga je Sloba izbacio iz partije u kvazi demokratu. Koji je to salto mortale? Katolički inženjeri tako to rade i takve im osobe trebaju za Kargo kult! Ivica je kontra inicijacijskim obradama doveden u stanje da veruje u Horizontalno-u sistem vrednosti ispod pjasa, nagonskoj svesti čoveka. Ivica javno izjavljuje da on vruje u“zemaljsku Srbiju, a ne u nebesku“, Ivica kaže da on zna šta je „dobro za njega“ kad se dobro, dobro najede i još kaže saradnicima iz SPS da “ za ovo vredi živeti“!

nidža

pre 11 godina

Ovo su ohrabrujuće vesti: jedinstvo kako državnog vrha tako i mnogobrojnih stranaka (posebno vladajuće koalicije) veoma je bitno. Samo tako i nacija može očekivati smislene i državotvorne poteze vlasti.
A tri su težišna pitanja oko kojih mora biti jedinstva: Kosovsko pitanje, borba protiv korupcije i oporavak posrnule ekonomije.

karington

pre 11 godina

Kosovo je Srbija! To je jedini ispravan I moguc stav koji bi trebala da ima I Vlada Republike Srbije I predsednik drzave. Sve ostalo je nepostovanje Ustava nase zemlje.

el_mago

pre 11 godina

@(najvecu izdaju sprovode oni koji druge nazivaju izdajnicima, 17. decembar 2012 09:53)
Ono sto ti ne znas je da ne hapsi Vucic, pa tako ni ne moze da uhapsi nikoga, kao sto nije ON uhapsio ni Miskovica madjeg i starijeg nego je to uradila policija po nalogu tuzilastva za organizovani kriminal, a dalje u tekstu si se bicu blag nalupetao tako da to ni ne zelim da komentarisem.
Jos jednom aman ljudi NE HAPSI VUCIC, niti bilo koji funkcioner, niti recimo Dacic, zapamtite hapsi policija i to po nalogu tuzilastva a po prikupljenim dokazima, da sad ne davim ali to vam je sustina kako funkcionise, a vi koji ne znate nemojte da pisete ono sto nije vas fah.
Ono sto radi Vucic je to da je rekao tuziocima i policiji da rade po pravu i da svakog ali bukvalno svakog za koga imaju DOKAZE da ga tretiraju dalje po zakonu, to sto nije uhapsen recimo Beko ili bilo koja druga osoba ne znaci da nece biti kad i ako se skupe dokazi za neko krivicno delo.
Mi znamo za neke ljude ali nam trebaju dokazi, a to je nekada jako tesko pribaviti, ne mozete ljude da uhapsite i da drzite u pritvoru bez dokaza, to je kljucno i cim budete to shvatili bice vam lakse da shvatite kako mi radimo.
Iznenadicete se....

cist racun

pre 11 godina

Ovako kako je narodu prikazano,ispada da to nije granica,da to nisu carinici,da to nije ambasador...ali zivot demantuje.Srbija jednostavno ne sme ovaj problem i ovako ozbiljna pitanja, resavati brzo i preko noci,pogotovo sto ti ustupci na koje pristajemo,po njima se vide... kao nase odustajanje od sopstvene drzavnosti nad Kosovom.Pa onda to tako mogu shvatiti i ostale drzave koje ih jos nisu priznale.Ovaj problem nije jednostavan i predstavlja azdaju sa mnogo glava, koja bljuje vatru na nas sa svih strana. Na Kosovu bi kako veliku srpsku istorijsku bastinu, versku,kulturnu,rudnu ,imovinsku..treba zastiti i traziti pomoc od medjunarodne zajednice,za to..Imovina se ne bi trebalo tek tako,pa ni privremeno prepustati njima a da se ne vidi koliki je ciji udeo u toj imovini.Sto se tice severnog dela ,treba ga zastititi i ne dozvoliti integraciju sa ostatkom Kosova,jer je tu vecinski srpski narod a i da se proterani Srbi mogu slobodno negde vratiti,a ne da zive po azilima u Srbiji i po svetu.Ne pokrecuci to pitanje pred svetskom javnoscu,moze nam se desiti i da je ono malo sto je ostalo nedevastiranih istorijskih spomenika nestane a samim tim i trag naseg bitisanja na toj teritoriji.Ne treba im dozvoliti da gazduju nasom imovinom na celom Kosovu, bez kontrole ,tako i dobiti, koja moze da proistekne iz koriscenja istih.Svet priznaje imovinska prava a prema tome mora i nasa.Sve drugo bi bilo cista demagogija ili jos gore pljacka...

bananica

pre 11 godina

Ova vlada ima dobre rezultate. To je cinjenica. Veliki su problemi sa kojima se Srbija suocava, ali bar sada imamo drzavni vrh koji ce postici dogovor I jedinstveno nastupiti u resavanju istih.

Rada

pre 11 godina

Samo napred, da korov ovog drustva nestane. Jurisnici LDP-a ce verovatno da pokusaju u svojim komentarima da obezvrede pre svega sebe pa sve ostale.

bananica

pre 11 godina

Ova vlada ima dobre rezultate. To je cinjenica. Veliki su problemi sa kojima se Srbija suocava, ali bar sada imamo drzavni vrh koji ce postici dogovor I jedinstveno nastupiti u resavanju istih.

Radiša

pre 11 godina

U pitanju je pseudo elita, a ne državni vrh Srbije! Pseudo elita je dovedena na vlast putem tzv.“izbori“ (Čitaj: Cirkus koji su smislili katolici za sluđivanje masa“). Sa nam upravlja američka ambasada, koja je pod dirigentskom palicom katoličkih jzuita iz Vatikana. Kakva „platforma“ o Kosmet? Jkosmet je Srbija! Ako je katolička krstaška alijansa NATO zaposela deo Srbije. OK! Ali mi ne smemo dozvoliti da pseudo eliti, o trošku drdžave i glanih ljudi gradi carinu i garični prelaz unutar Srbije. Neka Vatikan gradi carinu i granični prelaz! Mi ni, ni u pismu to ne smemo da radimo!. Naši će potomci kroz buduće vekove , ako Bog da sreće, srušiti u granicu i Kosmet vratiti u Srbiju!

cvrca

pre 11 godina

Situacija na KiM nije ni malo naivna, pogotovo nakon poslednjih incidenata. Jasno je da medjunarodna zajednica priznaje nezavisnost nase Juzne pokrajine, ali je takodje jasno I da ne garantuje bezbednost Srbima na prostoru KiM. Ciji je to rezultat I ko je nesposobnoscu doveo do toga, potpuno je jasno. Nadam se da bar sada na vlasti u Srbiji imamo ljude koji su sposobni I reseni da pomognu.

nidža

pre 11 godina

Ovo su ohrabrujuće vesti: jedinstvo kako državnog vrha tako i mnogobrojnih stranaka (posebno vladajuće koalicije) veoma je bitno. Samo tako i nacija može očekivati smislene i državotvorne poteze vlasti.
A tri su težišna pitanja oko kojih mora biti jedinstva: Kosovsko pitanje, borba protiv korupcije i oporavak posrnule ekonomije.

el_mago

pre 11 godina

@(najvecu izdaju sprovode oni koji druge nazivaju izdajnicima, 17. decembar 2012 09:53)
Ono sto ti ne znas je da ne hapsi Vucic, pa tako ni ne moze da uhapsi nikoga, kao sto nije ON uhapsio ni Miskovica madjeg i starijeg nego je to uradila policija po nalogu tuzilastva za organizovani kriminal, a dalje u tekstu si se bicu blag nalupetao tako da to ni ne zelim da komentarisem.
Jos jednom aman ljudi NE HAPSI VUCIC, niti bilo koji funkcioner, niti recimo Dacic, zapamtite hapsi policija i to po nalogu tuzilastva a po prikupljenim dokazima, da sad ne davim ali to vam je sustina kako funkcionise, a vi koji ne znate nemojte da pisete ono sto nije vas fah.
Ono sto radi Vucic je to da je rekao tuziocima i policiji da rade po pravu i da svakog ali bukvalno svakog za koga imaju DOKAZE da ga tretiraju dalje po zakonu, to sto nije uhapsen recimo Beko ili bilo koja druga osoba ne znaci da nece biti kad i ako se skupe dokazi za neko krivicno delo.
Mi znamo za neke ljude ali nam trebaju dokazi, a to je nekada jako tesko pribaviti, ne mozete ljude da uhapsite i da drzite u pritvoru bez dokaza, to je kljucno i cim budete to shvatili bice vam lakse da shvatite kako mi radimo.
Iznenadicete se....

Jovica

pre 11 godina

Kad je Srbija docekala da joj Vulin bude "drzavni vrh" onda ni smak sveta ne izgleda tako strasno...
A jedino jedinstvo koje postoji u vladi to je jedinstvo ministara u strahu da ih Vucic ne uhapsi. Ova vlada je fenomen po tome sto svi ministri u krokodilskom zagrljaju Aleksandra Vucica i svi koalicioni partneri plase dal ce biti uhapseni. Predmet istrage su:
NIS (Bajatovic)
GALENIKA (Slavica-Djukic Dejanovic)
PUTEVI (Mrkonjic)
NAC. STEDIONICA (Dinkic)
Kada je Dacic ulazio u vladu izjavio je “zasto samo da podrzavamo vladu, kada mozemo I da je vodimo” a danas se vidi da Dacic ne samo da ne vodi ovu vladu, vec da on i svi njegovi ministri cvikaju od zatvora i da na svaki Vucicev diktatorski ispad moraju da pokazuju "drzavno jedinstvo" ako nista drugo ovo je dobar humoristicki program...

dada

pre 11 godina

ovom coveku nije za verovat ...kad budu poceli da se hapse ljudi iz SPS - a onda ce se njemu javiti problemi .E tada cemo videti ima li jedinstva a do tada neka spava mirno .Vucic ce svakako da radi na tome da ce neko iz SPS-a biti iza resetaka zato sto je stvarno taj neko to i zasluzio ...A onada sta .... videcemo

Siniša BG

pre 11 godina

Znači, dogovorili ste se da Bajatović i dalje upropašćava Srbijagas - super. Gubitak Srbijagasa je preko 700 miliona evra, doguraće Bajatović do milijarde, to za njega nije nikakav problem. Čovek napravi tolike gubitke i vlada ga ponovo izabere za direktora, pa to je strašno. Zašto se stalo sa istragama oko Srbijagasa? Zašto ćutite o lošem poslovanju Telekoma? U Telekomu nikada nije bilo gore. Ma važno je da ste vi dobri drugari (što bi rekao Dinkić), ne napadate jedni druge...

Zoran

pre 11 godina

ne znam o kakvom jadnom državnom jedinstvu razgovarate, pravite račune bez krčmara. Okrenite se istini, a istina je ta, da kroz cca 10 godina, Srbije neće više biti na geografsko-političkim mapama Evrope i svijeta. Primjer iz istorije. Neke knjige pišu da je stanje pre pada Konstantinopolja bilo otprilike ovakvo kakvo je sad u Srbiji. Vizantije nema, niti će je ikada biti jer ne postoji živo sjećanje tog uslovno domicilnog stanovništva odnosno njihovih potomaka. Za razliku od Izraela, jevrejske države, koja nije postojala.... godina, a potom počela suvereno da vlada ne samo Izraelom nego cijelim Bliskim Istokom.
Dakle, vaspitajte djecu da je jednom bio jedan narod, i da su oni potomci toga naroda, koji je u više istorijskih trenutaka imao svoju državu, suverenitet.... svaka projekcija postojećeg stanja na blisku budućnost ide neminovno ka toj, budućoj, stvarnosti.

Dragan

pre 11 godina

Trebalo je da pricaju i zasto je SPS stao sa prekomponovanje vlasti, te s u koaliciji sa DS drze vlast u 2/3 Srbije. Valjda je i to jedinstvo?!

Siniša

pre 11 godina

Jedinstveno nas vodite u propast. Kosovo ste definitivno dali albancima, privreda ne radi, sve je više nezaposlenih, siromašnih, novih investicija nema(u ovoj godini je bilo samo 200 miliona investicija, užas), inflacija 13%, sve je poskupelo, za poslednja 3 meseca ste nas zadužili za 3 milijarde evra, kriminal u porastu, umesto decentralizacije dobili smo centralizaciju, od dobijanja datuma i EU nema ništa...Ja očekujem od naroda da bude JEDINSTVEN i izađe na ulice, dosta je bilo laži i prevara političara. Sve nam se ovo i dešava zbog toga što ćutimo.

najvecu izdaju sprovode oni koji druge nazivaju izdajnicima

pre 11 godina

Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.
eufemizam - ono sto je potvrdjeno je da Vucic nece hapsiti kadar SPS-a, Milutina Mrkonjica Bekutu, Bajatovica, Skundrica, muza gdje Djukic Dejanovic i ostalu lopovsku bagru. Svi oni racunaju da je dovoljno lavovima baciti Miskovica da ga rastrgnu i zabave raju. Lavovi ce rastrgnuti i progutati Miskovica ali to za ovoliku besposlenu publiku nece biti dovoljno a za jedan rat koji bi tu istu publiku mogao zabaviti vise nemamo ni neprijatelja ni dzebane.

ljubo

pre 11 godina

O boze dosta vise! Koliko dugo vec spremate tu "platformu" za KiM? Zar je nas narod toliko izgubio pamet da nas tako mozete lagati? Izgleda! To nije nista sem najprostiji eufemizam, laz i propaganda. Samo se cuje: "Uskoro plan sa KiM! Uskoro plan za industriju! Uskoro plan protiv korupcije!" Izgleda nista od toga.
4 sata su im trebala da potvrde jedinstvo? Ako vam za to treba 4 sata, koliko vreme vam treba da sredite pruge, sela, gasifikaciju, kanalizaciju po selima? Nezeposlenost? Korupcija?... Jadni smo vi sa takvom rukovodstvom.... :-((

milan

pre 11 godina

I zato ste morali navrat-nanos da se sastanete uvece da bi vase jedinstvo potvrdili, pa vi nas bas drzite za budale. Uzgred budi receno platforma koja je danas trebala da se objavi jos uvek je nema jeli Dacicu-Vucicu to dokaz vase sloge?

karington

pre 11 godina

Kosovo je Srbija! To je jedini ispravan I moguc stav koji bi trebala da ima I Vlada Republike Srbije I predsednik drzave. Sve ostalo je nepostovanje Ustava nase zemlje.

rigidni designator

pre 11 godina

Što volem ovu floskulu "potvrđeno državno jedinstvo".Kanda su oni do pola tri izjutra raspravljali da ne bude novih parlamentarnih izbora,pošto bi na njima najviše profitirali Vučić i S(vi)N(a)S(tol).Za Kosovo se njima brale,fućka.

SRBIN

pre 11 godina

jedino nije potvrdjeno jedinstvo za borbu protiv koriupcije i kriminala. Videcemo sta ce Vucic uraditi? sigurno mu ja mali Sloba rekao da malo usporu i da nedira gde netreba

ZoranNS

pre 11 godina

Svaki dan nas bombardujete infromacijama i koliko dlaka I gde imaju Dulić, Mišković i Đilas i na koju stranu češljaju, ali o Platformi o Kosovu ni reči. Toma i Vučić su imali spremnu Platformu još za vreme izbora. Pustite da policija i sudovi rade svoje, ali bi mi želeli da vidimo tu Platformu o Kosovu u novinama, šta sa Kosovom I šta sa Srbima tamo dole. I drago nam je da ste jedinstveni, ali to nam nije dovoljno.

Jeremija Krstić

pre 11 godina

Reči starozavetnog proroka Jeremije (Gl. 50): "6. Narod je moj stado izgubljeno, pastiri njegovi zavedoše ga, te luta po gorama, ide s brda na humove, zaboravivši stan svoj. 7. Ko ih nađe, proždiraše ih, . . ".

lili

pre 11 godina

Sta ,Bajatovic dao rec da nece primati platu od 8.000 evra,nego 10.000 . Kada njemu odredite pritvor od 30 dana,poverovacemo da nesto radite.I kada do kraja proverite i izadjete u javnost kako se SPS finansirao i koliko je to odradio Bajatovic.Do tada zamajavate NAROD hapsenjem Privatnika a vi se medjusobno cuvate. PA STA ???

milan

pre 11 godina

Dacicu a sto ste onda citavu noc morali da sedite kada ste samo morali da "potvrdite" to navodno jedinstvo ili ste se morali dogovoriti koga cete a koga necete da svrgnete sa vlasti.

gagathegreat

pre 11 godina

e sad još malo da rastegnu predstavu sa Miškovićem dok progutamo famoznu Platformu, granicu, ambasadora Kosova i ...(dopisati po potrebi)

komunizam se rusi iznutra

pre 11 godina

Znaci, dogovorili ste se da neformalno priznate Kosovo. Socijalisti prvo izgube Kosovo, rasture zemlju u besmislenom ratu sa NATO paktom i onda sada priznaju Kosovo "na rate", svaki dan po malo. Mogli su to da urade i 1998-1999, sada bi imali daleko bolju Srbiju, vise naroda i dobara i daleko bolju perspektivu.
Na sledecim izborima glasacemo iskljucivo za one koji ce hteti da vas progone - neke Dveri, Obraz ili neke druge zatucane i krvolocne fasiste, to je prava mera odnosa prema ljudima vaseg mentalnog sklopa.

Mile

pre 11 godina

Ovo valja sačuvati. Ulazimo u godinu kada će inflacija biti preko 15 odsto, kada će nezaposlenost da dostigne 33 odsto, kada će strane investicije biti na najnižem nivou u poslednjih 10 godina, kada će zemlja da bankrotira. Dačić će onda da proba da se ogradi i od Dinkića i od Vučića, ali... sačuvaćemo ovo za taj dan.

Potkova

pre 11 godina

Postoje li ljudi kojima jos uvijek nesto znaci sta ovaj kaze? Inace, jedan od rijetkih ljudi koji je u stanju da bude u kontradikciji sa samim sobom (u narodu poznato kao: cim zine slaze), u toku vrlo vrlo kratkog vremena.

GuC

pre 11 godina

Dobro, shvatili smo da su jako ozbiljni, shvatili smo da ih je bilo puno, da su namršteni odlučivali o našoj sudbini, shvatili smo da je svratio dule bajatović-deo "rukovodstva"....i da je bilo mnogo kasno kad su se rastali.
Nije jasno zašto su baš išli u "državnu vilu" i šta su odlučili?
Nije jasno zašto gradjani, o čijoj su sudbini odlučivali, opet pojma nemaju ŠTA i O ČEMU su odlučili!
Najboji deo mi je da je Dule , "svratio" na druženje...tugo moja.

vuksan

pre 11 godina

Poznato mi je to vase "jedinstvo dva metra pod zemljom" koje su moji poznanici iskusili 90-tih i eno ih tako ujedinjeni leze na grobljima.Stoga je u interesu ovog naroda da vase dve partije nikada ne budu"ujedinjene" jer delujete poput stetocina koje satiru sopstvenu naciju gurajuci ih u neke nove ratove i sukobe...daleko vam "lepa kuca" !!

ranoranioc

pre 11 godina

"počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros."
A zaspali su jiutros, a danas kad ostali rade oni spavaju- naopako!

Gabi

pre 11 godina

E, svaka čast! Hoće li neko od vas jedinstvenih da poradi nešto i na ekonomiji i nezaposlenosti, ili ćete nas maltretirati korupcijom i Kosovom. Koliko znam niste se tako dogovorili sa vašim glasačima. U kampanji niste pričali da vam je jedini zadatak Kosovo i korupcija i da građani mogu slobodno da pocrkaju od gladi, ili ja nisam dobro razumela vaš bogati vokabular!

Srba

pre 11 godina

Utvrdili su na tom sastanku (u vili!!??) ko je iz sadasnje vlasti nesto maznuo i proneverio. Cvrsto su se dogovorili da nece jedni druge da hapse i da ce krenuti u obracun sa politickim protivnicima. U tome se ogleda to jedinstvo.

meda

pre 11 godina

Ovo nije jedinstvo što vi govorite već diktatura onoga što Vi hoćete i što smatrate da treba . Na žalost , sve se pretvara u farsu i lepo odradjenu pripremu za komediju kojoj će mo se smejati za dva meseca. Em hapsite nesumice ( isključivo zbog političkih poena) em još i tražite da vam Mišković kaže koga je finansirao, s obzirom da Vi imate predpostavke bar za 20-ak političara ali na žalost nemate dokaze pa sad tražite da Vam Mišković pomogne. Da li to znači da Mišković treba da postane zaštićeni svedok protiv političara koji su korumpirani ili da mu ako svedoči obezbedite lep život u Rusiji ili ste se zaleteli suviše pa ste sada u ćorsokaku? Ako nedokažete krivicu Miškoviću šta će onda biti? Ko će snositi posledice ? Neki referent kojeg će te izvući iz nekog podruma ili će te to biti Vi? A možda se i priprema scenario u kome će gospodin Vučić reći: " Eto ja sam hteo da pohapsim tajkune ali mi stalno podmeću noge i neko me sprečava u tome pa zbog toga rušimo vladu i tražimo nove izbore". Meni ovaj zadnji scenario nekako deluje najrealnije .

Srbija - zemlja bez buducnosti

pre 11 godina

Snimak ispred kapije vile Bokeljka, crne limuzine, jedinstvo, drzavni vrh, potpuno jedinstvo u svim pitanjima, drzavna politika, razgovori, predsednici, ministri, vizija i nada.
U isto vreme u svim drugim delovima zemlje kriza, narkomanija, alkoholizam, nemoral, nasilje, kriminal, prostitucija, glad, beda, strah, neuroze i psihoze, laz, laz, laz.

Dejan

pre 11 godina

E,bas mi je drago sto ste tako slozni.Da podsetim da si(Dačiću)i sa Borisom igrao basket,da te je ~gotivio kao klinca iz kraja~.Suština je da prodajete Kosovo i Metohiju,da Vučić Eliot Ness neće da dira Dinkićeve prljavštine,vašu Galeniku,kontakte sa Šarićima...Tanka je priča ovo s Miškovićem,nigde dokaza...Kada budete prodavali KiM pašće par velikih hapšenja i nikom ništa.Hleba i igara za opljačkani narod i naciju bez perspektive.

novica 952

pre 11 godina

Iako Dačić izjavljuje da postoji potpuno jedinstvo SPS i SNS o svim temama kojima se dotiče vlada ovako dug sastanak do kasnih noćnih sati pokazuje da sve i nije baš tako, da postoje verovatno ozbiljna neslaganja i da je Vučić verovatno tražio jaču podršku SPS-a akciji borbe protiv korupcije i kriminala. SPS se delkarativno zalaže za ovu borbu ali je malo ima u konkretnim aktivnostima jer je ona bila u vlasti sa predhodnom koalicijom sa DS-om i iz tog perioda su upravo najviše problema i kriminalnih i korupcionaških afera koje Vučić pokušava da raspetlja. Odsustvo podrške SPS je vidljivo svima sa strane a možda se radi i o opstrukciji jer su neki visoki kadrovi SPS-a upravo umešani u te korupcionaške afere. kako naš narod kaže nisu oni Bajatovića zvali na " kolače " već da neke stvari o poslovanju Srbijagasa rasprave.

crni domino

pre 11 godina

Koje jedinstvo. Samo u okviru svojih partija. Pa i tu ima brloga!
SPS i ostali sateliti ima da aminuju stavove bivsih radikala, u suprotnom bice sutirani. Samo jedan bivsi radikal hapsi, preti i nasladjuje se nekakvim radom skruseno svojstvenom licnosti!
Kakvo drzavno jedinstvo, ne postoji drzava, postoji jedna zemlja bez granica, jedna hajducka vlast, jedna pokrajina na severu, jedna u Ustavu i postoji tezak populizam nepismene nacije koja luta izmedju sverca, laznog prava, sveopste korupcije i sistema koji ne funkcionise.
U ovakvom stanju nema jedinstva. I ovakvom stanju svaka vaska radi obaska!

Stevka

pre 11 godina

aha, vazno da ste vi slozni a to oko cega ste slozni nije bitno jeli. pa sto ne kazete narodu koja je vasa politika, vasi ciljevi. slozni ste oko kosova. ali sta planirate sa kosovom? dali ga se definitivno odricete ili smatrate da je kosmet neotudjivi deo srbije`? a i oko evrope. dali evropa i dalje nema alterantivu, sto bi znacilo, da cemo i dalje da ispunjavamo sve uslove i zelje brisela pa nek kosta sta kosta.

MX

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno zasto je potrebno da se sastaju nocu, na nekom tajnom mestu, svi u svojim skupim automobilima. Zar to ne moze da se raspravlja danju? na Vladi? u skupstini? sa konferencijom za novinare... cemu ta tajnost? Zasto je to samo za neke usi? Mnogo je tezak posao u Srbiji ustanoviti institucije. Zbunjeni Srbi jednostavno ne bi znali ciju sliku da drze na zidu? Mislim, ko je taj Skupstina? Uramite Srbi, sliku zgrade skupstine pa je drzite na zidu ako vam je 'liderstvo' 'jaka ruka' i 'vodja' preko potreban za vasu sobnu dekoraciju. Zaklinjite se pred slikom parlamenta (i vaseg sveca) a ne monarha, vodja ili pojedinaca....

cist racun

pre 11 godina

Ovako kako je narodu prikazano,ispada da to nije granica,da to nisu carinici,da to nije ambasador...ali zivot demantuje.Srbija jednostavno ne sme ovaj problem i ovako ozbiljna pitanja, resavati brzo i preko noci,pogotovo sto ti ustupci na koje pristajemo,po njima se vide... kao nase odustajanje od sopstvene drzavnosti nad Kosovom.Pa onda to tako mogu shvatiti i ostale drzave koje ih jos nisu priznale.Ovaj problem nije jednostavan i predstavlja azdaju sa mnogo glava, koja bljuje vatru na nas sa svih strana. Na Kosovu bi kako veliku srpsku istorijsku bastinu, versku,kulturnu,rudnu ,imovinsku..treba zastiti i traziti pomoc od medjunarodne zajednice,za to..Imovina se ne bi trebalo tek tako,pa ni privremeno prepustati njima a da se ne vidi koliki je ciji udeo u toj imovini.Sto se tice severnog dela ,treba ga zastititi i ne dozvoliti integraciju sa ostatkom Kosova,jer je tu vecinski srpski narod a i da se proterani Srbi mogu slobodno negde vratiti,a ne da zive po azilima u Srbiji i po svetu.Ne pokrecuci to pitanje pred svetskom javnoscu,moze nam se desiti i da je ono malo sto je ostalo nedevastiranih istorijskih spomenika nestane a samim tim i trag naseg bitisanja na toj teritoriji.Ne treba im dozvoliti da gazduju nasom imovinom na celom Kosovu, bez kontrole ,tako i dobiti, koja moze da proistekne iz koriscenja istih.Svet priznaje imovinska prava a prema tome mora i nasa.Sve drugo bi bilo cista demagogija ili jos gore pljacka...

zoran

pre 11 godina

Nismo mi tamo neka Nikaragva,(sećate se ko je to kazao i kojim povodom) koja, uzgred, ima Ustav iz 1854. koji još uvek važi i nije menjala granice, zastavu, grb a ni himnu od te iste 1854. a promenila je u međuvremenu stotinak Vlada, Režima, Pučista i čega sve još...

Milošević = Toma = Kralj Ibi (ko zna sadržaj pozorišnog komada lako će povući paralelu)

Kićan

pre 11 godina

Dačić je kontra inicijacijama preobražen iz komuniste u presvučenog demokratu. On je preobražen iz predsednika Komunističke omladine do izopštenog člana SPS, kada ga je Sloba izbacio iz partije u kvazi demokratu. Koji je to salto mortale? Katolički inženjeri tako to rade i takve im osobe trebaju za Kargo kult! Ivica je kontra inicijacijskim obradama doveden u stanje da veruje u Horizontalno-u sistem vrednosti ispod pjasa, nagonskoj svesti čoveka. Ivica javno izjavljuje da on vruje u“zemaljsku Srbiju, a ne u nebesku“, Ivica kaže da on zna šta je „dobro za njega“ kad se dobro, dobro najede i još kaže saradnicima iz SPS da “ za ovo vredi živeti“!