Mišković prva vest u regionu

Vest o privođenju vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka zauzela je udarno mesto u regionalnim medijima.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 12.12.2012.

12:06

Default images

"Zbog milijunskih malverzacija uhapšeni tajkun Miroslav Mišković i sin Marko", "U Srbiji priveden tajkun Mišković, njegov sin i još osam osoba...biće zadržani u pritvoru", prve su vesti "onlajn" izdanja hrvatskih dvevnika "Jutarnji list", "Slobodna Dalmacija", portala Indeks.hr.

Vest preuzetu iz vodećih srpskh medija, hrvatski predstavnici sedme sile upotpunjuju navodima iz životne i profesionalne biografije Miškovića, pre svega oca, informacijama o saslušanjima proteklih dana, podacima kojima raspolažu o "Nibens grupi".

Privođenjem Miškovića bave se i sarajevsko "Oslobođenje", Radio-televizija Republike Srpske, podgoričke "Vijesti", makedonska agencija MIA, koji navode da se radi o "mahinacijama koje se 'mere' milionima evra", njihovom povezanošću, biografijama...

U ovim vestima u svim bivšim jugoslovenskim republikama se pominje i pretnja prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, koju je uputio Miroslav Mišković nakon privođenja rekavši pred policijom da Vučić neće dočekati večerašnju emisiju na RTS-u.

Vest osvanula i na svetskim agencijama

I svetske agencije prenele su vest o privođenju vlasnika Delta holdinga, navodeći da je reč o jednom od najbogatijih ljudi u Srbiji, milijarderu koji je bio blizak svim vladama od devedesetih godina.

Agencija Frans pres podseća da je nova nacionalistička vlada, formirana posle izbora u maju, obećala "nemilosrdnu borbu" protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Zapadne diplomate su, međutim, zabrinute da je srpsko vođstvo motivisano više političkim obračunom nego istinskim reformama, piše Rojters.

Agencija Asošiejted pres takođe piše da je nacionalistička vlada Srbije od stupanja na vlast u junu pokrenula više antikorupcionaških istraga koje su, prema njenim kritičarima, usmerene na političke protivnike i saveznike bivšeg prozapadnog vođstva.

Kako podseća AFP, ali i ostale agencije, Mišković je stekao bogatstvo kao blizak saradnik režima Slobodana Miloševića tokom sankcija koje su uvedene Srbiji zbog uloge u ratovima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu.

Miškovići, čije se bogatstvo, prema medijima, procenjuje na milijarde evra, proširio je poslednjih godina posao na ceo region. On se godinama smatra najmoćnijim magnatom u Srbiji s tesnim vezama s najvišim srpskim zvaničnicima koje je koristio za dobijanje povoljnih uslova za svoj posao, dodaje agencija Frans pres.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, biznismenu Milu Đuraškoviću i za još sedmoro osoba, koji su jutros
privedeni u policiju, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.
Oni su privedeni zbog sumnje da su stekli finansijsku dobit nezakonitom prodajom imovine putarskih preduzeća koje su kupovali u privatizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: