OEBS u Srbiji dodelio nagrade

Misija OEBS u Srbiji dodelila nagrade "Ličnost godine" za doprinos u borbi protiv korupcije, medijskoj reformi, reformi policije i zaštiti ljudskih prava.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

22:55

Default images

Novi šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Peter Burkhard, kome je ovo i prvo javno pojavljivanje od kako je stupio na funkciju 6. decembra, izrazio je zadovoljstvo što prijemu prisustvuje i predsednik Tomislav Nikolić, čije prisustvo, kako je istakao, govori o "dugogodišnjoj i plodnoj saradnji" OEBS-a sa Srbijom.

"Radujem se saradnji sa srpskom vladom, srpskim građanskim društvom i nizom političkih, kulturnih i obrazovnih institucija, kao i sa predstavnicima medija", istakao je Burkhard.

Izrazivši ponos i zadovoljstvo što može da uruči priznanja koja misija na čijem je čelu tradicionalno uručuje istaknutim pojedincima u Srbiji, on je rekao da je "važno dodeliti javno priznanje njihovom izvanrednom angažovanju i nagraditi ih zbog podrške vrednostima koje zemlje članice OEBS-a dele, kao i zbog njihove aktivne podrške radu te organizacije u zemlji".

"Svaki od dobitnika dao je svoj značajan doprinos procesu reformi u Srbiji", naglasio je Burkhard.

Ovogodišnji laureati su direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Aleksandar Vujičić, direktor novinske agencije Fonet Zoran Sekulić i šef Biroa za strateško planiranje MUP-a Dražen Maravić, a priznanje je posthumno dodeljeno i osnivaču Beogradskog centra za ljudska prava Vojinu Dimitrijeviću za životnu predanost procesu unapređenja ljudskih prava.

Nagrada "Ličnost godine" sedmi uzastopni put odaje priznanje istaknutim pojedincima koji su svojim radom doprineli daljem razumevanju i negovanju vrednosti OEBS-a u Srbiji.

Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskih misija u Beogradu, predstavnici verskih zajednica, političkog, javnog i kulturnog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: