Haradinaj pisao o svojim ubistvima

Ramuš Haradinaj je u svojoj knjizi "Priče o ratu i slobodi" objavljenoj 2002. godine, pisao o tome kako je ubijao srpske policajce, civile i neposlušne Albance.

Izvor: B92, Vreme

Četvrtak, 29.11.2012.

17:21

Default images

"Likvidirao sam srpske policajce, ubijao srpske civile, uklanjao neposlušne Albance", priznao je Haradinaj u predgovoru te knjige.

"Još kao dete postao sam svestan da je rešenje albanskog i kosovskog pitanja moguće samo silom. Od malih nogu spremao sam se za obračun sa Srbima, a u OVK sam stupio 1994. godine, kada sam, do zuba naoružan, sa svojim istomišljenicima iz Švajcarske, preko Albanije, stigao na Kosovo i Metohiju", piše Haradinaj u toj knjizi čije je delove u tekstu "Portret savremenika - gospodar Metohije" 2005. godine preneo nedeljnik "Vreme".

Ramuš Haradinaj je u svojoj autobiografskoj knjizi izneo detalje o stvaranju OVK i o sukobima sa srpskom policijom.

Ko je zapravo Ramuš Haradinaj pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: