Kosovo: Napadnuta dva Srbina

Dva Srbina povređeni su oko 15 časova na putu Kosovska Mitrovica - Suvi Do, kada su ih napala najmanje trojica Albanaca.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2012.

16:00

Default images

Dvojica Srba su, nakon ukazane lekarske pomoći u mitrovičkoj bolnici, pušteni su na kućno lečenje.

U policiji je rečeno da se radi o težem narušavanju javnog reda i mira, a u incidentu je korišćeno, prema rečima jedne od žrtava, i oružje, s kojim je jedan od napadača udario jednog od povređenih u glavu.

Povrede su, kako je Tanjugu potvrđeno u Zdrastvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice, zadobili Ivan Pavlović i Petar Baltić koji su nakon ukazane lekarske pomoći u mitrovičkoj bolnici pušteni na kućno lečenje.

Dežurni hirurg Ljubiša Milošević izjavio je da je Pavlović zadobio povrede u predelu glave, da je svestan, komunikativan i da je nakon ambulantnog zbrinjavanja poslat na kućno lečenje. On je dodao da su povrede Pavloviću nanete, prema tvrdnji pacijenta, drškom od pištolja. Baltiću je na odeljenju ortopedije sanirana lakša povreda ruke, izjavio je dežurni ortoped Aleksandar Božović. Prema rečima očevidaca, Pavlovića i Baltića su na putu Kosovska Mitrovica - Suvi Do napala trojica Albanaca, od kojih je jedan, kako tvrde, član bivše OVK G.R. iz Suvog Dola. Takođe dodaju da je u ovom incidentu korišćen pištolj sa kojim je Pavlović udaran po glavi.

Kosovska policija, kako je Tanjugu rekao zamenik regionalnog direktora policije Ergin Medić, slučaj je okarakterisala kao ozbiljno narušavanje javnog reda i mira i započela je istragu.

Medić je dodao da policija raspolaže operativnim saznanjima o mogućim napadačima i učesnicima tuče u kojoj su dvojica Srba zadobili povrede.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najoštrije je osudio današnji incident, ocenivši da se radi o, kako je rekao, nastavku nasilja nad Srbima i pokušaju da se oni nateraju na iseljavanje iz jedinog srpskog sela u opštini Kosovska Mitrovica.

Pantić je rekao Tanjugu da je razlog za nasilje činjenica da će narednih dana u selu Suvi Do biti naseljeno 36 srpskih porodica koji su kao raseljene osobe utočište našili u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Napadač je, kako tvrdi Pantić, odavno poznat policiji, istakavši da se radi o čoveku sa "terorističkom prošlošću" koji je čest vinovnik sukoba sa kosovskim Srbima.

On je dodao da od međunarodne zajednice očekuje da preduzmu konkretne korake kako bi uhapsila Albanca koji je poznat pod nadimkom Paša i da će, u suprotnom, odgovornost za podizanje tenzija i moguće sukobe snositi predstavnici međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: