Subotica uvodi Subus naplatu karata

Javno preduzeće “Suboticatrans” od 15. oktobra počinje sa uvođenjem elektronskog sistema naplate karata u gradskom prevozu u Subotici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2012.

15:55

Default images

Subotica će tako posle Beograda biti drugi grad u Srbiji koji će karte u gradskom prevozu naplaćivati elektronski.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, već od 1. novembra u Subotici će se gradski saobraćaj naplaćivati elektronski, kupovinom dve vrste “Subus” kartica koje će se očitavati na uređajima prilikom ulaska u autobus i izlaska iz autobusa.

Kako je najavila pomoćnica direktora javnog preduzeća “Suboticatrans” Milena Mamula, cena autobuske karte uz “Subus” biće 55 dinara, dok će klasična papirna karta kod vozača do 1. januara koštati 60, a od naredne godine 80 dinara.

Sistem “Subus” za potrebe “Suboticatransa” uvelo je požarevačko preduzeće “Di lodžik”, a do sada je izrađeno oko 9.000 ovakvih kartica koje će biti distribuirane vlasnicima u preduzećima i školama.

Podsetimo, nedavno je bilo najavljeno da će elektronski sistem naplate karata biti uveden i u Novom Sadu. To je, međutim, demantovao zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, rekavši da u tom gradu neće biti uveden sistem naplate karata Bus plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: