Bečej: Skinhedi pravili incidente

Grupa od tridesetak skinheda koji su nosili mađarska nacionalistička obeležja pravila je incidente u Bečeju, rekli su agenciji Beti danas očevici.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

20:09

Default images

Oni su prvo u subotu uveče vređali prisutne u kafiću "Flojd" u centru grada, a potom su navodno izazvali i nekoliko tuča u samom gradu, ispričali su očevici.

Kazali su da su skinhedi nosili duboke čizme i crne jakne sa oznakama "velike Mađarske" i da su bili ošišani do glave.

Zakupac kafane Laslo Đerđ kazao je danas agenciji Beta da su skinhedi bili u njegovoj kafani to veče, ali je rekao da, osim vređanja prisutnih gostiju, nisu pravili druge incidente ni u kafani niti ispred nje.

On je naveo da je sve to prijavio "policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji" u Bečeju i izrazio veliko ogorčenje zbog takvih događanja u Bečeju.
"Nažalost, ovakvi događaji su postali učestali u Bečeju, bilo da je reč o mađarskim, bilo da je reč o srpskim nacionalistima, kao i o nekim drugim ekstremistima", kazao je Laslo Đerđ i poručio da nikakvo nasilje u svom kafiću neće tolerisati.

Sličnih incidenata bilo je i nešto ranije u Bečeju.

Policija u tom gradu podnela je ranije krivične prijave protiv šestorice Bečejaca: Alberta K. (24), Bojana M. (19), Bojana V. (21), Kornela K. (21), Norberta K. (33) i Aleksandra A. (21), zbog sumnje da su 8. septembra, oko 1.25, ispred kafića "Flojd" učestvovali u masovnoj tuči.

Krivična prijava tereti Alberta K. da je, ispred lokala, posle kraćeg razgovora, udario Bojana M. koji se, nešto kasnije, vratio sa Bojanom V, u nameri da se raspravi sa Albertom, ali ga je ovaj ponovo udario pesnicom u lice.

Tada je izbila tuča u kojoj su učestvovali Albert K, Kornel K. I Norbert K. i još desetak lica, sa jedne strane i Bojan M, Bojan V. i Aleksandar A, sa druge.

Bojanu M. i Bojanu V. su, u Kliničkom centru Vojvodine, konstatovane lake telesne povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: