Postupak protiv Čanka zbog batina?

Beograđanin Pavle Lešanović prijavio je policiji da su ga ispred novosadske kafane napali lider LSV Nenada Čanak i njegov telohranitelj. Čanak odbacuje optužbe.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 23.09.2012.

15:12

Default images

U saopštenju lider LSV-a navodi da je s jednim gospodinom imao raspravu za kafanskim stolom, ali da nije bilo nikakvog fizičkog obračuna.

Kako B92 saznaje od izvora bliskih istrazi, protiv Čanka će verovatno biti pokrenut postupak, pošto kako navode u policiji dokazi ukazuju na njegovu umešanost. Još uvek se ne zna kako će samo delo biti okarakterisano.

Pavle Lešanović kaže da je Nenada Čanka upoznao nekoliko sati pre incidenta, kao i da nije došlo do bilo kakve svađe između njih dvojice. Prema njegovim rečima, napadnut je ispred kafane kada je kretao kući.

"Naišao je džip, ja sam mislio da će da prođe, sačekao sam, stao... izašla su dva momka i Čanak, koji je pre toga bio sa nama u društvu. Počeo je da me psuje, opalio me nekim štapom svojim i naredio ovima da me biju. Počeli su da me tuku i da me udaraju", rekao je Lešanović.

U urgentnom centru Lešanoviću su konstatovani povrede lica, podlivi i ugruvanost. Incident je prijavljen i policiji.

"Policija će valjda da radi svoj deo posla, mi ćemo da ga tužimo za pokušaj ubistva, čovek je hteo da me ubije", dodao je Lešanović.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine nije hteo da govori za B92. On u saopštenju tvrdi da je bilo rasprave za kafanskim stolom ali da nije bilo nikakve tuče. Čanak navodi da se posle rasprave na kratko odvezao, a zatim i vratio da razgovara sa vlasnikom Danilom Ikodinovićem.

"Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram s njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao, jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje s njim bilo", kaže se u saopštenju Nenada Čanka.

Čanak dodaje i da Lešanović slobodno može da ga tuži, pa će se objasniti na sudu.

Vučević osudio prebijanje Lešanovića

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najoštrije osudio brutalno prebijanje Beogradjanina Pavla Lešanovića u kojem su, kako je naveo, učestvovali lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i njegovi telohranitelji i pozvao istražne organe da hitno utvrde razloge tog dogadjaja. U saopštenju iz Kabineta gradonačelnika navedeno je da se incident dogodio u ranim jutarnjim satima ispred restorana "Tako je sudjeno" u Novom Sadu.

"Beogradjanin Pavle Lešanović bio je predmet još nevidjene torture lidera jedne stranke i njegovog obezbedjenja, verovatno iz razloga što nasilnicima nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo", istako je Vučević. On je naglasio da je Novi Sad "oduvek bio centar multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti i grad otvorena srca za sve njegove gradjane i sve koji po bilo kom osnovu u njeg dodju, bez obzira da li su Beogradjani ili iz nekog drugog grada Srbije i celog sveta i to niko ne sme da ugrožava".

Gradonačelnik je pozvao istražne organe da najhitnije utvrde razlog skandaloznog prebijanja Lešanovića i da sve učesnike izvedu pred lice pravde, "uz najadekvatnije kazne, kako bi se na pravi način stalo na put istim i sličnim ružnim i tužnim pojavama, poput ove noćašnje". U Policijskoj upravi u Novom Sadu potvrdjeno je da se radi na razjašnjavanju svih okolnosti tog dogadjaja.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović insistira da nadležni organi što pre izađu u javnost sa činjenicama o incidentu koji se dogodio u kafani u Novom Sadu, u koji je, prema neki optužbama, umešan i narodni poslanik Nenad Čanak.

Kako je RTS preneo, Stefanović je rekao da je od policije saznao da je istraga u toku i da je narodni poslanik Nenad Čanak, kako navodi, "i više nego akutivno učestvovao u nemilom događaju".

Insistirao sam da nadležni organi što pre izađu u javnost sa činjenicama, naveo je Stefanović.

Od političkih stranaka, povodom ovog incidenta oglasila se Nova Srbije. Ta stranka traži hitnu reakciju istražnih organa i postavlja pitanje da li će sud reagovati kao i u slučaju njihovog lidera Velimira Ilića. Sud je tada presudio da Ilić mora da plati odštetu od 1.380.000 dinara zbog napada na novinara Vladimira Ješića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: