Ugašen požar kod Kuršumlije

Vatrogasno spasilačke jedinice ugasile su požar koji je tokom popodneva izbio na brdu Samokovo kod Kuršumlije, rekao je Goran Nikolić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

20:01

Default images

Predstavnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije je rekao Tanjugu da će vatrogasno spasilačke ekipe iz preventivnih razloga ostati da dežuraju i tokom noći na toj lokaciji.

On je objasnio da je "požar prošao" kroz hrastovu i bukovu šumu i da je zahvatio nisko rastinje, travu i pašnjake.

Prema njegovim rečima,, vatrogasno spasilačke ekipe ostaće da dežuraju iz preventivnih razloga, kao i uvek u ovakvim slučajevima, kako ne bi došlo do ponovnog širenja vatre i kako bi se još jednom prekontrolisao teren.

Na području Kuršmlije, u blizni mesta Rudare, i u subotu je buknuo požar na više hektara šume, koji je ugašen posle nekoliko sati i velikih napora vatrogasaca.

Istoga dana na području Topličkog okruga bilo je evidentriano još devet požara, a nadležni su apelovali na građane da budu posebno oprezni pri paljenju vatre na otvorenom prostoru, i u raznim drugim situacijama koje mogu da dovedu da izbijanja vatre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: