"Nije samo Tadić kriv za krah DS"

Bivši premijer Zoran Živković saglasan je sa Draganom Đilasom da nije vreme da se politika vodi u “kupaćim gaćama”, ali da je za stanje u DS i Đilas odgovoran.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

15:16

Default images

On je sada jedini najavljeni protivkandidat Borisu Tadiću na predstojećim stranačkim izborima.

"Naravno da nije vreme da DS ovo leto provodi u “kupaćim gaćama”. Ali besmisleno je da o tome govori zamenik predsednika stranke, koji se na toj poziciji ne nalazi slučajno pa da se čudi stanju u stranci", kaže Živković.

"Kome Đilas može da prebaci krivicu kada je s pozicije zamenika lidera za stanje u stranci i on odgovoran bar 49,9 odsto. Kriza traje otkad ga je Boris Tadić doveo u DS, zajedno sa ostalim „poslovnim ljudima“. Kome on prebacuje? Predsedniku odbora iz Crne Trave možda? Pa to je smešno. Da se razumemo, nije mi namera da branim Tadića... Njih dvojica su zajedno proćerdali poslednjih osam godina, a ne poslednja tri meseca. Ali nije ni uspeh Đilasa toliki da se njime kiti. Koliko se sećam, Demokratska stranka vodi Beograd od 1997. godine, i to veoma uspešno", priča bivši premijer.

Vrh Demokratske stranke juče je potpuno ignorisao packe koje je za svoj minuli tromesečni rad dobio od zamenika lidera i gradonačelnika Dragana Đilasa. Koliko je situacija u Demokratskoj stranci dovedena do usijanja, svedoči i činjenica da se dvojica najbitnijih ljudi u stranci već duže vreme nisu sreli i trenutno je na snazi svaki prekid komunikacije.

"Tadić vešto izbegava svaku mogućnost da se za sada sretne ili direktno suoči sa Đilasom. Njih dvojica već duže vreme nemaju nikakvu komunikaciju, čak ni telefonsku, ali takvo stanje neće moći dugo da traje i uskoro bi moglo da dođe do njihovog sastanka", objašnjava izvor „Alo!“ iz vrha DS-a.

Da je nekada najjača stranka u Srbiji zapala u ozbiljnu krizu, na čijem se rešavanju ozbiljno ne radi, još jednom je pre dva dana ponovio Dragan Đilas.

On je stranačke saborce slikovito upozorio da nije vreme da Demokratska stranka ovo „leto provodi u kupaćim gaćama“, jer se navršilo 100 dana od dva izborna poraza, a da se još pred članstvo nije izašlo sa analizom uzroka i posledica takvog epiloga. On je podsetio i vrh stranke da je vreme da se izađe iz obamrlosti i paralize.

Ipak, kompletan stranački vrh juče se potpuno oglušio o teške reči zamenika predsednika stranke. Potpredsednica Jelena Trivan nije odgovarala na pozive i SMS-ove, jer se i dalje nalazi na odmoru. Za razgovor nisu bili raspoloženi ni ostali funkcioneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: