Petak, 17.08.2012.

15:16

"Nije samo Tadić kriv za krah DS"

Bivši premijer Zoran Živković saglasan je sa Draganom Đilasom da nije vreme da se politika vodi u “kupaćim gaćama”, ali da je za stanje u DS i Đilas odgovoran.

Izvor: Alo

"Nije samo Tadiæ kriv za krah DS" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

mirko

pre 11 godina

Koji su sadasnji DS-ovci prepotentni foliranti: Zivkovic, Tadic, Djilas... Pa da ne ubise Djindjica za njih niko nikada ni cuo ne bi!
(Marko, 17. avgust 2012 15:57)
# Link komentara
Nisi obavešten, Tadić je bio podpredsednik DS u vreme Đinđića, a zajedno sa G.Matković imao je najveću ocenu u internoj proveri krajem 2002. godine.
Pre izbora Tadića za predsednika RS, DS nije ni kandidovala svog člana, jer po priznanju samog Đinđića nije imala nikakvih šansi.
Tadić i Živković se ne mogu porediti, to zna svaki upućeni član DS, za kratko vreme Živkovićevog vođenja stranke dogodilo se najviše afera:Bodrum, Janjušević, Kolesar, Smederevska železara. Kada je izgubio podršku u Skupštini raspisao je izbore, i spustio rejting stranku na najniži nivo, najubedljivije u istoriji DS izgubio stranačke izbore, i sada pokušava da na slavi Z.Đinđića gradi svoju harizmu.
Ako je bio u tako dobrim odnosima sa Đinđićem, zašto nije ponudio pomoč njegovoj porodici, i zašto je prekinuo sve kontakte sa njima.

pavle orlović

pre 11 godina

Sve su to izrežirane laži jer kako su vladali tako će i da nastave oni nemaju program za oporavak Srbije oni gledaju samo kako oni da se nafatiraju ali njima nikad nije dosta pa će uhvatiti par žrtvenih jarića i početi priču da su oni pročešljali stranku a pošteni ne mogu ni isplivati od ovih kriminalaca koji jedino što treba je da odgovaraju za sunovrat privrede i njihovo lično bogaćenje preko naših leđa.

nebojša jerković

pre 11 godina

S Vašom orijentacijom nešto nije ok.
U Beogradu je pobedio Djilas i njegova je pobeda najveća i najubedljivija na ovim izborima, a Tadić je IZGUBIO!
(bezimena, 17. avgust 2012 21:51)


Kad pogledamo samo koliko medija drži Đilas možeš zaključiti da on nije pobednik,ljulja se i njegova fotelja pa će na sve načine ako treba da zgazi Tadića zgaziti ga samo da se održi još malo na vlasti.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Naravno da Tadic nije jedini odgovoran, ali jeste najodgovorniji, za propast Demokratske stranke i drzave Srbije. Odgovorni su i Klimoglavci iz Krunske koji su mu klimali glavom za sve lose sto je smislio i ucinio. Necu da nabrajam ovde sve njegove gafove ali samo cu primera radi kazati da su Klimoglavci iz Krunske klimali glavom i kada ih je On istorijski mirio sa socijalistima koje je na taj nacin reanimirao i vratio nam na grbacu.
I moram da priznam da mi je drago sto ga je Ivica Dacic brutalno (kao sin Brut) skinuo sa vasti. To je jedini dobar potez koji su socijalisti ucinili. I ne samo oni nego i mi koji smo glasajuci protiv Tadica doprineli svrgavanju sa vlasti samozvane Demokratske stranke i predsednika drzave. Moram da priznam da mi ne bismo mogli na izborima da ih skinemo bez pomoci njegovih savetnika. Necu ovde da ih imenujem jer ako pomenem njihova imena moj komentar nece biti objavljen ni ovde. Ali zamislite sta bi danas od nas i drzave bilo da Ga savetnici, verujem nenamerno a mozda cak i namerno, nisu nagovorili da ga skrati. Mislim na mandat! A da ga nisu nagovorili sada bi jos vecu propast imali:

- Predsednika Tadica koji bi i dalje u svakoj corbi (izvrsnoj, zakonodavnoj i sudskoj) bio mirodjija.
- Skupstinsku vecinu DS/SPS/USR + Ljajic + manjine...
- Predsednika vlade mlitavog i jos bledjeg od svrgnutog Cvetkovica.
- I vecinu ministara iz bivse vlade!

milesssa

pre 11 godina

Nije Djilas pobedio u Beogradu zahvaljujuci svojim delima kao sto su zaduzivanja za most, bus/ plus i ostalo, nego glasali mucenici penzioneri za onih 16.000,00 dinara koje im deli na cetiri rate, kao i besplatni prevoz. To bi morao da shvati i Dacic jer nije SPS dobio glasove, nego mu doneo Krkobabic 800.000 glasova penzionera.

veterinarBG

pre 11 godina

Nije Živković,a ni Đilas,neko ko ima pravo da kritikuje.Neka objasne kako su oni došli do silnog novca koji imaju i da li bi ga imali da nisu bili u politici svih ovih godina.
(lipi, 17. avgust 2012 16:27)
Pre nego nekog ispljujes,moras se malo informisati,iz vise izvora...Za tvoju,i informaciju takvih "a priori" pljuvaca svega i svacega,i Zivkovic i Djilas su MNOGO pre Tadica ( Zoran i pre Milosevica) imali svoja preduzeca i dobro poslovali.Zamisli,ima sposobnih ljudi koji znaju da zarade novac,i to posteno!Obojica su ,po meni,uz Jesica,najzdraviji deo Ds-a.

bezimena

pre 11 godina

Ne samo da nije kriv za krah, nego je zaslužan što je DS pobedio u BG. To treba onaj dezorjentisani Đilas da shvati.
(Nenad, 17. avgust 2012 21:02)

S Vašom orijentacijom nešto nije ok.

U Beogradu je pobedio Djilas i njegova je pobeda najveća i najubedljivija na ovim izborima, a Tadić je IZGUBIO!

Nada

pre 11 godina

A što Đilas ne proveri svoju "popularnost" i "uspešnost" i pristane da se gradonačelnik Bg bira direktno na izborima? Da li je siguran da bi pobedio? Ja nisam sigurna a mislim da nije ni on, pa se zato gradonačelnik nije tako ni birao! Ma neka u DS rade šta hoće, moj glas dugo neće dobiti, sve dok postoje likovi kao Dulić, Šutanovac, Trivanka; Petrović, ... i naravno TADIĆ i ĐILAS!!!!!!!!!!!

GuC

pre 11 godina

A ko kaže da je Tadić vodio DS?
Na koji se tačno DS misli, jer ih ima dva: jedan pravi DS, čiji je kraj došao ubistvom Zorana Djindjića, ili drugi, lažni DS koji je vodio Tadić?
Dakle, to uopšte nije ista stranka, nije isti program, nisu iste ideje i partneri...Živković, bez obzira na repove koji mu prišivaju, jedini , bar u javnosti, ima onu "žišku" koja bi možda probudila članstvo, pa tek onda glasače. Do tada, djilas ili tadić, nebitno je, Sbija propada, razorena demokratskom korupcijom, kriminalom, katastrofalnim pravosudjem, nepravdom i demokratskim siromaštvom...uz demokratski osmeh.
Recimo jedna nova politička grupacija sa nazivom "Stara demokratska stranka" ::)?

Alias Pera Lozac

pre 11 godina

Ja sam Nislija, i smatram da se Zivkovic pokazao kao najsposobniji politicar iz Nisa u poslednjih 20 godina. Istina, konkurencija nije narocito jaka ... .
Zivkovic nije imamo niti ce imati kapaciteta da vodi jaku-uspesnu DS. Videli smo kako je to izgledalo posle ubistva Djidjica. To je steta za sve nas, pa i za samog Zivkovica, mada on verovatno nije svestan toga.
Kako bilo, recimo na zalost, Djilas uz sve znane i neznane mane izgleda kao jedina POZNATA licnost u toj partiji koja da moze da dobije partijske izbore I POKUSA NESTO DA URADI. Za uspeh u vodjenju stranke (kasnije mozda i nesto vise) on bi morao da pocne da se ponasa ne samo kao Beogradjanin nego gradjanin Srbije. To mi izgleda kao jos manje verovatno...

striker

pre 11 godina

Svega ovog ne bi bilo da je DS uspela da formira vladu sa starim partnerima samo da su oni to hteli.
Zato ne preterujte u optuzbama ko je kriv za izborni rezultat, ko je sledbenik Djindjica a ko nije, ko iz DS-a cepa stranku itd itd ....!

Svega ovog ne bi bilo da su opet s DJAVOLOM TIKVE POSADILI !!!!!
Ali neka ih sada drugi sade mislim da je DS-u dosta.

nepartijac

pre 11 godina

Nije Zivkovicu DS "krahirao" u izbornom smislu. Vasa stranka je imala predsednika drzave u dva mandata - Tadica.Imala je glavnu ulogu u vladi u zadnje cetiri godine. Imala je i vise od 20 odsto podrske biraca. Ne moze se to nazvati politickim "krahom".

DS je dozivela moralni krah. Zbog uzasne ekonomske politike i dopustanja tajkunske pljacke zemlje. Zbog cinjenice da su se mnogi njeni visoki clanovi obogatili do neverovatnih granica. Da ce mnogi imati glavne role ako se otvore krivicne afere. U tom smislu vasa stranka jeste dozivela krah.

Jer sa vlasti se moze otici zato sto biraci misle da ste lose radili ili zato sto smatraju da ste radili - uzasno lose i za svoj dzep. Ovde se radi o drugom slucaju.

Koliko je ko kriv? Za Tadicevog doba DS je imala najveci rejting. A stranke i postoje da dodju na vlast. Nemojte da budemo licemeri. Dakle, pobedjivao je dva puta na predsednickim izborima. Ko je to mogao sem njega u DS-u? Niko.

Ali, on objektivno onda i snosi deo krivice za moralni krah i upadanje DS u kandze lovanera i kriminalaca. Koliko je kriv, neka to procene u stranci. Ali da ima jos mnogo kriovaca - ima ih i te kako. (Gde su sada Đelić, Vlahović, Šutanovac..spin majstori itd itd)

Dakle, neka u tom DS-u odluce sta ce da rade. Ali, u ovoj ekonomski i socijalno unistenoj zemlji, ni jedna stranka koja vlada a namerava da samo kupuje i kupuje - nece vise imati glasove. Tome je kraj.

lipi

pre 11 godina

Kada vidim ko je alternativa Tadiću oseti iskrenu radost zbog potpunog pucanja DS-a.To što su upropastili DS je problem njihove stranke pa neka se sami time bave,mene interesuje kada će odgovarati za to što su upropastili Srbiju i njene građane učinili najbednijim u Evropi.E time će morati da se pozabavi sudstvo.Nije Živković,a ni Đilas,neko ko ima pravo da kritikuje.Neka objasne kako su oni došli do silnog novca koji imaju i da li bi ga imali da nisu bili u politici svih ovih godina.

jos analiziraju

pre 11 godina

A ko je bio Tadica po usima da raspisuje predsednicke izbore?
Inace, Djilas je celu DS podredio Beogradu i jasno je zasto je sve ispalo tako kako je!
Uostalom, nije bez razloga Djilas jedini DS beli medved za SNS/SPS koaliciju....
Pogodite zasto

kiany67

pre 11 godina

Demokratska stranka je stranka koja je bila kao nosilac pozitivnih promena u Srbiji,a ispalo je posle njenih 10 godina na vlasti da je bila nosilac Srbije u katastrofu.Cini mi se da se stranka ,,izgubila"posle smrti Z.Djindjica pogotovo onim cudnim i potpunim nepotrebnim dilom kada su malo sumnjivim izborom clanova stranke Zivkovic i Jovanovic bili oterani.Tadic je od tada bio na celu stranke,pa i drzave i samim time snosi najvecu odgovornost za rezultate,bilo oni dobri ili ovako losi.Rezultati govore sve i to bi trebalo biti merodavno u svakom ozbiljnom drustvu.Toj stranci trebaju promene i to sa samog njenog vrha,jer uvek svakoj pol.sceni treba jaka pozicija i opozicija.Tadic i njegovi potpredsednici to svakako nisu i samim time mi kao drustvo ne bi isli napred nego se otvara prostor za monopol sadasnje vlasti,a to ne valja,jer mi ne znamo sta ce sutra ispasti od njih i u kojem pravcu mogu da odu.Mislim da bi bilo posteno da se neki ljudi iz DS-a sada zauvek povuku iz politike.Rezultati su im bili losi i onda je sasvim logicno da treba taj prostor prepustiti mladjima,nekim novim ljudima sa novim vidjenjem na Srbiju,sa novim idejama,neistrosenih snaga i vecom voljom za promene.

bezimena

pre 11 godina

Z. Živkoviću, ti nikada nećeš biti ni predsednik, ni potpredsednik DS-a. Tvoje vreme je prošlo!

Što se Beograda tiče, osim legendarnog Branka Pešića, nije bilo boljeg gradonačelnika nego što je to D. Djilas. O demkratskiim vlastima u lokalnim samoupravama bolje da ne pričam. Najnegativniji primer je Opština Vračar koja nikako da se iskobelja iz "demokratske šape", a propada li propada, zbog nerada, korupcije i lopovluka!

Helios

pre 11 godina

Trostruko lažni Zoran Živković. Em je sam po sebi lažni (da ne gubim vreme u opisu) em pokušava da se okoristi i nasledi mit o Zoranu Đinđiću, koji je tek jedna velika laž. A treća laž je kritika Borisa Tadića. Svakako, o Boti mislim sve najgore ali je za sam DS i uspeh bogaćenja žutog preduzeća Bota najzaslužniji. Em je dao sve Dačiću i time omogućio smenu Koštunice Cvetkovićem em redovno donosi višak ženskih glasova koje DS bez njega nikako ne bi imao. To je gola istina, sviđala se ona nekom ili ne. E sad ovi DS-principijelni (a -ha-ha-ha-ha) bi hteli da su oni zmajevi a Boris kriv, iako su se krili iza Borisove suknje i u toj senci maznuli sve što su mogli da maznu. Što nisu bili principijelni onda kada je davao sve Dačiću? Što nisu bili principijelni kada se formirala prevara zvana SNS? Što nisu bili principijelni kada se glasalo iz Bodruma? Što nisu od Đinđića tražili ostavku kada se iskazao izborom Janjuševića i Kolesara?
Vidim danas istresoše se hiljade njih na "Modelsicu". To se zove nemoćni bes i to se zove nerazumevanje demokratije. To se pre svega zove nesvesnost: što se niste bunili kada su DS i Pink postali nerazdvojni prijatelji?

Kiki

pre 11 godina

Naravno da nije! Svi su DS-ovi kadrovi zaposljavani i samim tim imaju svi podjednako odgovornosti! Pocev od vrha gde takodje Tadic nije sam!

Kiki

pre 11 godina

Naravno da nije! Svi su DS-ovi kadrovi zaposljavani i samim tim imaju svi podjednako odgovornosti! Pocev od vrha gde takodje Tadic nije sam!

nepartijac

pre 11 godina

Nije Zivkovicu DS "krahirao" u izbornom smislu. Vasa stranka je imala predsednika drzave u dva mandata - Tadica.Imala je glavnu ulogu u vladi u zadnje cetiri godine. Imala je i vise od 20 odsto podrske biraca. Ne moze se to nazvati politickim "krahom".

DS je dozivela moralni krah. Zbog uzasne ekonomske politike i dopustanja tajkunske pljacke zemlje. Zbog cinjenice da su se mnogi njeni visoki clanovi obogatili do neverovatnih granica. Da ce mnogi imati glavne role ako se otvore krivicne afere. U tom smislu vasa stranka jeste dozivela krah.

Jer sa vlasti se moze otici zato sto biraci misle da ste lose radili ili zato sto smatraju da ste radili - uzasno lose i za svoj dzep. Ovde se radi o drugom slucaju.

Koliko je ko kriv? Za Tadicevog doba DS je imala najveci rejting. A stranke i postoje da dodju na vlast. Nemojte da budemo licemeri. Dakle, pobedjivao je dva puta na predsednickim izborima. Ko je to mogao sem njega u DS-u? Niko.

Ali, on objektivno onda i snosi deo krivice za moralni krah i upadanje DS u kandze lovanera i kriminalaca. Koliko je kriv, neka to procene u stranci. Ali da ima jos mnogo kriovaca - ima ih i te kako. (Gde su sada Đelić, Vlahović, Šutanovac..spin majstori itd itd)

Dakle, neka u tom DS-u odluce sta ce da rade. Ali, u ovoj ekonomski i socijalno unistenoj zemlji, ni jedna stranka koja vlada a namerava da samo kupuje i kupuje - nece vise imati glasove. Tome je kraj.

jos analiziraju

pre 11 godina

A ko je bio Tadica po usima da raspisuje predsednicke izbore?
Inace, Djilas je celu DS podredio Beogradu i jasno je zasto je sve ispalo tako kako je!
Uostalom, nije bez razloga Djilas jedini DS beli medved za SNS/SPS koaliciju....
Pogodite zasto

Helios

pre 11 godina

Trostruko lažni Zoran Živković. Em je sam po sebi lažni (da ne gubim vreme u opisu) em pokušava da se okoristi i nasledi mit o Zoranu Đinđiću, koji je tek jedna velika laž. A treća laž je kritika Borisa Tadića. Svakako, o Boti mislim sve najgore ali je za sam DS i uspeh bogaćenja žutog preduzeća Bota najzaslužniji. Em je dao sve Dačiću i time omogućio smenu Koštunice Cvetkovićem em redovno donosi višak ženskih glasova koje DS bez njega nikako ne bi imao. To je gola istina, sviđala se ona nekom ili ne. E sad ovi DS-principijelni (a -ha-ha-ha-ha) bi hteli da su oni zmajevi a Boris kriv, iako su se krili iza Borisove suknje i u toj senci maznuli sve što su mogli da maznu. Što nisu bili principijelni onda kada je davao sve Dačiću? Što nisu bili principijelni kada se formirala prevara zvana SNS? Što nisu bili principijelni kada se glasalo iz Bodruma? Što nisu od Đinđića tražili ostavku kada se iskazao izborom Janjuševića i Kolesara?
Vidim danas istresoše se hiljade njih na "Modelsicu". To se zove nemoćni bes i to se zove nerazumevanje demokratije. To se pre svega zove nesvesnost: što se niste bunili kada su DS i Pink postali nerazdvojni prijatelji?

lipi

pre 11 godina

Kada vidim ko je alternativa Tadiću oseti iskrenu radost zbog potpunog pucanja DS-a.To što su upropastili DS je problem njihove stranke pa neka se sami time bave,mene interesuje kada će odgovarati za to što su upropastili Srbiju i njene građane učinili najbednijim u Evropi.E time će morati da se pozabavi sudstvo.Nije Živković,a ni Đilas,neko ko ima pravo da kritikuje.Neka objasne kako su oni došli do silnog novca koji imaju i da li bi ga imali da nisu bili u politici svih ovih godina.

kiany67

pre 11 godina

Demokratska stranka je stranka koja je bila kao nosilac pozitivnih promena u Srbiji,a ispalo je posle njenih 10 godina na vlasti da je bila nosilac Srbije u katastrofu.Cini mi se da se stranka ,,izgubila"posle smrti Z.Djindjica pogotovo onim cudnim i potpunim nepotrebnim dilom kada su malo sumnjivim izborom clanova stranke Zivkovic i Jovanovic bili oterani.Tadic je od tada bio na celu stranke,pa i drzave i samim time snosi najvecu odgovornost za rezultate,bilo oni dobri ili ovako losi.Rezultati govore sve i to bi trebalo biti merodavno u svakom ozbiljnom drustvu.Toj stranci trebaju promene i to sa samog njenog vrha,jer uvek svakoj pol.sceni treba jaka pozicija i opozicija.Tadic i njegovi potpredsednici to svakako nisu i samim time mi kao drustvo ne bi isli napred nego se otvara prostor za monopol sadasnje vlasti,a to ne valja,jer mi ne znamo sta ce sutra ispasti od njih i u kojem pravcu mogu da odu.Mislim da bi bilo posteno da se neki ljudi iz DS-a sada zauvek povuku iz politike.Rezultati su im bili losi i onda je sasvim logicno da treba taj prostor prepustiti mladjima,nekim novim ljudima sa novim vidjenjem na Srbiju,sa novim idejama,neistrosenih snaga i vecom voljom za promene.

GuC

pre 11 godina

A ko kaže da je Tadić vodio DS?
Na koji se tačno DS misli, jer ih ima dva: jedan pravi DS, čiji je kraj došao ubistvom Zorana Djindjića, ili drugi, lažni DS koji je vodio Tadić?
Dakle, to uopšte nije ista stranka, nije isti program, nisu iste ideje i partneri...Živković, bez obzira na repove koji mu prišivaju, jedini , bar u javnosti, ima onu "žišku" koja bi možda probudila članstvo, pa tek onda glasače. Do tada, djilas ili tadić, nebitno je, Sbija propada, razorena demokratskom korupcijom, kriminalom, katastrofalnim pravosudjem, nepravdom i demokratskim siromaštvom...uz demokratski osmeh.
Recimo jedna nova politička grupacija sa nazivom "Stara demokratska stranka" ::)?

bezimena

pre 11 godina

Z. Živkoviću, ti nikada nećeš biti ni predsednik, ni potpredsednik DS-a. Tvoje vreme je prošlo!

Što se Beograda tiče, osim legendarnog Branka Pešića, nije bilo boljeg gradonačelnika nego što je to D. Djilas. O demkratskiim vlastima u lokalnim samoupravama bolje da ne pričam. Najnegativniji primer je Opština Vračar koja nikako da se iskobelja iz "demokratske šape", a propada li propada, zbog nerada, korupcije i lopovluka!

Nada

pre 11 godina

A što Đilas ne proveri svoju "popularnost" i "uspešnost" i pristane da se gradonačelnik Bg bira direktno na izborima? Da li je siguran da bi pobedio? Ja nisam sigurna a mislim da nije ni on, pa se zato gradonačelnik nije tako ni birao! Ma neka u DS rade šta hoće, moj glas dugo neće dobiti, sve dok postoje likovi kao Dulić, Šutanovac, Trivanka; Petrović, ... i naravno TADIĆ i ĐILAS!!!!!!!!!!!

striker

pre 11 godina

Svega ovog ne bi bilo da je DS uspela da formira vladu sa starim partnerima samo da su oni to hteli.
Zato ne preterujte u optuzbama ko je kriv za izborni rezultat, ko je sledbenik Djindjica a ko nije, ko iz DS-a cepa stranku itd itd ....!

Svega ovog ne bi bilo da su opet s DJAVOLOM TIKVE POSADILI !!!!!
Ali neka ih sada drugi sade mislim da je DS-u dosta.

Alias Pera Lozac

pre 11 godina

Ja sam Nislija, i smatram da se Zivkovic pokazao kao najsposobniji politicar iz Nisa u poslednjih 20 godina. Istina, konkurencija nije narocito jaka ... .
Zivkovic nije imamo niti ce imati kapaciteta da vodi jaku-uspesnu DS. Videli smo kako je to izgledalo posle ubistva Djidjica. To je steta za sve nas, pa i za samog Zivkovica, mada on verovatno nije svestan toga.
Kako bilo, recimo na zalost, Djilas uz sve znane i neznane mane izgleda kao jedina POZNATA licnost u toj partiji koja da moze da dobije partijske izbore I POKUSA NESTO DA URADI. Za uspeh u vodjenju stranke (kasnije mozda i nesto vise) on bi morao da pocne da se ponasa ne samo kao Beogradjanin nego gradjanin Srbije. To mi izgleda kao jos manje verovatno...

veterinarBG

pre 11 godina

Nije Živković,a ni Đilas,neko ko ima pravo da kritikuje.Neka objasne kako su oni došli do silnog novca koji imaju i da li bi ga imali da nisu bili u politici svih ovih godina.
(lipi, 17. avgust 2012 16:27)
Pre nego nekog ispljujes,moras se malo informisati,iz vise izvora...Za tvoju,i informaciju takvih "a priori" pljuvaca svega i svacega,i Zivkovic i Djilas su MNOGO pre Tadica ( Zoran i pre Milosevica) imali svoja preduzeca i dobro poslovali.Zamisli,ima sposobnih ljudi koji znaju da zarade novac,i to posteno!Obojica su ,po meni,uz Jesica,najzdraviji deo Ds-a.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Naravno da Tadic nije jedini odgovoran, ali jeste najodgovorniji, za propast Demokratske stranke i drzave Srbije. Odgovorni su i Klimoglavci iz Krunske koji su mu klimali glavom za sve lose sto je smislio i ucinio. Necu da nabrajam ovde sve njegove gafove ali samo cu primera radi kazati da su Klimoglavci iz Krunske klimali glavom i kada ih je On istorijski mirio sa socijalistima koje je na taj nacin reanimirao i vratio nam na grbacu.
I moram da priznam da mi je drago sto ga je Ivica Dacic brutalno (kao sin Brut) skinuo sa vasti. To je jedini dobar potez koji su socijalisti ucinili. I ne samo oni nego i mi koji smo glasajuci protiv Tadica doprineli svrgavanju sa vlasti samozvane Demokratske stranke i predsednika drzave. Moram da priznam da mi ne bismo mogli na izborima da ih skinemo bez pomoci njegovih savetnika. Necu ovde da ih imenujem jer ako pomenem njihova imena moj komentar nece biti objavljen ni ovde. Ali zamislite sta bi danas od nas i drzave bilo da Ga savetnici, verujem nenamerno a mozda cak i namerno, nisu nagovorili da ga skrati. Mislim na mandat! A da ga nisu nagovorili sada bi jos vecu propast imali:

- Predsednika Tadica koji bi i dalje u svakoj corbi (izvrsnoj, zakonodavnoj i sudskoj) bio mirodjija.
- Skupstinsku vecinu DS/SPS/USR + Ljajic + manjine...
- Predsednika vlade mlitavog i jos bledjeg od svrgnutog Cvetkovica.
- I vecinu ministara iz bivse vlade!

bezimena

pre 11 godina

Ne samo da nije kriv za krah, nego je zaslužan što je DS pobedio u BG. To treba onaj dezorjentisani Đilas da shvati.
(Nenad, 17. avgust 2012 21:02)

S Vašom orijentacijom nešto nije ok.

U Beogradu je pobedio Djilas i njegova je pobeda najveća i najubedljivija na ovim izborima, a Tadić je IZGUBIO!

milesssa

pre 11 godina

Nije Djilas pobedio u Beogradu zahvaljujuci svojim delima kao sto su zaduzivanja za most, bus/ plus i ostalo, nego glasali mucenici penzioneri za onih 16.000,00 dinara koje im deli na cetiri rate, kao i besplatni prevoz. To bi morao da shvati i Dacic jer nije SPS dobio glasove, nego mu doneo Krkobabic 800.000 glasova penzionera.

nebojša jerković

pre 11 godina

S Vašom orijentacijom nešto nije ok.
U Beogradu je pobedio Djilas i njegova je pobeda najveća i najubedljivija na ovim izborima, a Tadić je IZGUBIO!
(bezimena, 17. avgust 2012 21:51)


Kad pogledamo samo koliko medija drži Đilas možeš zaključiti da on nije pobednik,ljulja se i njegova fotelja pa će na sve načine ako treba da zgazi Tadića zgaziti ga samo da se održi još malo na vlasti.

mirko

pre 11 godina

Koji su sadasnji DS-ovci prepotentni foliranti: Zivkovic, Tadic, Djilas... Pa da ne ubise Djindjica za njih niko nikada ni cuo ne bi!
(Marko, 17. avgust 2012 15:57)
# Link komentara
Nisi obavešten, Tadić je bio podpredsednik DS u vreme Đinđića, a zajedno sa G.Matković imao je najveću ocenu u internoj proveri krajem 2002. godine.
Pre izbora Tadića za predsednika RS, DS nije ni kandidovala svog člana, jer po priznanju samog Đinđića nije imala nikakvih šansi.
Tadić i Živković se ne mogu porediti, to zna svaki upućeni član DS, za kratko vreme Živkovićevog vođenja stranke dogodilo se najviše afera:Bodrum, Janjušević, Kolesar, Smederevska železara. Kada je izgubio podršku u Skupštini raspisao je izbore, i spustio rejting stranku na najniži nivo, najubedljivije u istoriji DS izgubio stranačke izbore, i sada pokušava da na slavi Z.Đinđića gradi svoju harizmu.
Ako je bio u tako dobrim odnosima sa Đinđićem, zašto nije ponudio pomoč njegovoj porodici, i zašto je prekinuo sve kontakte sa njima.

pavle orlović

pre 11 godina

Sve su to izrežirane laži jer kako su vladali tako će i da nastave oni nemaju program za oporavak Srbije oni gledaju samo kako oni da se nafatiraju ali njima nikad nije dosta pa će uhvatiti par žrtvenih jarića i početi priču da su oni pročešljali stranku a pošteni ne mogu ni isplivati od ovih kriminalaca koji jedino što treba je da odgovaraju za sunovrat privrede i njihovo lično bogaćenje preko naših leđa.

bezimena

pre 11 godina

Z. Živkoviću, ti nikada nećeš biti ni predsednik, ni potpredsednik DS-a. Tvoje vreme je prošlo!

Što se Beograda tiče, osim legendarnog Branka Pešića, nije bilo boljeg gradonačelnika nego što je to D. Djilas. O demkratskiim vlastima u lokalnim samoupravama bolje da ne pričam. Najnegativniji primer je Opština Vračar koja nikako da se iskobelja iz "demokratske šape", a propada li propada, zbog nerada, korupcije i lopovluka!

Helios

pre 11 godina

Trostruko lažni Zoran Živković. Em je sam po sebi lažni (da ne gubim vreme u opisu) em pokušava da se okoristi i nasledi mit o Zoranu Đinđiću, koji je tek jedna velika laž. A treća laž je kritika Borisa Tadića. Svakako, o Boti mislim sve najgore ali je za sam DS i uspeh bogaćenja žutog preduzeća Bota najzaslužniji. Em je dao sve Dačiću i time omogućio smenu Koštunice Cvetkovićem em redovno donosi višak ženskih glasova koje DS bez njega nikako ne bi imao. To je gola istina, sviđala se ona nekom ili ne. E sad ovi DS-principijelni (a -ha-ha-ha-ha) bi hteli da su oni zmajevi a Boris kriv, iako su se krili iza Borisove suknje i u toj senci maznuli sve što su mogli da maznu. Što nisu bili principijelni onda kada je davao sve Dačiću? Što nisu bili principijelni kada se formirala prevara zvana SNS? Što nisu bili principijelni kada se glasalo iz Bodruma? Što nisu od Đinđića tražili ostavku kada se iskazao izborom Janjuševića i Kolesara?
Vidim danas istresoše se hiljade njih na "Modelsicu". To se zove nemoćni bes i to se zove nerazumevanje demokratije. To se pre svega zove nesvesnost: što se niste bunili kada su DS i Pink postali nerazdvojni prijatelji?

lipi

pre 11 godina

Kada vidim ko je alternativa Tadiću oseti iskrenu radost zbog potpunog pucanja DS-a.To što su upropastili DS je problem njihove stranke pa neka se sami time bave,mene interesuje kada će odgovarati za to što su upropastili Srbiju i njene građane učinili najbednijim u Evropi.E time će morati da se pozabavi sudstvo.Nije Živković,a ni Đilas,neko ko ima pravo da kritikuje.Neka objasne kako su oni došli do silnog novca koji imaju i da li bi ga imali da nisu bili u politici svih ovih godina.

Kiki

pre 11 godina

Naravno da nije! Svi su DS-ovi kadrovi zaposljavani i samim tim imaju svi podjednako odgovornosti! Pocev od vrha gde takodje Tadic nije sam!

Alias Pera Lozac

pre 11 godina

Ja sam Nislija, i smatram da se Zivkovic pokazao kao najsposobniji politicar iz Nisa u poslednjih 20 godina. Istina, konkurencija nije narocito jaka ... .
Zivkovic nije imamo niti ce imati kapaciteta da vodi jaku-uspesnu DS. Videli smo kako je to izgledalo posle ubistva Djidjica. To je steta za sve nas, pa i za samog Zivkovica, mada on verovatno nije svestan toga.
Kako bilo, recimo na zalost, Djilas uz sve znane i neznane mane izgleda kao jedina POZNATA licnost u toj partiji koja da moze da dobije partijske izbore I POKUSA NESTO DA URADI. Za uspeh u vodjenju stranke (kasnije mozda i nesto vise) on bi morao da pocne da se ponasa ne samo kao Beogradjanin nego gradjanin Srbije. To mi izgleda kao jos manje verovatno...

Nada

pre 11 godina

A što Đilas ne proveri svoju "popularnost" i "uspešnost" i pristane da se gradonačelnik Bg bira direktno na izborima? Da li je siguran da bi pobedio? Ja nisam sigurna a mislim da nije ni on, pa se zato gradonačelnik nije tako ni birao! Ma neka u DS rade šta hoće, moj glas dugo neće dobiti, sve dok postoje likovi kao Dulić, Šutanovac, Trivanka; Petrović, ... i naravno TADIĆ i ĐILAS!!!!!!!!!!!

milesssa

pre 11 godina

Nije Djilas pobedio u Beogradu zahvaljujuci svojim delima kao sto su zaduzivanja za most, bus/ plus i ostalo, nego glasali mucenici penzioneri za onih 16.000,00 dinara koje im deli na cetiri rate, kao i besplatni prevoz. To bi morao da shvati i Dacic jer nije SPS dobio glasove, nego mu doneo Krkobabic 800.000 glasova penzionera.

jos analiziraju

pre 11 godina

A ko je bio Tadica po usima da raspisuje predsednicke izbore?
Inace, Djilas je celu DS podredio Beogradu i jasno je zasto je sve ispalo tako kako je!
Uostalom, nije bez razloga Djilas jedini DS beli medved za SNS/SPS koaliciju....
Pogodite zasto

bezimena

pre 11 godina

Ne samo da nije kriv za krah, nego je zaslužan što je DS pobedio u BG. To treba onaj dezorjentisani Đilas da shvati.
(Nenad, 17. avgust 2012 21:02)

S Vašom orijentacijom nešto nije ok.

U Beogradu je pobedio Djilas i njegova je pobeda najveća i najubedljivija na ovim izborima, a Tadić je IZGUBIO!

nebojša jerković

pre 11 godina

S Vašom orijentacijom nešto nije ok.
U Beogradu je pobedio Djilas i njegova je pobeda najveća i najubedljivija na ovim izborima, a Tadić je IZGUBIO!
(bezimena, 17. avgust 2012 21:51)


Kad pogledamo samo koliko medija drži Đilas možeš zaključiti da on nije pobednik,ljulja se i njegova fotelja pa će na sve načine ako treba da zgazi Tadića zgaziti ga samo da se održi još malo na vlasti.

kiany67

pre 11 godina

Demokratska stranka je stranka koja je bila kao nosilac pozitivnih promena u Srbiji,a ispalo je posle njenih 10 godina na vlasti da je bila nosilac Srbije u katastrofu.Cini mi se da se stranka ,,izgubila"posle smrti Z.Djindjica pogotovo onim cudnim i potpunim nepotrebnim dilom kada su malo sumnjivim izborom clanova stranke Zivkovic i Jovanovic bili oterani.Tadic je od tada bio na celu stranke,pa i drzave i samim time snosi najvecu odgovornost za rezultate,bilo oni dobri ili ovako losi.Rezultati govore sve i to bi trebalo biti merodavno u svakom ozbiljnom drustvu.Toj stranci trebaju promene i to sa samog njenog vrha,jer uvek svakoj pol.sceni treba jaka pozicija i opozicija.Tadic i njegovi potpredsednici to svakako nisu i samim time mi kao drustvo ne bi isli napred nego se otvara prostor za monopol sadasnje vlasti,a to ne valja,jer mi ne znamo sta ce sutra ispasti od njih i u kojem pravcu mogu da odu.Mislim da bi bilo posteno da se neki ljudi iz DS-a sada zauvek povuku iz politike.Rezultati su im bili losi i onda je sasvim logicno da treba taj prostor prepustiti mladjima,nekim novim ljudima sa novim vidjenjem na Srbiju,sa novim idejama,neistrosenih snaga i vecom voljom za promene.

GuC

pre 11 godina

A ko kaže da je Tadić vodio DS?
Na koji se tačno DS misli, jer ih ima dva: jedan pravi DS, čiji je kraj došao ubistvom Zorana Djindjića, ili drugi, lažni DS koji je vodio Tadić?
Dakle, to uopšte nije ista stranka, nije isti program, nisu iste ideje i partneri...Živković, bez obzira na repove koji mu prišivaju, jedini , bar u javnosti, ima onu "žišku" koja bi možda probudila članstvo, pa tek onda glasače. Do tada, djilas ili tadić, nebitno je, Sbija propada, razorena demokratskom korupcijom, kriminalom, katastrofalnim pravosudjem, nepravdom i demokratskim siromaštvom...uz demokratski osmeh.
Recimo jedna nova politička grupacija sa nazivom "Stara demokratska stranka" ::)?

veterinarBG

pre 11 godina

Nije Živković,a ni Đilas,neko ko ima pravo da kritikuje.Neka objasne kako su oni došli do silnog novca koji imaju i da li bi ga imali da nisu bili u politici svih ovih godina.
(lipi, 17. avgust 2012 16:27)
Pre nego nekog ispljujes,moras se malo informisati,iz vise izvora...Za tvoju,i informaciju takvih "a priori" pljuvaca svega i svacega,i Zivkovic i Djilas su MNOGO pre Tadica ( Zoran i pre Milosevica) imali svoja preduzeca i dobro poslovali.Zamisli,ima sposobnih ljudi koji znaju da zarade novac,i to posteno!Obojica su ,po meni,uz Jesica,najzdraviji deo Ds-a.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Naravno da Tadic nije jedini odgovoran, ali jeste najodgovorniji, za propast Demokratske stranke i drzave Srbije. Odgovorni su i Klimoglavci iz Krunske koji su mu klimali glavom za sve lose sto je smislio i ucinio. Necu da nabrajam ovde sve njegove gafove ali samo cu primera radi kazati da su Klimoglavci iz Krunske klimali glavom i kada ih je On istorijski mirio sa socijalistima koje je na taj nacin reanimirao i vratio nam na grbacu.
I moram da priznam da mi je drago sto ga je Ivica Dacic brutalno (kao sin Brut) skinuo sa vasti. To je jedini dobar potez koji su socijalisti ucinili. I ne samo oni nego i mi koji smo glasajuci protiv Tadica doprineli svrgavanju sa vlasti samozvane Demokratske stranke i predsednika drzave. Moram da priznam da mi ne bismo mogli na izborima da ih skinemo bez pomoci njegovih savetnika. Necu ovde da ih imenujem jer ako pomenem njihova imena moj komentar nece biti objavljen ni ovde. Ali zamislite sta bi danas od nas i drzave bilo da Ga savetnici, verujem nenamerno a mozda cak i namerno, nisu nagovorili da ga skrati. Mislim na mandat! A da ga nisu nagovorili sada bi jos vecu propast imali:

- Predsednika Tadica koji bi i dalje u svakoj corbi (izvrsnoj, zakonodavnoj i sudskoj) bio mirodjija.
- Skupstinsku vecinu DS/SPS/USR + Ljajic + manjine...
- Predsednika vlade mlitavog i jos bledjeg od svrgnutog Cvetkovica.
- I vecinu ministara iz bivse vlade!

mirko

pre 11 godina

Koji su sadasnji DS-ovci prepotentni foliranti: Zivkovic, Tadic, Djilas... Pa da ne ubise Djindjica za njih niko nikada ni cuo ne bi!
(Marko, 17. avgust 2012 15:57)
# Link komentara
Nisi obavešten, Tadić je bio podpredsednik DS u vreme Đinđića, a zajedno sa G.Matković imao je najveću ocenu u internoj proveri krajem 2002. godine.
Pre izbora Tadića za predsednika RS, DS nije ni kandidovala svog člana, jer po priznanju samog Đinđića nije imala nikakvih šansi.
Tadić i Živković se ne mogu porediti, to zna svaki upućeni član DS, za kratko vreme Živkovićevog vođenja stranke dogodilo se najviše afera:Bodrum, Janjušević, Kolesar, Smederevska železara. Kada je izgubio podršku u Skupštini raspisao je izbore, i spustio rejting stranku na najniži nivo, najubedljivije u istoriji DS izgubio stranačke izbore, i sada pokušava da na slavi Z.Đinđića gradi svoju harizmu.
Ako je bio u tako dobrim odnosima sa Đinđićem, zašto nije ponudio pomoč njegovoj porodici, i zašto je prekinuo sve kontakte sa njima.

nepartijac

pre 11 godina

Nije Zivkovicu DS "krahirao" u izbornom smislu. Vasa stranka je imala predsednika drzave u dva mandata - Tadica.Imala je glavnu ulogu u vladi u zadnje cetiri godine. Imala je i vise od 20 odsto podrske biraca. Ne moze se to nazvati politickim "krahom".

DS je dozivela moralni krah. Zbog uzasne ekonomske politike i dopustanja tajkunske pljacke zemlje. Zbog cinjenice da su se mnogi njeni visoki clanovi obogatili do neverovatnih granica. Da ce mnogi imati glavne role ako se otvore krivicne afere. U tom smislu vasa stranka jeste dozivela krah.

Jer sa vlasti se moze otici zato sto biraci misle da ste lose radili ili zato sto smatraju da ste radili - uzasno lose i za svoj dzep. Ovde se radi o drugom slucaju.

Koliko je ko kriv? Za Tadicevog doba DS je imala najveci rejting. A stranke i postoje da dodju na vlast. Nemojte da budemo licemeri. Dakle, pobedjivao je dva puta na predsednickim izborima. Ko je to mogao sem njega u DS-u? Niko.

Ali, on objektivno onda i snosi deo krivice za moralni krah i upadanje DS u kandze lovanera i kriminalaca. Koliko je kriv, neka to procene u stranci. Ali da ima jos mnogo kriovaca - ima ih i te kako. (Gde su sada Đelić, Vlahović, Šutanovac..spin majstori itd itd)

Dakle, neka u tom DS-u odluce sta ce da rade. Ali, u ovoj ekonomski i socijalno unistenoj zemlji, ni jedna stranka koja vlada a namerava da samo kupuje i kupuje - nece vise imati glasove. Tome je kraj.

striker

pre 11 godina

Svega ovog ne bi bilo da je DS uspela da formira vladu sa starim partnerima samo da su oni to hteli.
Zato ne preterujte u optuzbama ko je kriv za izborni rezultat, ko je sledbenik Djindjica a ko nije, ko iz DS-a cepa stranku itd itd ....!

Svega ovog ne bi bilo da su opet s DJAVOLOM TIKVE POSADILI !!!!!
Ali neka ih sada drugi sade mislim da je DS-u dosta.

pavle orlović

pre 11 godina

Sve su to izrežirane laži jer kako su vladali tako će i da nastave oni nemaju program za oporavak Srbije oni gledaju samo kako oni da se nafatiraju ali njima nikad nije dosta pa će uhvatiti par žrtvenih jarića i početi priču da su oni pročešljali stranku a pošteni ne mogu ni isplivati od ovih kriminalaca koji jedino što treba je da odgovaraju za sunovrat privrede i njihovo lično bogaćenje preko naših leđa.