MUP ispituje sve kredite Agrobanke

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije proverava sve kredite koje je Agrobanka dodeljivala u proteklih nekoliko godina, piše Politika

Izvor: B92, Politika

Četvrtak, 16.08.2012.

10:26

Default images

To je i ranije za B92 naveo specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, koji je rekao da će u istrazi biti saslušana sva lica koja imaju saznanja o dešavanjimau u Agrobanci i o tome kako su odobravani krediti u periodu od 2006. do 2011, koji su danas nenaplativi.

"NBS je sarađivala s policijom u predistražnom postupku, što proizlazi iz činjenice da se krivična prijava koja je podneta u petak 10. avgusta u jednom delu zasniva upravo na izveštaju NBS", saopšteno je iz kabineta specijalnog tužioca.

"U ovom trenutku najvažnije je da policija nastavi rad na istraživanju preostalih spornih kredita koji nisu obuhvaćeni podnetom krivičnom prijavom. Tužilaštvo je dalo takav nalog i ja očekujem od policije da brzo i efikasno odradi taj deo posla. U dalji rad će biti uključena poreska policija i devizni inspektorat kako bi se istražili tokovi novca po odobrenim spornim kreditima jer se samo na taj način može utvrditi potpuna istraga o Agrobanci”, izjavio je Radisavljević.

U međuvremenu, lista onih koji su uzimali kredite iz Agrobanke polako dospeva u javnost.

Podsetimo, nedeljnik NIN je u poslednjem broju objavio spisak svih dužnika Agrobanke, među kojima su i direktor "Rudnap grupe" Vojin Lazarević, direktor "Farmakoma" Miroslav Bogićević i Dragan Đurić iz "Zekstre".

Povodom pisanja NIN-a, oglasio se Lazarević, koji je rekao za "Politiku" da njegova kompanija jeste zadužena kod Agrobanke, ali da u tome nema ničeg spornog, jer je kredit obezbeđen i vraća se.

"Naši krediti kod Agrobanke su višestruko obezbeđeni sa tri hipoteke i akcijama firme, a sve to prevazilazi vrednost kredita. Oni se uredno servisiraju i dospevaju u junu 2013, tako da nema govora o tome da su naši krediti nenaplativi", rekao je Lazarević.

I direktor "Farmakoma" za isti list kaže da je ova kompanija uredno vratila ceo kredit Agrobanci i da nema trunke istine u priči o sumnjivom poslovanju.

"Tačno je da su dve moje firme dobile kredite od Agrobanke od ukupno oko 20 miliona evra, ali oba zajma sam vratio do dinara i prema Agrobanci nemam nikakvih obaveza. To se lako može proveriti i u toj banci kao i u Kreditnom birou", kazao je Bogićević za "Alo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: