Dačić: Pravim savet za preporod

Premijer Ivica Dačić najavio je da će uskoro formirati savet za ekonomski preporod Srbije u kome će biti ekonomisti, privrednici, bankari i drugi eksperti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.08.2012.

07:17

Default images

Dačić je u izjavi za "Pres" naveo da će na jednom mestu okupiti sve koji svojim znanjem mogu da doprinesu ekonomskom boljitku Srbije.

"To su ljudi koji znaju šta treba privredi da bi oživela, kako se mogu sačuvati i stvoriti nova radna mesta, tako da želim da u jednom partnerskom savetodavnom odnosu uradimo nešto najbolje za Srbiju", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je dodao da će savet biti formiran do kraja avgusta i da će mu glavni zadatak biti bolji život građana.

"Očekujem da savet brzo izanalizira ekonomsku situaciju i predloži ideje i mere za ekonomski oporavak Srbije. Postoje različita udruženja privrednika i ekonomista, a ja želim da savet Vlade koji će biti otvoren za najzrazličitije predloge i mišljenja uradi nešto dobro za Srbiju i doprinese boljem životu građana", rekao je Dačić.

On je dodao da članovi saveta za ekonomski preporod Srbije neće dobijati nikakve nadoknade.

"Okupljamo se da radimo za Srbiju, što je zajednčki interes svih", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: