Još jedan general napustio Siriju

Još jedan sirijski general prebegao je u Tursku, javlja AFP, pozivajući se na izvor iz turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

23:10

Default images

To je već 21. general koji je napustio Siriju od početka nemira u toj zemlji.

"Još jedan sirijski general pojavio se na turskoj granici čime je postao treći visoki oficir koji je prešao u Tursku u protekla tri dana", izjavio taj diplomata, koji je želeo da ostane anoniman.

U Turskoj se nalazi više od 43.000 sirijskih izbeglica koje su pobegle od nasilja u svojoj zemlji i koji su smešteni u logorima blizu granice. U istim logorima smeštene su pobunjeničke snage sastavljene od vojnih prebega.

U međuvremenu je saopšteno i da su sirijski pobunjenici preuzeli kontroli nad graničnim prelazima sa Turskom i Irakom.

Takođe, u Savetu bezbednosti UN vodi se oštra polemika o situaciji u Siriji. Rusija i Kina stavile su veto na rezoluciju, što je izazvalo frustraciju u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: