Dačić u Briselu tek u septembru

Poseta mandatara Ivice Dačića Briselu, planirana za 26. jul, odložena je za septembar zbog "kalendara" formiranja srpske vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

17:22

Default images

To su Tanjugu rekli diplomatski izvori u Briselu.

Izglasavanje nove vlade u Skupštini, prvobitno planirano za početak sledeće nedelje, odloženo je za period između 24. i 26. jula, upravo u vreme kada je Dačić, kao novi premijer, trebalo da doputuje u Brisel.

Većina funkcionera EU već krajem sledeće nedelje odlazi na godišnji odmor, te je četvrtak 26. bio poslednji mogući termin posete.

“Ne bi imalo smisla organizovati posetu kasnije u julu ili avgustu”, rekao je Tanjugu evropski diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

Ovo praktično znači da će Dačić u Brisel biti pozvan tek početkom septembra, nakon što se evropske institucije vrate na "radni režim".

U diplomatskim krugovima provejava mišljenje da je šteta što je ova prilika propuštena, s obzirom na simboličnu težinu prve poseta novog premijera inostranstvu, saznaje Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: