Novo ubistvo bombom u Beogradu

Sinovac svedoka saradnika u slučaju protiv grupe Darka Šarića ubijen je u novom bombaškom napadu u Beogradu, oko 14 časova u naselju Bele Vode.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 03.07.2012.

15:22

Default images

Eksploziv je bio podmetnut pod "audi a6", a u eksploziji je stradao Radojica Joksović (32), koji je, kako B92 saznaje, sinovac svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Od detonacije u Ulici braće Vučkovića lakše je povređen P. R. (35). Uviđaj je u toku, a uskoro se očekuje još informacija.

Kako saznaje B92, do eksplozije je došlo kada je Joksović prelazio preko ležećeg policajca. Svedočenja očevidaca su oprečni, pošto neki kažu da je u kolima bila i treća osoba, koja je nakon eksplozije pobegla.

Eksploziv je postavio profesionalac, što se može videti po tome što je ciljano ubijen samo Joksović, dok je njegov saputnik samo lakše povređen.

Ovo je druga eksplozija automobila u Beogradu u samo dve nedelje, a u prvoj, za koju se takođe ispostavilo da je izazvana podmetnutom bombom stradao je Boško Raičević, rođak Andrije Draškovića. Kako kažu u MUP-u obe eksplozije su veoma slične.

Nebojša Joksović, zvani Joksa, uhapšen je u januaru 2010. godine, a kasnije svedočio o krijumčarenju narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji i to kao glavni Šarićev saradnik u toj zemlji. Posle prvog svedočenja usledila su dva napada na njegovu imovinu.

U maju 2011. na zgradu njegove štamparije u Žarkovu ispaljene su tri „zolje“, a mesec dana kasnije bačena je i bomba na njegov kafić „La prinčipesa“ u istom naselju.

Mediji su ga nazivali i "ključnim svedokom" u slučaju protiv odbeglog narko bosa, a važio je i za jednog od najboljih prijatelja Šarića, sa kojim se poznavao još od osnovne škole.

Joksović, koga policija čuva na tajnoj lokaciji u Beogradu, pokušao je da pobegne vlastima u decembru prošle godine, a kako je tada pisao "Blic" on nikada nije potpisao ulazak u program zaštite svedoka i tada se "slobodno kretao Beogradom".

Suđenje kriminalnoj grupi odbeglog narkobosa Darka Šarića, objedinjeno po sve četiri optužnice, počelo je u Specijalnom sudu u Beogradu u maju ove godine, a optuženi se terete za šverc više od ukupno tri tone kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Tufegdžić: Organizovani kriminal ne gubi vreme

Urednik Novog magazina Vojislav Tufegdžić kaže da je evidentno da se nešto događa.

"Organizovani kriminal ne gubi vreme i nikako se slučajnošću ne može nazvati šta se dezava ovih dana i nedelja. Tu je reč o žrtvama koje su na posredan ili neposredan način vezani za organizovani kriminal", kaže Tufegdžić.

On podseća da ubistvo zaštićenih svedoka nije novost na ovim prostorima.

"Nije ništa novo, dešavalo se i u drugim slučajevima. Stradali su svedoci i pred Haškim tribunalom, iz BiH i sa Kosova, bilo je i iz CG. U okruženju se to dešava, neozbiljno bi bilo misliti da smo pošteđeni od takvih događa, kako država i u kojoj meri može policija to da spreči, teško je odrediti", kaže Tufegdžić, i dodaje da ne treba pričati o nekakvom povratku u devedesete, pošto je su to obračuni u ograničenom krugu ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: