Beograd: Nagrađeni najbolji učenici

Grad Beograd i Ministarstvo prosvete uručili su nagrade učenicima generacija osnovnih i srednjih škola u glavnom gradu.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

16:27

Default images

Kraj školske godine najbolji osnovci i srednjoškolci u Beogradu proveli su primajući nagrade. Njih 282 još uvek idu u školu, a već su ponos glavnog grada.

Lana Stojanović, učenica srednje baletske škole "Lujo Davičo", kaže da se uspeh u školi postiže samo trudom i upornošću.

Najbolji srednjoškolci dobili su lap topove. Najbolji osnovci su dobili "Pravopis srpskog jezika" i "Rečnik stranih reči i izraza", a svi ostali zbirku kovanica "Znamenitih ličnosti Srbije". I to je dovoljno priznanje za one koji su već navikli da osvajaju nagrade i budu među najboljima. A znanje im je najvažnije.

Upitan šta će učiniti sa znanjen koje je stekao, Jovan Mitić iz OŠ "Josif Pančić" kaže: "Pa ništa, u gimnaziju, pa na neki dobar fakultet, studiranje..."

Gradonačelnik Dragan Đilas je đacima generacije poručio da je velika stvar biti najbolji.

"Pred vama je divna budućnost, pred vama je obaveza da nastavite tako da se ponašate, da budete dobri đaci, da budete dobri drugovi i drugarice i da zajedno sa onima koji su bili najbolji pre vas i koji će biti posle vas jednog dana kada dođete u situaciju od ovog našeg grada napravite još lepši grad nego što je danas", rekao je Đilas.

Ministar prosvete Žarko Obradović je najavio nagrade za 1.718 učenika u Srbiji.

Nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Beogradu dodeljuju se 12. godinu zaredom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: