KiM: Srbi hoće kod predsednika

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović kaže da nakon incidenata, predstavnici Srba sa severa KIM hoće da razgovoraju s predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Izvor: B92

Petak, 01.06.2012.

14:14

Default images

Milović, koji je u Zvečanu na blokiranom mostu ka selu Rudare, gde je bila barikada koju je Kfor jutros uklonio, rekao je agenciji Beta da su ljudi ogorčeni akcijom Kfora i upotrebom sile u toj akciji.

"Vreme je da se narodu kaže istina, da nas primi predsednik Srbije Tomislav Nikolić i da se narodu kaže istina, šta je pregovarano u Briselu, da se narod ne drži u getu, žici, izolaciji", rekao je Milović.

"Ne možemo sve da ih držimo pod kontrolom. Uvek imate pojedince koji ne mogu sve to da izdrže, pa se plašimo da ne dođe do novih incidenata", kazao je on.

Milović je dodao da je razgovarao s predstavnicima Kfora zaduženim za današnje uklanjanje barikada i da im je rekao da je problem trebalo da bude rešen razgovorima.

"Spremni smo na nove razgovore. Rekao sam im da je bilo bolje da smo razgovarali i danima nego što su akcijom urušili teško stečeno poverenje", kazao je on.

Milović je naveo da je predstavnicima Kfora rekao da nijedna barikada nije vredna gubitka bilo kog života, kao i da akcije koje sprovode vojnici te misije urušavaju poverenje građana prema misiji.

Na severu Kosova od jutros je napeto i došlo je do incidenata kada je Kfor došao da bi uklonio barikade u selu Rudare u opštini Zvečan. Lokalni Srbi su se sukobili sa Kforom i tom prilikom su povređena najmanje trojica Srba i jedan vojnik Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: