Lideri šefovi parlamentarnih grupa

Šef poslaničke grupe "Pokrenimo Srbiju" u srpskom parlamentu biće lider SNS Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 31.05.2012.

10:16

Default images

To je danas potvrdio Vučić, pred početak konstitutivne sednice parlamenta i dodao da se u Skupštinu vraća posle četiri- pet godina.

I lider Nove Srbije Velimir Ilić potvrdio je Tanjugu da će ta stranka sa svojih osam poslanika imati poseban poslanički klub, čiji će on biti šef.
Ove dve stranke zajedno su osvojile 73 mandata.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u novom sazivu parlamenta biće predsednik stranke Ivica Dačić, a njegov zamenik Žarko Obradović, rekli su danas poslanici socijalista. Oni su naveli da će Dačić voditi poslanički klub SPS do izbora nove vlade.

Predsednik Jedinstvfene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da će sedam poslanika te stranke formirati poseban poslanički klub, čiji će on biti šef.

On je novinarima u pauzi konstitutivne sednice rekao da je dogovor o osnivanju poslaničkog kluba postignut u okviru koalicije SPS-PUPS-JS.

Marković je rekao da veruje da će parlament nastaviti da radi dobro kao i do sada, ali da je najvažnije na koji će način funkcionisati
vlada.

JS je na parlamentarnim izborima učestovala na izbornoj listi SPS-PUPS-JS, koja je osvojila 44 mandata u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: