Brat želi da donira srce sestri

Beba od 15 meseci imala je infarkt. Da bi preživela, mora na transplantaciju. Srce, za koje roditelji nemaju para, hoće da joj donira sedmogodišnji brat Dragan.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2012.

07:49

Default images

15-mesečna Ljubica Adamić imala je infarkt još sa tri meseca i od sigurne smrti spasli su je lekari velikim naporom, piše Kurir. Ona je sada u Austriji, gde čeka na transplantaciju srca

"Počela je da se guši i grči. Osetio sam da život izlazi iz nje. Gleda me onim okicama, umire, oprašta se od mene, a ne zna da mi kaže ništa. Boli me duša, a ne mogu da joj pomognem. Nosio sam je kod lekara, trčao kao da me đavo goni. Doktori su rekli da je imala infarkt, da joj popušta srčani mišić i da boluje od kardiomiopatije", kaže za "Kurir" Ljubičin otac Šime Adamić, koji ima još četvoro dece. Ljubica sada u grudnom košu nosi srce uvećano tri puta i staro kao kod čoveka od sedamdeset godina. Da bi preživela, Ljubici je neophodno presađivanje organa u bolnici u Austriji. Urađene su sve genetske analize, a kad se nađe donor, može da se operiše, što košta 120.000 evra.

"Jedva čekam da mi jave, da mi se spase ćerka, a u isto vreme se plašim. Pun sam zebnje, jer bez tog novca ne može na transplantaciju. Često svi slušamo slične priče i mislimo da se dešavaju samo drugima, al’ kad me je snašlo, nisam znao gde se nalazim. I dalje smo svi izgubljeni, ne znamo šta da radimo. Najgore mi je zbog druge dece. Njih četvoro su stalno oko nje, život bi dali da ona bude zdrava. Duša me boli kad vidim koliko se oni sekiraju i plaše za svoju sestru", priča Šime Adamić.

Zbog brige za sestru, njen sedmogodišnji brat je rekao ocu da zna da nemaju novca za operaciju i da ga odvede u bolnicu, izvade mu srce i daju sestri.

"Znam da mi nemamo para, ali neću da ona umre zbog toga. Tata, vodi me u bolnicu, kaži im da meni izvade srce i da ga daju seki", prepričao je otac dečakove reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: