Dačić neobavešten o hapšenjima

Ministar policije Ivica Dačič kaže da nije obavešten o poslednjim hapšenjima osumnjičenih za paljenje ambasade SAD u Beogradu februara 2008. godine.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2012.

16:45

Default images

Dačić kaže da ga o toj akciji, u kojoj je do sada privedeno 10 lica, nije obavestio niko ni iz policije ni iz tužilaštva. "Ja sa tim nemam nikakve veze zato što me o tome niko nije informisao, što smatram da je nedopustivo. Smatram da je to jedan apsolutno loš primer rada", kaže Dačić za B92.

Ministar policije navodi i da on ne može biti odgovoran za rad MUP-a ako policija postupa bez njegovog znanja.

"Po zakonu o policiji, oni su dužni da me informišu o svom radu. Nisu me informisali i naložio sam da se sprovede istraga o tome kako je do toga došlo", rekao je Dačić.

U utorak po podne, medijima je republička tužiteljka Zagorka Dolovac potvrdila da je u toku akcija privođenja osumnjičenih u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima zbog sumnje da su učestvovali u paljenju američke ambasade u Beogradu 21. februara 2008. godine nakon mitinga "Kosovo je Srbijia".

Do sada je u toj akciji privedeno 10 osoba, a prema saznanjima lista "Blic", dvojica uhapšenih su priznala učešće u paljenju.

Budući da je prošlo više od četiri godine otkako je ambasada zapaljena, postavlja se pitanje da li su osumnjičeni mogli biti uhapšeni ranije.

"Mislim da je ovo samo jedan deo problema i da treba sagledati druge aspekte i samo postupanje policije tada, što očigledno u ovom trenutku nije bilo u prvom planu. Da li je u postupanju bilo grešaka, slučajnih ili namernih i da li su one doprinele paljenju ambasade? Sa te strane, siguran sam da je ovo moglo i ranije da se uradi, ali ne razumem potrebu da se to uradi dan uoči derbija", izjavio je Ivica Dačić.

U Beogradu se u sredu uveče igra revanš meč polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: