Uhapšeno devet narkodilera

U akciji BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal u Novom Sadu i Kraljevu uhapšeno 9 osoba zbog krijumčarenja narkotika, potvrdio za B92 Miljko Radisavljević.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.03.2012.

14:46

Default images

Pronađeno je i zaplenjeno 85 kg skanka i vatreno oružje - automatska puška i pištolj.

Mediji prenose da je u centru Novog Sada uhapšen Mića Nikolić zvani Sarma, za koga se sumnja da je vođa narko-klana koji pod kontrolom drži tržište glavnog grada Vojvodine. Kako saznajemo, uhapšeni su drogu nabavljali s Kosova i ona je bila namenjena tržištu Novog Sada.

U akciji BIA i specijalnog tužilaštva bili su angažovani i pripadnici Protivterorističke jedinice.

Istovremeno sa hapšenjem, obavljeni su i pretresi objekata koje su uhapšeni koristili u Novom Sadu kao i Vrnjačkoj Banji. Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštava da su oni, zajedno sa BIA, više meseci vodili predistražni postupku u kome su pratili pripadnike organizovane kriminalne grupe koja se duže bavila krijumčarenjem opojne droge skank.

Po odobrenju tužioca za organizovani kriminal, Policijske uprave u Novom Sadu i Kraljevu donele su rešenja o zadržavanju osumnjičenih.

Radio-televizija Vojvodine prikazala je snimak hapšenja jednog osumnjičenog u Ulici Kola srpskih sestara, koja je u neposrednoj blizini policijske ispostave u Adamovićevom naselju.
(Fonet, arhiva)
Mediji prenose da se ime Miće Nikolića zvanog Sarma dovodi u vezu sa izgradnjom stambeno-poslovnih objekata po Novom Sadu, ali i u vezu sa bosanskim i crnogorskim kriminalnim krugovima koji trguju narkoticima. navodno je uhapšen zbog sumnje da je vođa narko-klana koji pod kontrolom drži tržište glavnog grada Vojvodine. Četvoročasovna akcija policije završena je oko pola dva, a u njoj su bili angažovani pripadnici protivterorističke jedinice, uverio se na mestu zbivanja novinar našeg radija.

U novosadskoj policiji kažu da nisu informisani o ovoj akciji, dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da je pitanje da li će se oglašavati ovim povodom. Akcija je počela jutros oko pola 10, kada je nekoliko policijskih vozila, među kojima su bila i dva zatamnjena džipa. U početku su ispred bila postavljena dvojica specijalaca s punom opremom, naoružani dugim cevima, a u akciji su koristili i protivbalističke štitove.

Podsetimo da se pre četiri godine, na ovom mestu, odnosno ispred kafića i kladionice "Blu lajn", dogodila pucnjava u kojoj je automatskom puškom povređen vlasnik kafića, Mića Nikolić zvani Sarma. Jedan od Nikolićevih prijatelja, Vinko Predojević, rodom iz Doboja, ubijen je polovinom novembra 2006. godine u svom automobilu na Satelitu, u blizini zgrade u kojoj je živeo. Njemu je takođe priređena sačekuša, a ubijen je pucnjem u glavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: