Grčka: Ubio jednu, ranio tri osobe

Otpušteni radnik fabrike za proizvodnju plastike na severu Grčke ubio jednog i ranio troje ljudi, a još nekoliko radnika drži kao taoce.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 01.03.2012.

14:46

Default images

Državna televizija javila je da policija pravi planove za upad u fabriku, ali zvaničnici još nisu potvrdili tu informaciju.

Napadač, identifikovan kao nezaposleni 52-godišnjak, dobio je pre osam meseci otkaz u fabrici u gradu Komotini, oko 800 kilometara severoistočno od Atine.

On je upao u fabriku sa pištoljem i odmah ranio vlasnika i jednog radnika bugarske nacionalnosti, koji su ubrzo prebačeni u obližnju bolnicu. Njih dvojica nisu životno ugroženi, saopštila je policija.

Napadač je, u međuvremenu, ranio i jednog policajca u ruku i za taoce uzeo dvojicu vozača.
(Foto: Tanjug)
Pantelis Magijalos, šef Centra za rad u Komotiniju, smatra da se napadač odlučio na taj potez jer je ostao bez novca.

"Radio je u toj fabrici nekoliko godina. Otkaz je dobio pre osam meseci, a tada mu je bilo obećano da će biti ponovo primljen. Njegove kolege su mi rekle da danima ništa nije jeo", kaže Magijalos, prenosi AFP.

Nezaposlenost u Grčkoj se udvostručila od početka finansijske krize pre dve godine i sada iznosi 21 odsto, dok na severu zemlje dostiže i 24 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: