Region pozdravlja dogovor BG - PR

Slovenačko ministarstvo inostranih poslova pozdravilo je dogovor Beograda i Prištine o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima i upravljanju prelazima.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 24.02.2012.

18:51

Default images

Ovo ministarstvo Slovenije pruža aktivnu podršku dodeljivanju statusa kandidata Srbiji.

Slovenačko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da će "Slovenija aktivno podržati dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji". Ministarstvo je navelo i da očekuje da će sastanak ministara inostranih poslova EU u ponedeljak poslati jasnu poruku da će napredak u dijalogu Beograda i Prištine doneti napredak u evropskoj intergaciji, prenela je slovenačka novinska agencija STA.

Timovi Beograda i Prištine saglasili su se u Briselu da Kosovo na regionalnim forumima bude predstavljeno pod nazivom Kosovo uz fusnotu u kojoj će biti navedena Rezolucija 1244 i mišljenje Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji. Postignut je dogovor i o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Josipović: Podsticaj evropskim integracijama zemalja u regionu

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljaju Kosova i integrisanom upravljanju prelazima, predstavlja dodatni podsticaj evropskim integracijama zemalja u regionu.

"Dogovor Beograda i Prištine daje dodatan podsticaj evropskim integracijama svih zemalja u regionu. Spremnost na kompromis preduslov je mira, stabilnosti, razvoja i napretka", rekao je Josipović u saopštenju za javnost.

Pozdravljajući danas postignuti dogovor, on je istakao da Hrvatska vidi evropsku budućnost celog regiona kao vlastiti interes, kao i da
će biti partner svim zemljama u regionu na njihovom evropskom putu.

Delegacije Beograda i Prištine danas su se u Briselu dogovorile o regionalnom predstavljanju Kosova i integrisanom upravljanju prelazima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: