11 godina od napada na Niš-ekspres

Na današnji dan je, pre 11 godina, izveden napad na autobus "Niš-ekspresa" u selu Livadice kod Podujeva, kada je 12 Srba poginulo, a 43 povređeno.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.02.2012.

13:37

Default images

U eksploziji mine, postavljene ispod mosta na magistralnom putu Niš-Priština u mestu Livadice kod Podujeva, 16. februara 2001.godine, dignut je u vazduh prvi od šest autobusa kojima su raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije išli na Zadušnice u Gračanicu, u pratnji vojnika Kfora.

Pre 11 godina u napadu na autobus "Niš-ekspresa" život su izgubili Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić, Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša Cokić, Snežana Cokić, Danilo Cokić i Veljo Stakić.

Vrhovni sud Kosova je u drugostepenom postupku u martu 2009. godine oslobodio Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog za "slučaj Livadice", zbog, kako je tada navedeno, nedostatka dokaza.

Euleks je pokrenuo novu istragu, a šef tima tužilaca Teo Jakobs izjavio je ranije da taj slučaj vode ljudi iz kancelarije specijalnog tužioca koji su zaduženi za slučajeve ratnih zločina i da oni nemaju jasno osumnjičene.

Jakobs je dodao da iza onog što se dogodilo u Livadicama nije mogla stajati samo jedna osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: