Kfor: Bez dodatnih mera bezbednosti

Kfor neće preduzeti dodatne mere bezbednosti povodom referenduma na severu Kosova, kaže portparol međunarodnih mirovnih snaga Uve Novicki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2012.

15:34

Default images

"Za nas nema razloga za brigu", objasnio je Novicki.

"Referendum dočekujemo potpuno opušteni", naglasio je on dodajući da će Kfor ta dva dana raditi "po običaju", bez dodatnih mera predostrožnosti.

Novicki je, upitan da li bi posebne mere bezbednosti bile potrebne za vreme i posle održavanja referenduma, rekao da ne postoje nikakve naznake da bi moglo doći do problema.

Uprkos protivljenju zvaničkog Beograda i međunarodne zajednice, u četiri opštine na severu Kosova građani će se 14. i 15. februara izjašnjavati da li prihvataju institucije takozvane Republike Kosovo.

Referendum će u Zubinom Potoku, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici biti održan sutra i prekosutra, a u opštini Leposavić samo 15. februara.

Rezultati referenduma će biti objavljeni 19. februara.

Severni deo Kosovske Mitrovice izlepljen je plakatima putem kojih se građani pozivaju da izađu na referendum i zaokruže "Ne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: