Štrajk: Iberija otkazala letove

Španska avio kompanija Iberija otkazala je više od trećine današnjih letova zbog štrajka pilota.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

23:24

Default images

Otkazano je 118 domaćih i međunarodnih letova, ali je za svih 10.000 putnika, nađeno mesta na svojim drugim letovima Iberije ili drugih kompanija.

Piloti koji su u štrajku boje se da će ostati bez posla zbog plana da bude osnovan niskobudžetni ogranak kompanije. Iberija Expres trebalo bi da bude osnovana početkom naredne godine, preuzeće većinu vazduhoplova sa nedovoljno isplativih domaćih i međunarodnih linija, a biće angažovani i novi piloti i osoblje sa manjim platama.

Planirano je da "Iberija ekspres" bude konkurencija drugim lou kost aviokompanijama, a do 2015. očekuje se da će imati 40 aviona.

Uprava Iberije uporno uverava da nisu planirani otkazi među 1600 trenutno angažovanih pilota. Sindikat pilota međutim preti novim štrajkovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: