Delević: Ipak sačekati 9. decembar

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević kaže da Srbija treba da nastavi reforme bez obzira na status kandidata.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.12.2011.

22:51

Default images

Upitana šta ako Srbija ne dobije status kandidata za EU, Delevićeva je televiziji B92 rekla da Srbija u tom slučaju treba da nastavi reforme, jer su one u njenom interesu.

"Ako Srbija ne dobije status kandidata, najvažnije je šta ćemo uraditi dalje. Najvažnije je zašto smo na putu (evropskih integracija) i ako smo u njega ušli zato što smo prepoznali interes - onda je odgovor da ćemo nastaviti da radimo", rekla je Delevićeva.

Delevićeva je ocenila da među ministrima zemalja članica EU, koji su više sati u Briselu razgovarali o kandidaturi Srbije, preovladava pozitivno razmišljanje, ali da treba sačekati 9. decembar i samit EU.
"Videli smo da većinsko razmišljanje preteže u pravcu pozitivne odluke, ali mi ipak treba da sačekamo da ona postane jedinstvena", rekla je Delevićeva za televiziju B92.

Ona je, komentarišući austrijski predlog o "probnoj" odnosno o uslovnoj kandidaturi, navela da "čim je ta rasprava toliko trajala, znači da to nije predlog koji se nameće kao nešto što će dobiti većinsku podršku i potpunu saglasnost".

Ostaje da vidimo kako će se stvari odvijati do 9. decembra i na terenu i među članicama EU, rekla je Delevićeva.

U Briselu posle žestoke rasprave šefovi diplomatija EU nisu doneli odluku o kandidaturi Srbije, saznaje B92. Konačna odluka u petak na sastanku lidera EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: