Počinje 8. runda pregovora BG-PR

Osma runda razgovora Beograda i Prištine trebalo bi da počne danas u Briselu.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

00:18

Default images

Na dnevnom redu će biti situacija na prelazima na severu Kosova i regionalno predstavljanje Prištine.

Šef beogradskog tima Borislav Stefanović u utorak je izjavio da runda neće biti odložena uprkos sukobima Kfora i Srba u selu Jagnjenica i da bi odlaganje razgovora samo štetilo srpskim interesima.

Nakon prethodne runde, koja je završena 23. novembra, Stefanović je kazao da je Beograd spreman za rešenje za prelaze na severu Kosova, ali da neće dozvoliti da oni postanu "granični prelazi", na čemu insistira druga strana.

Povodom regionalnog predstavljanja Prištine, on je kazao da će to morati da bude "asimetrično predstavljanje", odnosno da Kosovo neće moći da bude reprezentovano kao nezavisna država.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, dve delegacije će razgovarati o sprovođenju do sada postignutih sporazuma, a najavljena je i rasprava o pitanjima regionalne saradnje, integrisanog upravljanja "granicom", telekomunikacija i energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: