Dačić: Azilanti ne mogu u zatvor

Ministar policije Ivica Dačić kaže da nije dužnost policije da obezbeđuje smeštaj za azilante, već da odlučuje o njihovim zahtevima za azil u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

12:21

Default images

Dačić kaže da Srbija nije navikla na problem azilanata, pošto do sada nije bio slučaj da bilo ko traži azil u Srbiji.

"Sada vidimo kako izgleda kada naši azilanti odlaze u Evropu i kada Evropljani imaju problema sa njima. Onaj ko traži azil, njega moramo prihvatiti i on je slobodan čovek dok god traje procedura odlučivanja o njihovom zahtevu", rekao je Dačić.

On je naveo da u Srbiji ima između dve i tri hiljade azilanata, od čega je u Banji Koviljači hiljadu, i dodao da u zemlji ima i oko 5.000 ilegalnih imigranata.

Ocenio je da dva postojeća prihvatilišta nisu dovoljna.

"Ne možete azilante da držite u zatvoru, niti možemo da pravimo koncentracione logore za njih. Zar policija mora da nađe gde da spavaju? Valjda još neki državni organ radi nešto u ovoj zemlji", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: