Vozila sa 2,59 promila alkohola

Devojka S. R. (27) na Zrenjaninskom putu naduvala 2,59 promila alkohola u krvi i postala rekorder među ženama. M. S. (43) apsolutni rekorder sa čak 3,22 promila

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

23:16

Default images

Sve je više onih koji za volan sedaju u zastrašujuće pijanom stanju i apsolutno nisu svesni šta se dešava oko njih.

Samo na području Beograda, u poslednjih 15 dana, policija je uhvatila petoro potpuno pijanih vozača - tri muškarca i dve žene. „Najtreznija" osoba imala je 2,39, a najpijanija čak 3,22 promila alkohola u krvi.

Kako "Pres" saznaje, jedna od te dve žene postala je i apsolutni srpski rekorder među damama, jer je „naduvala" 2,59 promila alkohola u krvi.

"Najveće pijanstvo otkako radimo testiranje, kad je reč o ženama, otkrili smo kod S. R., stare 27 godina. Zaustavljena je na Zrenjaninskom putu, u Ulici 25. oktobra. Njeno ponašanje ukazivalo je na stanje blagog pijanstva, ali je ipak naduvala 2,59 promila. Samo dva dana pre toga, u Kumodraškoj ulici V. M. (39) imala je 2,39 promila", saznajemo u saobraćajnoj policiji.

Pored njih, policija je u prethodnih 15 dana na trežnjenje poslala i M. S. (43), koji je 27. oktobra nedaleko od Brankovog mosta zaustavljen sa čak 3, 22 promila alkohola u krvi.

"Rekao je da je bio na slavi, pa zatim malo 'u životu'. Nekoliko dana posle njega M. D. (37) je u Ulici vojvode Stepe imao 3,09 promila, dok je I. M. (30) kod Pančevačkog mosta uhvaćen sa 2,94 promila", navode u policiji.

Svi oni zaustavljeni su prilikom redovnih kontrola i to uglavnom nedaleko od popularnih mesta za izlazak.

"Većina rekordera pijanaca u saobraćaju uhvaćena je radnim danima. U tako pijanom stanju oni su mogli da izazovu nesreće sa teškim posledicama. Zanimljivo, niko od privedenih, kada bi se otreznio, nije bio u čudu zbog onoga što je uradio. Svima je posle trežnjenja pisana prijava za vožnju u potpuno alkoholisanom stanju", navode u policiji.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić potvrdio je za "Pres" da je policija u poslednje vreme evidentirala više vozača u teško ili potpuno alkoholisanom stanju i upozorio da će kontrole biti češće i rigoroznije.

Bez obzira na to što dolazi vreme slava i praznika, neće se tolerisati oni koji ugrožavaju ostale.

"Apelujem još jednom na sve da pre vožnje ne konzumiraju alkohol i da bez obzira na vozačko iskustvo ne upravljaju vozilom ukoliko su bilo šta popili. Jedino na taj način mogu da sačuvaju svoj, živote putnika iz vozila, kao i drugih učesnika u saobraćaju. Osim još rigoroznije kontrole poštovanja saobraćajnih propisa, intenziviraćemo kampanju u kojoj ćemo potencirati prevenciju", kaže Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: