Nove barikade na severu Kosova

Barikada na mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici dodatno ojačana. Iz više kamiona istovareni su šljunak i zemlja na barikadu, koja sada ima visinu 4 metra.

Izvor: B92

Subota, 01.10.2011.

18:57

Default images

Inače ova barikada preko glavnog mosta, koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, postavljena je sredinom prošlog meseca.

Međutim, kosovski Srbi javljaju da se betonom zalivaju barikade na mostu.

Oko 18 časova, prvi put od izbijanja krize oko postavljanja kosovskih carinika i policajaca na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, podignuta je barikada i van teritorije južne srpske pokrajine.

Na putu ka administrativnom prelazu Jarinje iz pravca centralne Srbije, u međuzoni, oko 18h postavljena je barikada od zemlje preko obe kolovozne trake.

Više kamiona šljunka i zemlje istovareno je na putu koji vodi ka prelazu Jarinje, koji su Kfor i Euleks otvorili za putnički saobraćaj.

Barikada se nalazi nadomak pre dva dana od Kfora urušenog alternativnog puta koji je vodio oko prelaza Jarinje.

Ovime je u potpunosti onemogućen saobraćaj ka prelazu Jarinje, kako iz pravca mesta Lešak sa kosovske strane, tako sada i iz pravca centralne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: