Rekordna donacija u bici za bebe

Industrija mesa Matijević dala dosad najveću donaciju u akciji "Bitka za bebe", novac za nabavku 10 inkubatora. B92 vam predstavlja male heroje Sofiju i Lazara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

13:13

Default images

Devetnaestog dana kampanje "Bitka za bebe" "Matijevići" su uplatili novac za kupovinu deset novih inkubatora, čime su pokazali da u Srbiji ima ko da brine o našim najmlađim herojima. Donacija je danas uplaćena na račun Fonda B92 i inkubatori su već naručeni.

„Očekujemo da će inkubatori biti isporučeni u narednih dvadeset dana“, izjavio je Veran Matić, predsednik Fonda B92 .
Petar Matijeviæ (B92)
Vlasnik kompanije Petar Matijević je povodom ove velike humanitarne akcije B92 ocenio da je za ovakve stvari važno imati viziju.

"Ja sam je imao pre 45 godina kada sam započinjao svoj biznis i ona me vodi i danas. Fascinirala me je vizija Fonda B92 i poželeo sam da doprinesem u skladu sa svojim mogućnostima. Svaka beba je blago naše zemlje i ja bih voleo da se što više ljudi uključi u ovu akciju kako bismo obezbedili adekvatnu negu za te male borce“, kaže vlasnik mesne industrije Matijević.

Zbog ove rekordne donacije u Fondu B92 ocenjuju da su "Matijevići" zaslužili desetku za humanost.

Akciji fonda B92 “Bitka za bebe” možete da se pridružite i vi, a sve informacije naći ćete na sajtu www.bitkazabebe.rs kao i na našoj Fejsbuk stranici.

B92 vam predstavlja male heroje - Sofiju i Lazara

Iako su tek proslavili drugi rođendan, Sofija i Lazar već mogu svima da pokažu šta je pravo prijateljstvo.

Zajedno se igraju, zimuju, odvikavaju od pelena, navikavaju na jaslice, a njihova priča počela je zajedničkom bitkom za život jer su rođeni pre vremena u 35. nedelji.

Sofija je u inkubatoru provela 30, a Lazar 10 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: